Atamızı Özlemle Anıyoruz.

Atamızı Özlemle Anıyoruz.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Atatürk’ün aramızdan ayrılarak ebediyete intikal edişinin 84. Yıl Dönümü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Atatürk’ün aramızdan ayrılarak ebediyete intikal edişinin 84. Yıl Dönümü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-ESAS OLAN ATATÜRK’ÜN FİKİRLERİNİ ANLAMAKTIR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ebediyete İntikal ederek aramızdan ayrılışının 84. Yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.


İşte Kaymakam Güzel’in mesajı:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendini Türk Milletine adayışının büyüklüğü, gidişinin yaşattığı hüznü de büyütmekte şüphesiz. O’nun yokluğuna üzülmek; ancak fikirlerini anlamakla kıymetli hale gelecektir.

 Atatürk; siyasi ve askeri dehası, başarıları ve düşünceleriyle sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış büyük bir devlet adamıdır. İleri görüşlülüğü, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi ile yüzyıla yön veren dünya liderleri arasındaki seçkin yerini almıştır. Ülkemizi muasır medeniyetler üzerine çıkarma hedefiyle, geleceğin güçlü Türkiye’sini kurmak için var gücüyle çalışmış ve bu yolda kararlılıkla yürümüştür. Cumhuriyet başta olmak üzere tüm kazanım ve başarıları kendisine değil, millete mâl ederek her zaman öncü ve örnek olmuştur.

 O’nun bıraktığı mirası geleceğe taşımak ve daha da yükseklere çıkarmak hepimizin görevi ve ortak sorumluluğudur. Gelecek nesillerin de aynı şuur ve inançla ülkemizi çok daha güçlü bir devlet haline getireceklerine inancım tamdır.

 Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 84. yıl dönümünde Cumhuriyet’imizin bânisi Mustafa Kemal Atatürk’ü; saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

BAŞKAN TOK-SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

BAŞKAN TOK-BÜYÜK LİDERLER FARKINI HER ZAMAN ORTAYA KOYMUŞTUR.

Belediye Başkanı Hanefi Tok’un mesajı şu şekilde;

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, dünyanın tanıdığı büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Hakk’a uğurlamamızın 84. yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlenmesi karşısında gururlanıyorum.

Büyük liderler her zaman farkını ortaya koymuştur. Onlar bedenlerinin bir gün toprak olacağını kabul etmiş, ama eserlerinin sonsuza kadar var olacağına inanmışlardır. Nitekim Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti konusundaki düşüncesini belirtmiştir. Bugün bizlere düşen görev, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bin bir zorlukla inşa ettiği eserine sahip çıkmak ve bu eseri gelecek nesillere tertemiz bırakabilmektir.

Ne mutlu bizlere ki Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği ‘en büyük eseri’ olan Türkiye Cumhuriyeti, günümüzde halkımızın desteği ve hükümetimizin icraatları sayesinde ileri bir demokrasi anlayışı ile taçlandırılmış, tüm kurum ve kuruluşlarıyla içte ve dışta güçlenerek, Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda, ileriye doğru emin adımlarla yürüyerek varlığını korumaya devam etmektedir.

Gelecek nesillerimizin de güçlenen cumhuriyetimizi, güçlenen demokrasimizi, güçlenen ekonomimizi bizden büyük bir onurla devralarak Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine olan inancım tamdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete gidişinin 84. yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyor; yükselen Cumhuriyetimizin çatısı altında hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 



Anahtar Kelimeler: Atamızı Özlemle Anıyoruz.

İlginizi Çekebilir