Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastalarından Yıl Sonu El Sanatları Sergisi

Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastalarından Yıl Sonu El Sanatları Sergisi

Çaykara Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören hastalar tarafından üretilen çeşitli ürünlerin Yıl Sonu Kapanış Sergisi Ataköy’de gerçekleştirildi.

27 Temmuz 2023 Perşembe Günü gerçekleştirilen Yıl Sonu Sergisine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Trabzon Başkan Yardımcısı Dr.Oğuz  Kara,Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Somuncu,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan,Müdür Yardımcısı Temel Kılıç,Of Devlet Hastanesi Baş Hekimi Op.Dr. Şaban Uysal,Çaykara M.İlhan Durgun Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr.Ahmet Peker,Çaykara Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Baş Hekimi Doktor  Ayşe Köksal ile kalabalık bir protokol ve misafirler katılım sağladılar.

Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören hastalar için 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı için Çaykara Halk Eğitim Merkezi  tarafından açılan Kurs kapsamında Usta Öğretici Ayşegül Ayar tarafından El Sanatları Kursu açıldı.Bayan ve erkek hastalara yönelik olarak ayrı ayrı açılan kurs kapsamında kursiyerler tarafından amigurumi,duvar süsleri,anahtarlık,bileklik,çantalar,makrome aynalar,örgü,yelek ve çoraplar,kara kalem çalışmaları,tuval boyamaları,atık tavalardan saat yapımı,çeşitli boyamalar gibi alanlarda üretilen ürünler açılan yıl sonu sergisinde protokolün ve vatandaşların beğenisine sunuldu.

Yıl sonu sergisini dikkatli bir şekilde gezen Kaymakam Güzel,Başkan Tok,Başhekim Usta ve Protokol üyelerine Ataköy Devlet Hastanesi Baş Hekimi Ayşe Köksal ve Kurs Öğretmeni Usta Öğretici Ayşegül Ayal tarafından kursta üretilen ürünler ile ilgili bilgi verildi.

Hastalar tarafından üretilen birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünleri çok beğenen Kaymakam Güzel,Başkan Tok ve Başhekim Usta daha sonra hastanede tedavi gören hastalar ile sohbet ederek emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ettiler. 

Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Başhekimi Dr. Ayşe Köksal ,Çaykara Halk Eğitim Merkezi yönetiminde hastanede tedavi gören Hastalara  yönelik olarak açmış oldukları El Sanatları Kursunun yaklaşık bir yıl boyunca devam ettiğini ifade etti.

Usta Öğretici Ayşegül Ayal yönetiminde hastalar için oluşturmuş oldukları çalışma ve dinlenme alanında hastaların her gün Tv seyrettiklerini,günlük gazetelerini okuduklarını,müzik dinlediklerini,kütüphanede kitap okuduklarını ifade eden Başhekim Köksal ayrıca El Sanatları Kursu ile de Usta Öğretici yönetiminde hastanede tedavi gören hastaların hem boş zamanlarını değerlendirdiklerini hem de üretime katkı sağladığını hastalar tarafından üretilen birbirinden güzel el emeği göz nuru eserleri yıl sonu Sergisinde Trabzon insanı ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir