Reşat Karaca Yeniden İl Müdürlüğüne Atandı

Reşat Karaca Yeniden İl Müdürlüğüne Atandı

Çaykaralı hemşerimiz Reşat Karaca Kırşehir Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü görevine atandı

Çaykaralı hemşerimiz Reşat Karaca Kırşehir Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü görevine atandı.

11 yıl görev Kırşehir Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü görevinde bulunduktan sonra, yaklaşık 2,5 yıl aradan sonra yeniden İl müdürü olarak atandı. Yeniden yapılanma nedeniyle. 5 yıl boyunca Bakanlık Müşaviri olarak görev yapan Karaca yeniden il müdürlüğüne atandı.

Karaca göreve başladıktan sonra yaptığı açıklamada; Kırşehir´e yeniden atanmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi: ?Kırşehir´de 11 yıl Çevre ve Orman Müdürü olarak görev yaptıktan sonra yeniden yapılandırma nedeniyle merkeze alındım. 2,5 yıl aradan sonra, Kırşehir´e yeniden atandım. Kırşehir´i çok seviyorum. Yeni bir heyecanla hizmet yapabilmek için kolları sıvadım. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Cumhurbaşkanımız milli seferberlik ilan etti. Biz de ülkemizi ağaçlandırmak suretiyle bu seferberliğe katkıda bulunmak istiyoruz. Kırşehirlilere, hizmet kapımız her zaman açık. Yeter ki bizi heyecanlandırsınlar ve teşvik etsinler. Basının da destek ve eleştirilerine ihtiyacımız var. Çevre ile ilgili her türlü konuları takip etmek, mevzuata aykırı hareket edenleri uyarmak ve cezai işlem uygulamak görevimizdir. Örneğin hava kirliliği, atık sular, her türlü emisyonlar, her türlü atıklar, su kirlilikleri vb. konuları ele alıyoruz. Orman ile ilgili olarak da yaban hayatını korumak ve geliştirmek, avcı belge ve ruhsatlarını düzenlemek, fidan yetiştirmek, milli parkları kurmak, korumak ve çalıştırmak, orman köylüleri ile ilgili çalışmalar yapmak, kredi vermek ve bunları takip etmek, ağaçlandırma yapmak vb. görev ve sorumluluklar.

? REŞAT KARACA KİMDİR?

1964 yılında Trabzon ili Çaykara İlçesi Yeşilalan Köyü´nde doğdu. İlkokulu Yeşilalan Köyünde, ortaokulu ve liseyi Çaykara´da okuduktan sonra 1987 yılında K.T.Ü Orman Fakültesinden Orman Mühendisi olarak mezun oldu. 1988 yılında Bandırma Orman İşletme Müdürlüğünde mühendis olarak işe başladı. 1993 yılında Sinop Ayancık´ta Orman İşletme Şefi, 1998 yılında Balıkesir Manyas´ta Orman İşletme Şefi olarak görev yaptı. 2003 yılından itibaren 11 yıl Kırşehir Çevre ve Orman İl Müdürü olarak görev yaptı. Bakanlıktaki yeniden düzenleme sonucu, geçen hafta Kırşehir Orman ve Su İşleri Müdürlüğü´ne atandı. Reşat Karaca, evli ve 1 erkek çocuk babası.



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir