Anadolu Lisesinden Göz Kamaştıran Resim Sergisi

Anadolu Lisesinden Göz Kamaştıran Resim Sergisi

Çaykara Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Hayalden Dijitale Roman Kahramanları Sergisi büyük beğeni topluyor.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu 19 Nisan 2022 Salı Günü Çaykara İlçesine gerçekleştirmiş olduğu ziyaret kapsamında sergiyi ziyaret etti ve Sergi ile ilgili olarak Çaykara Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Özdemir ve çalışmada görev alan öğrencilerden çalışma ile ilgili bilgi aldı.

Çaykara Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Hayalden Dijitale Roman Kahramanları Sergisi Açılışı 17 Mayıs 2019 Cuma Günü Çaykara Anadolu Lisesinde gerçekleştirilmişti.Aynı Sergi okulumuzun Koridorlarında yaklaşık 3 senedir öğrencilere rehberlik yapıyor ve Edebiyatımızın Roman Kahramanlarını öğrenciler ile buluşturuyor.

Çaykara Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Özdemir Öğretmenimizin Rehberliğinde gerçekleştirilen Proje kapsamında  hazırlanan Resim Sergisi Muhteşem Görüntülerin resme dönüştüğü bir Resim Şöleni şeklinde gerçekleşiyor.

 PROJE NASIL GERÇEKLEŞTİ

Hayalden Dijitale Roman Kahramanları Projesi kapsamında ilk aşamada Proje Rehber Öğretmeni Dilek Özdemir tarafından Çaykara´da  öğrenim gören Resim alanında  yetenekli öğrencilerimiz büyük bir özen ile tespit edildi.

Çaykara İlçemizin değişik okullarından tespit edilen Öğrencilerimiz  okudukları kitaplarda karakterlerini tanıdıkları  Türk ve Dünya Edebiyatında öne çıkan Roman Kahramanlarını kitaplardaki tasvirlerden yola çıkarak Kara Kalem Tekniği ile Resim yolu ile ifade etmeleri istendi.

 Dilek Öğretmenimizin Rehberliğinde Öğrencilerimiz tarafından Büyük bir itina ile çizilen resimler  daha sonra dijital ortama aktarılarak renklendirildi.

Proje Kapsamında Türk ve Dünya Edebiyatının 24 Kahramanı hem Kara Kalem Tekniği ile hem de Dijital Ortama aktarılarak birlikte sergilendi.

ÖZDEMİR-AMAÇ RESİM YOLU İLE KİTAP OKUMAYI SEVDİRMEK

Proje Koordinatörü Çaykara Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Özdemir Proje ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Projenin amacı edebiyatı,sanatı ve teknolojiyi birlikte kullanarak gençlerimizin ilgisini çekmek ve öğrencilerimize kitap okuma sevgisi kazandırarak kitap okuma oranlarını yükseltmektir.

PROJEDE GÖREV ALAN ÖĞRENCİLER

Hayalden Dijitale Roman Kahramanları Projesinde görev alarak Kara Kalem Çizimleri yapan  Öğrencilerimiz ise şunlar:

ÇAYKARA ANADOLU LİSESİ

Müslim Sarı,Atilla Emre Kuzu

Meryem Kadıhasanoğlu,

Melisa Özbay

Ersin Ağırman

Ramazan Ağırman

ŞEHİT AHMET ÇAMUR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Hümeyra Bayrak

Abdullah Karaismailoğlu



İlginizi Çekebilir