Çaykara´da Şehitler Anıldı

Çaykara´da Şehitler Anıldı

Çaykara Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri Tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi Anma Programı Gerçekleştirildi

ÇAYKARA ANADOLU LİSESİNDEN ŞEHİTLERE SAYGI PROGRAMI

Çaykara Anadolu Lisesinden anlamlı etkinlik.15 Temmuz 2016 tarihinde terör Örgütü FETO tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan ancak halkımızın kararlı duruşu ve Devletinin yanında yer oluşu ile muhteşem bir kahramanlık Destanı yazarak önlediği Darbe Girişimi ile ilgili olarak Çaykara Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından ? 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehitlerini Anma Programı? düzenlendi.

28 Aralık 2016 Çarşamba Günü Çaykara Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen Anma Programına Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Garnizon Komutanı Ertan Sonkaya,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bakiye Usta ve Erdoğan Karakaş,Daire Amirleri,Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

/resimler/2017-1/3/1036520601060.jpgÇaykara Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ezel Yaylı´nın yönetiminder  15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı Duruşu ile başlayan programda daha sonra İstiklal Marşımız okundu

DEMİRCİOĞLU-NASIL VATAN OLUNUR ŞEHİTLERİMİZDEN ÖĞRENDİK

Törenin açılış konuşması Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Demircioğlu tarafından gerçekleştirildi.Anadolu´nun binlerce yıldır içinde yaşadığımız dünyanın en güzel en verimli ve de en değerli topraklarına sahip olduğunu ifade eden Demircioğlu bu topraklarda yaşamak,bu toprakları korumak ve de bu toprakları gelecek kuşaklara eksiksiz bir şekilde aktarabilmenin günümüz şartlarında oldukça çetin olduğunu ifade etti.

Tarihimi,zi incelediğimiz zaman Dünyadaki bir çok gücün Anadoluya sahip olabilmek için binlerce yıldır mücadele ettiğini anımsatan Okul Müdürü Mustafa Demircioğlu bu topraklarda nice savaşlar,nice yıkımlar,nice afetler yaşadıklarını ancak her defasında Millet olarak vatanımıza sahip çıktığımızı ifade etti.

19 Mayıs 1919´da Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ün  yaktığı Bağımsızlık ateşinin Özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündüklerini aradan geçen 100 yıllık bir süreçte barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığımız Ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi FETO Darbesine maruz kaldığımızı anımsatan Okul Müdürü  Mustafa Demircioğlu Kurtuluş Savaşında Nene Hatun´u,Maraşlı Sütcü İmamı,İzmir´i işgal eden Yunanlılara ilk Kurşunu sıkan Gazeteci  Hasan Tahsin´i çıkaran bu bereketli toprakların  15 Temmuz Gecesi de Darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halis Demir´i,Henüz 15 yaşında olan Halil İbrahim Yıldırım´ı,Ergin Tilbaç´ı da bağrından çıkardığını anımsattı./resimler/2017-1/3/1037383258124.jpg15 Temmuz gecesi İnsanlarımızın kararlı duruşu ile bütün dünyaya bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığını bir kere daha göstermiş olduğunu anımsatan Demircioğlu gençlere 15 Temmuz gecesini hiçbir zaman unutmamalarını her zaman hatırlamalarını Çünkü hatırlamanın vatanı savunurken bütün varlığı ile orada olmak anlamına geldiğini anımsattı.

Milletimizin 15 Temmuz gecesi ayağa kalkarak sokağa çıktığını,ve sinsi duvarları,surları yıkıp geçtiğini anımsatan Demircioğlu inanan savunan bir halkın önünde hiçbir gücün duramayacağını Ankara´lı bir köylü,Trabzon´lu bir delikanlı,torunlarının büyümesini bekleyen dedeler,hayata annesinin eteğine sımsıkı sarılarak tutunmaya çalışan çocukların hepsinin sokaklarda olduğunu,meydanlarda gücü zülme alet edenlerin karşısında bir bayrak gibi dikildiğini anımsattı.

Aziz Şehitlerimizin ve gazilerimizin o gece bir toprağın nasıl vatan olacağı konusunda ve de nasıl vatan kalacağı konusunda çok önemli bir ders verdiğini anımsatan Okul Müdürü Mustafa Demircioğlu geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de buı vatan uğruna canlarını feda ederek bu cennet vatanı bizlere armağan eden Tüm Demokrasi Şehitlerimize Allah´tan Rahmet Ailelerine ve de Milletimize baş sağlığı dileklerini iletti.

KUR´AN-İ KERİM TİLAVETİ VE DUA

Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Muhammet Emin Gönan tarafından 15 Temmuz Şehitlerimizin Ruhlarına ithafen Kur´an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi ve ardından dua okundu.

 15 TEMMUZ SLAYT SUNUMU

Çaykara Anadolu Lisesi 10/A Sınıfı Öğrencilerinden Rıfat Öztürk tarafından 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili olarak hazırlanan slayt sunumuz izleyiciler ile paylaşıldı.Muhteşem Görsel Efektler ile süslenen slayt sunumu esnasında duygusal anlar yaşlandı.Törene katılanlar göz yaşlarına hakim olamadılar.

ÖMER HALİS DEMİR´E AĞIT

15 Temmuz Gecesi  ilk kurşunu sıkarak darbe girişiminin önlenmesinin baş mimarı olarak gösterilen Ömer Halis Demir törende unutulmadı.Ömer Halisdemir, Türk asker. 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı´nda görevliyken, komutanlığı ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi´yi alnından vurarak öldüren koruma astsubayıdır. 

Çaykara Anadolu Lisesi 10-B Sınıfı Öğrencilerinden Güler Okur´un seslendirdiği ?Ömer Halis Demir´e Ağıt? isimli şiir törene katılan davetliler ve  öğrenciler tarafından göz yaşları ile izlendi.Şiiri yaşayarak okuyan ve mükemmel ses tonu ve diksiyonu ile konukları adeta kendisine hayran bırakan Güler kızımızın şiiri dakikalarca alkışlandı.

ŞARKIMIZ BİZİM

Çaykara Anadolu Lisesi 11-C Sınıfından Şehanur Kılıç tarafından okunan Şarkımız Bizim isimli şiir  büyük beğeni ile dinlendi.Muhteşem Görsel Efektler eşliğinde okunan şiir dakikalarca alkışlandı.

DAVET

Çaykara Anadolu Lisesi 10-B Sınıfı Öğrencilerinden Elanur Uygun ?Davet? şiiri ile davetlilere duygusal anlar yaşattı.

15 TEMMUZ KAHRAMANLARININ ANILARI:

15 Temmuz 2016 tarihinde Şehit ve Gazi olan Kahramanlarımızın anıları  Çaykara Anadolu Li,sesi Öğrencileri Esra Baltacı,Sinem Fatma Gedikoğlu,İlve Nur Deniz ve Aleyna Turgut tarafından okundu.Birbirinden duygusal hikayeleri törene katılan misafirler göz yaşları ile dinlediler.

OTUZ KUŞ

Otuz Kuş İsimli VTR sunumu gerçekleştirildi.Muhteşem görsel sunumlar ile hazırlanan gösteri misafirler tarafından ilgi ile izlendi.

DUA

Çaykara Anadolu Lisesi 10-A Sınıfı Öğrencilerimizden Muhammet Eren Ulu tarafından okunan?Dua? şiiri ilgi ile dinlendi.Duygusal anların yaşandığı şiiri misafirler göz yaşları ile dinlediler.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Kemal beziroğlu
3.01.2017 10:40:55
Yerel gazetelere terörü bitirecek bir önerim var. Vatandaşların ve yetkililerin bilmesi için yayınlamanızı talep ediyorum. Terörün ana kaynağı insanların kendilerini ifade edememesidir. Yaşadığı sorunları çevresinde gördüğü yanlışları dile getirmek isteyen söz hakkı bulamayan insanlar dışlanır ie kapanır şiddete yönelir. Örnek Profosör Ted kaczynsky Ülkemizde 81 ilde 1000 tane yerel gazete var. Devlet 1 yıllık fon ile bu gazetelerden günde 2 sayfa reklam vermiş gibi satın alır. Bölgede yaşayanlar düşünceleri okuyucu mektubu olarak bu 2 sayfada yer alır. Günde 10 bin yılda 3.5 milyon kişi fikirlerini ifade eder. Yetkililere ulaşır. İşadamları fikirleri değerlendirerek yatırıma çevirir. Bu yöntem askeri harcamalardan daha ucuzdur. Baskıcı sosyal ekonomik yapının yerini katılımcı sosyal ekonomik yapı alır. Ülkenin ekonomik durumu artar. Gazetelerin geliri artar basın özgürlüğü genişler. Vatandaşların güven duygusu artar. Terör azalır. İletişim enerjimerkezim.blogspot.com ve kemalbeziroglu.wordpress.com Kemal beziroğlu.

İlginizi Çekebilir