Anadolu lisesi Bilim Fuarı Göz Kamaştırdı

Anadolu lisesi Bilim Fuarı Göz Kamaştırdı

Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencileri Tarafından Hazırlanan 4006 Tübitak Bilim Fuarı Görkemli Bir tören İle açıldı

Çaykara Anadolu Lisesi Öğretmenlerinin Yönetiminde öğrenciler tarafından hazırlanan Bilim Fuarı herkesi büyüledi.

TÜBİTAK Tarafından Desteklenen ve De Çaykara Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen 4006 Nolu Tübitak Bilim Fuarının açılış Töreni 25 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Bilim Fuarı Açılış Törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Garnizon Komutanı Ertan Sonkaya,Kurum Amirleri,Okul Müdürleri,öğretmen ve öğrenciler katıldılar./resimler/2017-5/26/1139243465649.jpgÇaykara Kaymakamımız İhsan Ayrancı ile Belediye Başkanımız Hanefi Tok´un Ankara´da devam eden Trabzon Günleri sebebi ile katılamadıkları açılış töreninde Kaymakam ve Belediye Başkanımızın tebrik mesajları okundu.

ÖĞRENCİLERİMİZ PROJELERİNİ ANLATTILAR

Açılış Töreninin ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilerimizin proje stantları ziyaret edildi.Proje Stantlarında görevli olan öğrenciler büyük bir başarı ile hem projelerini anlattılar hem de proje ile ilgili sorulara verdikleri mantıklı cevaplar ile projelerine ne kadar hakim olduklarını herkese göstermiş oldular

DEMİRCİOĞLU-HEM ÖĞRENİYORUZ HEM DE ÜRETİYORUZ

Eğitim Kurumlarının en önemli görevlerinin bir yandan çocuğu hayata hazırlamak diğer yandan ise kazandıracağı akademik birikimler ile öğrencilerimizi bir üst eğitim kurumuna hazırlamak olduğunu ifade eden Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Demircioğlu Çaykara Anadolu Lisesi olarak öğrencilerinin ufkunu açacak ve de onları geleceğe taşıyacak olan projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade etti./resimler/2017-5/26/1140250966686.jpgBilim Fuarının da bu porojelerden bir tanesi olduğunu ifade eden Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Demircioğlu öğrencilerinin hazırladıukları mükemmel projeler ile gelecekte neleri başarabileceklerini kendilerine ispat ettiklerini ve de bir üst öğrenimlerinde öğrencilerinin hazırlayacakları bir çok proje ile toplum adına faydalı oluşumlar gerçekleştireceklerine inançlarının tam olduğunu ifade etti.

Bilim Fuarının hazırlanması ve de sunum aşamasına gelmesinde emeği geçen Başta Almanca Öğretmeni ve de Proje Koordinatörü Almanca Öğretmeni Burak Çelik olmak üzere  fedakar öğretmen arkadaşlarına ve de tüm öğrencilerine teşekkür eden Demircioğlu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerinin ufkunu açacak ve onları geleceğe taşıyacak projelere imza atmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

PROJELERİMİZİ İNCELEYELİM

Tübitak Bilim Fuarında Öğrencilerimiz tarafından toplam 20 Proje hazırlandı.Projelerimiz,Projelerimizi hazırlayan öğrencilerimiz ve de projelerimizin kısa özetleri ise şu şekilde:

1.Acaba Niçin Okumuyoruz?(Dilara BALCI ? Seher BULUT)

Amacımız insanların kitap okumamasının altında yatan sebepleri araştırmak ve insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Ülkemizde kitap okuma oranı oldukça düşük. Bunun sebebini merak ediyoruz ve anket hazırlayıp bu anketi uygulayarak veriler elde etmek ve merakımızı gidermek istiyoruz.

2.Ata Sporlarımız(Eray BİLİCİ ? Recep KESKİN)

Amacımız Türkiye´nin ata sporlarını araştırıp bunları çeşitli yönleri ile insanlara duyurmak. Çünkü insanların bu sporları öğrenmelerini, hatta bu sporlarla uğraşmalarını istiyoruz. Söz konusu sporların hangi yörelerde yapıldığını araştırıp insanımıza tanıtmak istiyoruz.

3.Hayvanları Tüketmeyelim(Ramazan KOL ? Furkan TURAN)

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de nesli tükenmekte olan hayvanlar var. Biz, aynı dünyayı, bilhassa aynı ülkeyi paylaştığımız bu hayvanları araştırıp haklarında bilgi topladıktan sonra tanıtımını yapacağız. Bu hayvanların neslinin tükenmemesi için alınması gereken önlemleri de derlenmiş bilgiler olarak sunmayı amaçlıyoruz.

4.O Kadar Dergi Var, Sen Bu İşin Neresindesin?(Ömer Faruk ÖKSÜZ ? Mert SARAL)

Ülkemizde her ay onlarca edebiyat dergisi yayımlanıyor. Bizim amacımız yayımlanan bu edebiyat dergilerini halkımıza tanıtmak. Çünkü edebiyatın kalbi dergilerde atar. Yeni akımlar, ekoller hep dergiler etrafında şekillenir. Günceli takip etmek ise bilhassa önemli. Şuan hangi edebiyat dergileri basılıyor? Eminim birçok kişi bu hususta bilgi sahibi olmak ve bu dergileri eline almak, onlara dokunmak ve ayaküstü de olsa birkaç satır okumak ister. Bunu sağlamak istiyoruz.

/resimler/2017-5/26/1141240030272.jpg5.Halkın Gözünde Kalkışma(Muratcan HAKYEMEZ)

Amacım darbe girişimi sonrası halkımızın genel görüşlerini anket yaparak öğrenmek, bu konu hakkında fikirlerini almak ve Türkiye´nin niçin böyle bir duruma düştüğünü halkımızın gözünden anlamak. Böylece bundan sonra nasıl bir yol izlememiz gerektiği hususunda bilgi sahibi olacak ve halkımızın psikolojisi hakkında fikir edinmiş olacağız.

6.Kadına Şiddete Hayır(Ceyhun SÖYÜT ? Akif ALKAN)

Günümüzde artan kadına yönelik şiddetin neticesinde bu şiddeti gerçekleştirenlere yönelik bir ceza uygulaması gerçekleştirmek istiyoruz. Gerçekleştireceğimiz bileklik, mahkeme kararı ile şiddet uygulayan bireyin koluna takılacaktır. Bu şahıs aynı eylemi tekrar gerçekleştirmek isteğinde şiddete maruz kalacak kadın elindeki kumandayı kullanarak karşısındakine elektroşok verecek ve kendini koruyacaktır.

7.Kırıntılar İsraf Olmasın(İrem ÖZÇİFTÇİ ? Sümeyye KAMA)

Amacımız ekmek kırıntıların israfını önlemek. Tahtadan küçük bir masanın üzerine delikler açacağız, bu masanın altına bir kap veya çekmece yerleştireceğiz. Bu masanın üzerinde yenen yahut doğranan ekmeklerden sadır olan kırıntılar bu kaba/çekmeceye düşecek ve kırıntılar değerlendirilecektir.

8.Şehr-i Köy(Esma Merve ÖKSÜZ ? Esma ÇİZGİCİ)

İnsanlar önceden yaşam ihtiyaçları için köylerden şehirlere göç ediyordu. Biz bunun değişip değişmediğini merak ediyoruz. Acaba şimdi şehirlerden köylere göç var mı? Daha huzurlu bir hayat sürmek için şehir mi yoksa köy mü? Hazırlayacağımız anket vesilesiyle bu soruların yanıtlarını arayacağız.

9.Neler Patlıyor?(Bahadır DEMİRCİOĞLU ? Mert KUŞ)

Dünyamızda sürekli bombalar patlıyor ve istemesek de bir yerlerde savaşlar hüküm sürüyor. Bizim amacımız ise dünyada patlayan bombaların ve hüküm süren savaşların en çok hangi bölgelerde olduğunu büyük bir dünya haritası üzerinde göstermek ve tüm olayı somut bir biçimde insanların gözleri önüne sermek./resimler/2017-5/26/1142175187714.jpg 10.Algilizce(Kaan DEĞİRMENCİ ? Hüseyin CİNALİOĞLU)

İngilizce ve Almanca aynı dil ailesinden geldiği için birbiriyle oldukça benzer yönlere sahip. Bizim amacımız bu benzerlikleri ortaya koymak ve öğrencilerin bu iki dili öğrenirken besledikleri ön yargıları ortadan kaldırmak. Benzer kelimeler ve dil yapılarını tanıtmayı hedefliyoruz.

11.Tasarruflu Boya Fırçası(Kasım YALÇINKAYA ? Doğukan HOROZ)

Bu projemizde daha kolay boya yapmayı ve paradan tasarruf yapmayı amaçladık. Amacımız daha rahat boya badana yapmak, daha az boya kullanarak daha fazla yer boyamak, boyanın yere damlamasını önlemek ve elektrik kullanmadan daha kaliteli boya badana yapmaktır. Tüm bunları yapmak için bir sistem tasarladık. Zirai ilaçlama bombası, boya fırçası, metal plaka gibi araçlar kullanarak sistemimizi tamamlayacak ve tanıtımını yapacağız.

12.Sosyal Medya ? Gazete/TV(Fatma VAHAPOĞLU ? Songül SARI)

İnsanımızın son zamanlarda sosyal medyada yayımlanan haberlere inanıp inanmadığını öğreneceğiz. Ayrıca gündemin sosyal medya üzerinden mi yahut gazete ve televizyon üzerinden mi takip etmek daha makul sorusunun yanıtını da uygulayacağımız anket ile almaya çalışacağız.

13.Unuttuysan Bak Öğren(Levent KANSIZ ? Fadıl BAŞKAN ? Yunus ÖZKUL)

Projemiz öğrenim gören herkese yöneliktir ve öğrencinin bilmesi gerekenleri onun bilinçaltına yerleştirerek bu bilgileri unutmasını önlemek esasına dayanır. Metodumuz ise öğrencilerin bilmesi gereken formüllerin ders gördüğü alana yerleştirilmesidir. Yıl içinde binlerce kez bu formüllere bakmak durumunda kalan öğrenci artık formülleri unutmayacaktır ve derslerinde ve merkezi sınavlarda daha başarılı olacaktır.

14.Dik Tutan Sandalye(Aysima KOFOĞLU ? Hatice ŞAHİN)

Dik durmak hem sağlığımız hem de dış görünümümüz için önemli. Geliştireceğimiz sistem ile okulda öğrencilerin oturma bozukluğunu düzelteceğiz. Sıralarda dik oturmamızı sağlayan bir kemer geliştireceğiz. Öğrenci sıraya oturduğunda bu kemeri takacak ve yazı yazacak ve öne eğilmeyip vücut sağlığını korumuş olacak.

15.Sokakta Kar-mış(Faden DOĞAN)

Amacım sokakta kalmış kişilerin ihtiyaçları nasıl karşılanır sorusuna toplumun görüşlerine başvurarak çözüm bulmak ve insanlara bu hususta bilinç kazandırmak. Hazırlayacağım anketi Trabzon´da rastgele seçilmiş kişilere uygulayıp sonuçları paylaşacağım.

16.Bor Bor Bor(Nuraltun GÜR ? İpek ÖZÇİFTÇİ)

Dünyadaki bor rezervlerinin yüzde yetmiş ikisi ülkemizde bulunuyor. Bu maden ülkemizde işleniyor mu? İşleniyorsa nerelerde işleniyor? İşlenmiyorsa niçin işlenmiyor? Merak ettiğimiz bu soruların cevaplarını almak için hazırlayacağımız anketi okullardaki coğrafya öğretmenlerine, üniversitemizdeki akademisyenlere, jeologlara uygulayacağız.

17.Hayaller Hayatlar(Sare KOCAMAN)

Amacım Çaykara´daki çeşitli meslek gruplarında çalışanların yaptıkları meslekten memnun olup olmadıklarını anket vesilesiyle çeşitli sorular sorarak öğrenmek. Bu kişilerin aynı zamanda hayallerindeki mesleği yapıp yapmadıklarını öğrenmek. Kurumlara ziyaretler gerçekleştirip anketimizi uygulayacağız.

18.Bir İkiyi Kolaylaştırıyor mu ?(Elif Şule BAYCAN ? Gülay ÖZDEMİR)

Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu gibi yöresel dillerin konuşulduğu bölgelerimizde yetişen kişilerin dil öğrenimindeki avantajını araştıracağız. Anket hazırlayıp öğrencilere bu anketi uygulayacak ve somut veriler elde edeceğiz. Acaba bir dil bilen ikinci dili daha mı kolay öğreniyor?

19.Sultabır(Kevse YILDIZ ? Aymelekgül KAMAOĞLU)

İnsanımız atalarına mı yoksa günümüzde sosyal medya üzerinde fenomen olmuş kişilere mi daha çok ilgi duyuyor? Bu çoktandır merak ettiğimiz bir durum. Bunu öğrenmek için hazırlayacağımız anketi arkadaşlarımıza ve ilçemizin halkına uygulayacağız. Sonuçları paylaşacağız. Bu vesileyle farkındalık uyandırmak istiyoruz.

20.Okul Dergisi(Taha Yasir ÇELİK ? Abdullah AYDIN)

Amacımız bir okul dergisi tasarlayarak arkadaşlarımızı eğlendirmek ve işlediğimiz derslere yönelik daha çok farkındalık uyandırmak. Çeşitli derslerimizin başlıklar halinde verileceği bu dergide eğlenceli sunumlar hazırlayacağız. Matbu olarak da dergimizi elimize alıp arkadaşlarımıza dağıtacağız.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir