Access Point

Access Point

Access Point

Access Point, erişim noktası anlamına gelir. Bilgisayarların internete bağlanmasını sağlar, ancak modem ile karıştırılmaması gerekir. Access Point, modeme bağlanan bir cihazdır aslında. Bir CAT

kablosu ile modeme bağlar ve farklı bir noktada kullanabilirsiniz. Peki, ne işe yarar? Normal kullanıcılar access point'i genelde kablosuz interneti dağıtma amaçlı olarak kullanır. Yan dairede, hatta yan odada çekmeyen bir kablosuz ağınız var diyelim, veya ne yaparsanız yapın cihazınıza modemin kablosuz ağını tanıtamadınız. Bir access point alıp modeminize bağlar ve cihazı farklı bir noktaya taşırsanız, kablosuz ağa kolayca erişebilirsiniz. 

Access point'lerin başka kullanım alanları da vardır elbette. Birbirine bağlı bir access point zinciri ile, tek bir modem üzerinden bütün bir apartmana internet dağıtabilirsiniz. Daha büyük alanlar peşindeyseniz, açık havada kullanılmaya uygun bir model alıp gerektiğinde kilometlerce uzağa kablosuz internetinizi gönderebilirsiniz. Ev ve işyeri birbirine yakın olanlar, genelde bu çözümü tercih etmektedir: Evdeki interneti işyerinde de kullanırlar. Yine, bütün ağ paylaşımına erişiminiz olduğundan, kilometrelerce uzaktan dahi hard diskinize erişebilir, yazıcınızı kullanabilirsiniz. Büyük ve geniş fabrikalarda, internet bağlantı kalitesini artırma amacı ile de kullanılır, ne kadar uzakta çalışıyor olursanız olun veri kaybına uğramadan aynı hızı alırsınız. Kısacası, ufak ancak son derece pratik bir cihazdır. Birden fazla modem ve birden fazla internet bağlantısı gerekmeden, tek bir bağlantıyı yeri geldiğinde düzinelerce kişi arasında paylaştırabilir ve kablosuz ağların kapsama alanını kilometrelerce artırabilirsiniz.

http://www.bilio.com/access-point-c6755/

adresinden onlarca access point modelini inceleyip, size uygun olan birini hemen satın alabilirsiniz.



Anahtar Kelimeler: Access Point

İlginizi Çekebilir