41 Yıllık Öğretmen Emekliye Ayrıldı

41 Yıllık Öğretmen Emekliye Ayrıldı

Bayburt İlinde görev yapan Çaykara’lı Öğretmenlerimizden Mustafa Aygün yaş haddinin dolması sebebi ile 41 yıldır onurla yaptığı öğretmenlik mesleğini onurla tamamlayarak emekliye ayrıldı.

Öğretmen Aygün 10 Kasım 1979 tarihinde Mardin İli Cizre İlçesi Hisar Köyünde başlamış olduğu öğretmenlik mesleğinde 41 yıl 20 günü büyük bir onur ile tamamlayarak 1 Aralık 2020 tarihinde yaş haddinden Emekliye ayrıldı.

41 Senelik Öğretmenlik hayatının 33 Yıl 10 ayını Bayburt İlinde tamamlayan Öğretmen Mustafa Aygün görev yaptığı her yerde olduğu gibi Bayburt İlinde de iyi bir öğretmen,örnek bir insan ve topluma yol gösteren aydın bir Eğitimci olarak herkesin yüreğinde taht kurdu.

Bayburt’ta Laz Mustafa Öğretmen olarak anılan Öğretmen Mustafa Aygün insanlara vermiş olduğu mükemmel güven ile 34 yıla yakın bir süre Trabzon insanını Bayburt’ta en mükemmel bir şekilde temsil etmiş oldu.

HAYATI BAŞARILAR İLE DOLU

41 Senelik meslek yaşamı boyunca bir çok başarı ve ödül kazanarak şanlı mesleğini tamamlayan Öğretmen Mustafa Aygün 1991 Yılında 24 Kasım Öğretmenler günü için Bayburt İlinden seçilen öğretmen olmuş Ankara’ya gönderilmiş ve Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Milli Eğitim B akanı Avni Akyol tarafından Örnek Öğretmen olarak plaket ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirilmişti.

2017 Yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) hazırlamış olduğu proje doğrultusunda her ilden bir öğretmen Çanakkale Gezisine katılmaya hak kazanmış Bayburt İlinden Öğretmenimiz Mustafa Aygün seçilmiş ve Tarihimize ışık tutan Çanakkale Gezisine tanıklık etme imkanını yakalamıştı.

Çok iyi bir öğretmen olmasının yanı sıra iyi bir insan ve iyi bir Çaykara’lı olan Öğretmen Mustafa Aygün 33 sene boyunca Çaykara İlçesinden Bayburt İline atanan öğretmenlerimize de hem rehberlik hem de arkadaşlık yaparak onlara yol göstermişti.

ÖĞRETMEN MUSTAFA AYGÜN’Ü TANIYALIM

 01.12.1955 yılında Çaykara ilçesi Uzungöl çamlık mahallesinde Mustafa ve Fatma nın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk okula 1965 yılında başladı. İkinci sınıftan itibaren çamlık ilk okulunun açılmasıyla bu okulda öğrenimine  devam etti. Ortaokulu Uzungöl de tamamladı. Liseyi Trabzon Ticaret lisesinde tamamladıktan sonra Eğitim Enstitüsü başladı.

10.11.1979 Yılında öğretmen olarak Mardin iline bağlı Cizre ilçesi Hisar köyünde göreve başladı. 5.10. 1980 tarihinde Van ili Muradiye ilçesi yumaklı köyünde göreve başladı. 05.01.1981 tarihinde Özalp ilçesi Sariköy köyünde göreve başladı. 01.09.1981 de Özalp ilçesi Emek köyüne müdür yetkili öğretmen olarak göreve başladı.

Gururla görev yaptığı hemşerilerimin köyünden 05.01.1984 de rotasyonla Hatay ili Yayladağı ilçesi merkez Atatürk ilkokuluna öğretmen olarak atandı.15.09.1987 tarihinde tayinle Gümüşhane ilinin Bayburt ilçesi Gezköy köyünde göreve başladı.

3 yıl orada çalıştıktan sonra Bayburt  il merkezi Mehmet Akif Ersoy ilkokulunda göreve başladı . Sırasıyla yüzbaşı, Şair Zihni  Yatılı Bölge İlköğretim okulu ve YİBO’nun  kapanmasıyla tekrar Yüzbaşı Şehit Agah ilkokuluna atandı.

01.12.2020 Tarihi itibarı ile  Bayburt da 33 yıl 10 ay ve meslekte 41 yıl 20 günü tamamlayarak yaş haddinden emekli oldu.,

Öğretmenimize bir Eğitimci olarak Eğitim Camiasına olan katkılarından dolayı 41 kere maşallah diyor  bundan sonraki yaşantısında sağlık ve mutluluk dolu uzun bir yaşam diliyoruz.



Anahtar Kelimeler: Yıllık Öğretmen Emekliye Ayrıldı

İlginizi Çekebilir