23 Öğrenci Hafızlık İcazet Belgesi Aldı

23 Öğrenci Hafızlık İcazet Belgesi Aldı

Çaykara-Ulucami Kız Kuran Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 23 öğrenci için icazet töreni düzenlendi.

Çaykara Müftülüğü tarafından Ulucami Kız Kur´an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 23 kız öğrenci için hafızlık icazet merasim töreni düzenlendi.

İcazet Merasimine Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan, İcazet Merasimi için Törene Diyarbakır´dan davet edilen Din adamları, İcazet alacak olan kız öğrencilerimizin aile ve yakınları ile Derneğe hem Maddi hem de Manevi anlamda destek veren Çaykara´lı Hayırsever İş Adamı Nizamettin Baştürk katıldılar.

İcazet merasiminde Hafızlık Eğitimini büyük bir başarı ile tamamlayan Hafız Kız Öğrencilerimize İcazet Belgeleri takdim edilirken ayrıca birer adet Kur´an-ı Kerim ve de birer adet Yarım Altın hediye edildi.

İLİM İRFAN YUVASI

Yüzyıllardır Çaykara İlçemizin en önemli İlim ve İrfan Merkezlerinden bir tanesi olan Ulucami Kur´an Kursu yaklaşık 20 senedir Çaykara´lı  Hayırsever İş adamımız Nizamettin Baştürk ile Oğlu Enes Baştürk´ün Maddi ve de Menevi destekleri ile ayakta durarak çocuklarımıza  dini eğitim vermeye çalışıyor./resimler/2017-8/27/2145595954873.jpgYaklaşık olarak 150 Kız öğrencimizin hafızlık ve de Arapça eğitim öğretim gördüğü Ulucami Kur´aqn Kursumuza halkımızın ilgisi oldukça yoğun. 

ENES BAŞTÜRK-HİÇ BİR YERDEN DESTEK ALMADAN HİZMET VERİYORUZ

Yaklaşık 4 sene önce tamamen kendi imkanları ile ve de hiçbir yerden destek almadan yeni Kur´an Kursu binasını yaparak Öğrencilerimizin hizmetine sunduklarını ifade eden Çaykara´lı İş adamımız Enes Baştürk Kur´an Kursunun yapımı ve de hizmete girmesi anlamında emeği geçen Tüm Ulucami´li İş adamlarımıza minnet borçlu olduklarını ifade etti.

Gençlerimize Dini değerlerimizi öğretmek ve de İslam Dinini özümseyerek yaşayan ve de İslam Dinini bir yaşam şekli olarak benimseyen insanlar olarak yetişmeleri ve de kendilerinden sonra gelecek olan nesillerin de bu şekilde yetiştirilmesi için İş adamları olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden İş adamı Enes Baştürk  23 Kız Öğrencimizin icazet almasının kendilerini fazlası ile mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Yenilenen modern yeni, yüzü ile Ulucami Kur´an Kursumuzun yaklaşık 20 senedir Çaykara İlçemize hizmet verdiğini anımsatan İş adamı Enes Baştürk 4 sene önce Komple yeni, bir bina yaparak öğrencilerimizin hizmetine sunduklarını ve de günümüzde hafız öğrencilerimizin tüm ihtiyaçları giderilmiş olan son derece mükemmel bir binada hafızlık eğitimi aldıklarını sözlerine ekledi. 

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir