22 Yıldır Bir Araya Geliyorlar!

22 Yıldır Bir Araya Geliyorlar!

Erzurum ılıca Yavuz Selim İlk öğretmen okulunun geleneksel yıllık Toplantısının 22´ncisi Trabzon´da gerçekleştirildi.

Pulur Köy Enstitüsünden Yavuz Selim Öğretmen Okuluna 1942 de 2000 dönümlük bir arazide Pulur Köy Enstitüsü olarak açıldı. 1954 yılında ismi değiştirilerek  Pulur İlk Öğretmen Okulu oldu. 

Mehmet Yetenç müdür olduğu 1958 yılında ismi tekrar değiştirerek Yavuz Selim İlk Öğretmen Okulu adını aldı. 1978 yılına kadar yetiştirdiği sayısız öğretmenleri yurdun her köşesine dağılmış olmamıza rağmen aramızdaki kardeşlik, dostluk ve dayanışma bağları hiç kopmadı. Aksine giderek pekişti.21 yıldır Türkiye´nin çeşitli illerinde bir araya gelerek sürdürdüğümüz bu güzel geleneğin 22. Yılını İlimiz Trabzon da gerçekleştirdik./resimler/2018-7/3/1148460336952.jpgİsmail Mor un öncülüğünde  Erdinç Ertuğrul ve Hasan Basri Bal´dan oluşan tertip komitesi 5 aylık bir çalışma sonunda 28-29-30 Haziran günleri, Vakfıkebir Uygulama Oteli  bünyesinde Vakfıkebir ve Çarşıbaşı Öğretmen evleri ile  arkadaş evlerinde 400 ün üzerinde öğretmen emeklisinin bir araya getirmeyi  gerçekleştirdiler. Etkinlik 1 Temmuz günü davullu zurnalı, kemençeli horonlu eğlencelerle noktalandı

28 Haziranda otele giriş, kaynaşma ve sohbetle başlayan program 29 Haziran günü 20 araçlık bir konvoyla ve özel araçlarla Uzungöl´ e çıkılıp öğlen yemeği yendi. Uzungöl de Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok un yaptığı kısa hoş geldiniz konuşması gurubumuz tarafından  çok güzel bir jest olarak kabul gördü./resimler/2018-7/3/1149046274736.jpgAkşam müzik eğlence programı ile devam eden kaynaşma 30 Haziran günü Atatürk Köşkü- Ayasofya Müzesi ve Sera Gölü  ziyareti, Akçaabat Körfez de öğlen köfte yemeğin akabinde Maçka Meryem Ana gezisi yapıldı. Meryem Ana dönüşü aynı okulda okuyan Abisi Cemal Âşık´la ziyaretimize gelen Eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık gördüğü ortam karşısında şaşırdığını söyledi. Ve : ? 400 ü aşan bir öğretmen kitlesini bir araya toplayıp böylesine bir organizasyon için söyleyecek bir kelime bulmakta  zorlanıyorum. Çok şahane ve süper demek bile yetersiz kalır. Bu  havayı gördükten sonra hükümete bir mesaj vermek gerektiğini düşünüyorum. Bu okullar  yeniden açılmalı. Öğretmen olacaklar 10 yaşında kararını vermeli ve  ihtiyaç olduğu kadar öğretmen yetiştirilmeli.? dedi.

Seçimlerin yeni yapıldığı bir ortamda farklı siyası görüşlere sahip olmamıza rağmen önceki birlikteliğimizde olduğu gibi şimdi de  hiç siyaset konuşulmadı. Anılar dile geldi sadece.

Yavuz Selim Ailesi olarak  her yıl düzenlediğimiz bu etkinliğe bu yıl sadece Burhanettin Yılmaz öğretmenimiz iştirak edebildi. Bursa- İzmir ve Erzurum´dan gurup halinde, İstanbul, İzmit Samsun, Mersin, Ankara, Balıkesir illeri ağırlıklı, diğer  birçok ilden de özel araçları ile , uçaklarla gelenlere ek Trabzon dan iştirak edenleri de eklediğimizde sayımızın 450 ye yakın olduğu görüldü.(En eski öğrencimiz 1957 mezunuydu) Son gecemiz gala  gecesi. Tüm sanatçıları aramızdan olmak üzere müzik eğlence halk oyunları eşliğinde devam etti. Gelecek yıl toplanma yeri olarak Erzurum  oylanıp kabul edildi.    

Haber: Fahri Düzenli

 



Anahtar Kelimeler: Yıldır Araya Geliyorlar

İlginizi Çekebilir