2022 Ve Uzungöl

2022 Ve Uzungöl

Öğretmen Hilmi Kanık tarafından kaleme alınan “2022 ve Uzungöl” isimli yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Artık Geleneksel bir hale gelen yeni bir Uzungöl Yıl Boyu Değerlendirme yazımız ile sizlerle birlikte olmaya çalışıyoruz.

Çaykara Gündem farkı ile 2010 yılında başlamış olduğumuz bu değerlendirme yazılarımızda 13. Yılımızı tamamlamış olmanın hem mutluluğunu hem de biraz da hüznünü yaşadığımızı ifade etmek isterim.Çünkü bu süreçte Uzungöl olarak bir çok acı ve üzücü olayı da bir arada yaşamış olduk.

2022 Yılına baktığımız zaman ise Tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de ve Uzungöl’de de elbette ki hem mutluluk yaşadığımız,hem de üzücü ve acı dolu bir yılı geride bırakmış olmanın acı burukluğu ile yolcu ediyoruz 2022 yılını.

GENÇ ACILARI YİNE YÜREK YAKTI

Uzungöl tarih boyunca elbette ki çok fazla genç acısı yaşadı.Ancak son zamanlarda en büyük acıları 2016 Yılında yaşamıştı Uzungöl.

2022 Yılı ise Uzungöl’ün yine genç acıları ile sarsıldığı bir yıl oldu.

9 Ocak 2022.Uzungöl’de herkesin çok sevdiği örnek insan mükemmel toplum adamı Şeref Önal evinde geçirmiş olduğu ani bir kalp krizi neticesinde Uzungöl’ü göz yaşlarına boğarak ayrıldı aramızdan.

Bundan sadece 10 gün sonra…19 Ocak 2022 tarihinde ise bu defa bir başka değerini kaybetti Uzungöl…Toplumda herkesin çok sevdiği değer verdiği Mustafa Zeren,Çaykara İlçesinde geçirdiği elim bir trafik kazası neticesinde ayrılıverdi aramızdan.

7 Şubat 2022’de acının yeri bu defa Kırklareli Babaeski oluyordu.Yaşar Karatay geçirmiş olduğu ani bir rahatsızlık sonucunda ayrılıveriyor ve bizleri göz yaşlarına boğuveriyordu.

Takvimler 19 Şubat 2022’yi gösterdiğinde ise acının merkezi bu defa Antalya oluyordu.Van’da ikamet eden hemşerilerimizden Ayhan Özbek’in ablası Aynur Yarar geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucunda ayrılıveriyordu aramızdan.

Takvimler 15 Nisan 2022’yi gösterdiğinde ise kimse duyduğu habere inanmak istemiyordu.Uzungöl’ün gülen yüzü,neşe kaynağı Ali Keleş Gümüşhane Tekkeköy Pirahmet kavşağında geçirmiş olduğu talihsiz bir kaza sonucunda ayrılıveriyordu aramızdan.

Tarih 5 Temmuz  2022…Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Süleyman Karagöz’ün eşi Ayşe Karagöz,geçirmiş olduğu ani bir rahatsızlık sonucunda Uzungöl’ü göz yaşlarına boğarak ayrılıveriyordu aramızdan.

Takvimler bu defa 8 Ağustos 2022’yi gösteriyordu.Uzungöl’ün sevilen öğretmeni Murat Aygün’ün kızı Zeynep İrem Aygün geçirdiği kalp krizi neticesinde ayrılıverdi aramızdan.

Takvimler 16 Ağustos 2022’yi gösterdiğinde ise acının merkezi bir defa daha Van oluyordu.İHA Van Bölge Müğdürü Uzungöl’lü hemşerimiz Şükrü Akyüz’ün eşi Sebahat Akyüz geçirdiği rahatsızlık sonucunda genç yaşta ayrılıveriyordu aramızdan.

Ve takvimler 30 Kasım 2022’yi gösterirken acının merkezi bu defa İstanbul oluyor ve İstanbul’da ikamet eden hemşerilerimizden Yusuf Aydın,geçirmiş olduğu ani bir rahatsızlık neticesinde Uzungöl’ü göz yaşlarına boğarak ayrılıveriyordu aramızdan.

2022 YILI UZUNGÖL ALTYAPI ÇALIŞMALARI

2022 yılında Uzungöl’de gerçekleştirilen Altyapı Çalışmalarını Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk’ten dinleyerek başlayalım değerlendirme yazımıza.

1-Gölbaş mevkiinde gölün dolmasına nede olan kanalları DSİ. nin katkılarıyla temizlendi.

2- Karla mücadele ederek Çaykara belediyesinin katkılarıyla yolları acık sürekli açık tutuldu. Gerektiğinde yolların tuzlama çalışmaları yapıldı.

4- Mart, Nisan aylarında yayla yolları temizlendi. Kapalı yollar ulaşıma açıldı.

5- Dornorim meziresinde, Gamelac mevkiinde yol gitmeyen evlere yol yaptırıldı.

6- Alçakköprü Küme evler Gamelafç mevkiinin güney kısmında bulunan evler için yeni bir yol çalışması yapıldı.

7- Yaz aylarında yoğunluktan dolayı Uzungölü besleyen  su kaynakları yetersız.Uzungöl Muhtarlığı tarafından ek kaynak sağlanması için gerekli projeler hazırlandı. Yakın zamanda ek su kaynakları bağlanarak Uzungölün su sorunu çözülmüş olacak. Ayrıca 2021 yılı içerisinde bütün su depolarının tadilatı yapılıp yıkatılmıştır. Ayrıca arıtma tesisini kapasitesi artırılıp çalışır hale gelmesi için gerekli çalışmalar yapılmıştır.

8- Uzungöl Muhtarlığı ve Uzungöl Platformu tarafından Uzungöl’ü doğal gaz ile buluşturmak için kamuoyu oluşturulup gerekli yerlere müracaat yapıldı.

9- Çaykara belediyesi ve  Uzungöl platformu olarak beraber göl ve Uzungöl Çevresinin temizlenmesi in gereken çalışmalar yapılmıştır. 

10-2022 Yılında Uzungöl Muhtarlığı olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Uzungöl’e otobüs tahsis etmesini sağladık.Emek v eren tüm Muhtar arkadaşlarıma ve emeğimizin karşılığında Uzungöl ile çevre mahallelerin otobüs ile buluşmasını sağlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu’na teşekkür ediyoruz.

11- 2022 yılında Gamelafç küme evlerinde 750 ton asfalt ve Kastel mevkiinde 300 metre küp beton döküldü. 2024 yılına kadar mahallerimizde staplize yolumuz kalmaması için gerekli çalışmalar devam ediyor. Gerekli alt yapıyı hazırladık. 

12-Afet alanlarının Islahıyla alakalı gerekli çalışmalar yapılmış, Sn. İçişleri bakanımızla görüşerek gereken finansmanın vereceğini sözünü aldık. 

13-Dornorım,hocali komları ve filak komları ile alakalı orman kadastrosu tamamlanmış, yakın zamanda mülkiyet kadastrosunuda inşallah bitireceğiz. 

14- Orman kadastrosu yapılırken Orman alanı içinde kalan evlerimiz için gereken krokiler yetkili harita mühendisleri tarafından çizilmiş Milli Emlak ile çalışmalara başlanmıştır.

15-Uzungöl İmar Planı için Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ve Uzungöl Platformu yetkilileri tarafından 2022 yılı içinde defalarca Ankara’ya gidilşmiş ve Uzungöl insanının talepleri Bakanlık yetkililerine iletilmiştir.Uzungöl Platformunun  bu talepleri neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Uzungöl’e Teknik Ekip gönderilmiş ve saha çalışması gerçekleştirilmiştir.

16-Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı ve Çevre ve Şehircilik Genel Müdürünün katılımı ile Uzungöl’de bir İmar Planı çalıştayı gerçekleştirildi.

17-Meryemli yolunun yapılması için onay alındı.

18-Aşağı Çamlık Yamaç mevkiinde yolun betonlama çalışması gerçekleştirildi.

19-Monoyır Mezarlık yolu betonlama çalışması tamamlandı.

20-Değirmen mevkiinden başlanarak Goşon Yolu Büyükköy’e bağlandı.

21-Glazomat yolunun ıslah çalışması 2023 Yatırım Programına alındı.Elmalı yolunun betonu alındı.Havaların iyileşmesi ile dökülecek.

22-Uzungöl’ün en önemli sorunu olan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Uzungöl’e otobüs tahsisi sağlandı.

23-Uzungöl’ün Doğalgaz ile buluşturulması konusunda Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk’ün yoğun çalışmaları devam ediyor.2023 Yılı Yatırım programına dahil edilen Uzungöl Doğalgaz sorununun 2023 yılında çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

24-Dornorim Mezire yolu ve altyapı çalışmaları tamamlandı.

25-Uzungöl Semt Polikliniği vatandaşların ve misafirlerin hizmetine açıldı.

İMAR PLANI VE 18.MADDE MÜCADELESİ

Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili 2022 yılında da çok önemli gelişmeler yaşandı.18 Haziran 2021 tarihinde İmar Planı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çaykara Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı ve 17 Temmuz 2021 tarihinde askıdan indirildi.

Bu arada İmar Planının Uzungöl gerçekleri ile örtüşmemesi sebebi ile Uzungöl Platformu tarafından İmar Planı ile ilgili yoğun bir çalışma temposunun içine girildi.Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Muhtarlarından Mustafa Tahan,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl Birlik A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı ve İmar Planı mücadelesinin başladığı ilk günden bu yana en fazla mücadele eden isim olan İdris Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz,Uzungöl Platformu yöneticisi Abdullah Özen ve Şehir ve Bölge Plancısı Merve Özen tarafından aylarca sürecek yoğun bir çalışma temposu gerçekleştirildi.Defalarca Uzungöl’den Ankara’ya giden ve günlerce Ankara’da kalarak Uzungöl insanının haklı davasını anlatmaya çalışan ekibimize ve Uzungöl’e ilk güzel haber Bölge İdari Mahkemesinden geldi.Bölge İdari Mahkemesi vatandaşların itirazları sebebi ile 6 noktada Yürütmeyi Durdurma kararı vermişti.

Bu süreçte ekibimiz Ankara’da teknik ekip ile masaya oturdu.Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman,Daire Başkanları ve Teknik Ekip ile Uzungöl İmar Planını masaya yatıran Uzungöl Platformu vatandaşların taleplerinin yaklaşık %80-85’ini İmar Planına ekleme konusunda anlaşmaya vardı.Taraflar anlaşmaya vardıktan sonra Uzungöl Platformu tarafından Şehir ve Bölge Plancısı Merve Özen aracılığı ile hazırlamış olduğu Plan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildi.

Ancak 2021 yılının son bölümünde Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunda  yeni bir gelişme yaşandı.Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kahraman ve ekibi görevden alındı.

2021 Yılının son günlerinde Uzungöl Platformu yetkilileri Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile birlikte Ankara’ya giderek Uzungöl İmar Planı ile alakalı Uzungöl Platformunun taleplerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine ilettiler.

Olumlu bir havada ve verimli bir çalışma ortamında gerçekleştirilen bu toplantının ardından şimdi ise gözler 2022 yılına çevrilmiş durumda.2022 Yılının Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı konusunda son derece hareketli günler yaşandı.Bu hareketli günlerin 2023 Yılında da yaşanması bekleniyor.

UZUNGÖL İNSANININ İMAR PLANI İLE İLGİLİ TALEPLERİ

1-18.madde parselasyon planının iptal edilmesi ve alternatif çözümlerin oluşturulması.

2-Sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabilmesi için spor merkezi ve kültür merkezi nin plana işletilmesi 

3-Kamuya ayrılan alanların yasal ve makul sınırlara çekilmesi (park,otopark,eğitim alanları,kamu alanları)

4-Trafik sorunlarının çözülmesi trafiğin işlevsel hale getirilmesi ve sürdürülebilir bir konuma getirilmesi

5-Mevcut kamu alanlarının yerinde bırakılması ve yeni alanların ilave edilmemesi 

6-Afet alanlarının ıslahı ve plana dahil edilmesi 

7-Alt yapı ve üst yapının sorunlarının çözülmesi 

9-Turizm ile herhangi ilişiği olmayan mahallelerin planın dışında bırakılması

10-Teleferik alanının (özellikli silüeti korunacak alan(ÖSKA) dışında planlanması dolayısıyla hem bu alandaki yapılaşma baskısının önüne geçilmesi hem de bölgenin önemi itibariyle mevcut dokunun bozulmasının önlenmesi

11-Turizm sezonunun uzatılması için turizm çeşitliliğinin artırılması ve plana alternatif çözümler getirilmesi

12-Hali hazırların işlenmesi ve planın buna göre değerlendirilmesi

13-Tescilli yapıların parselleri ile birlikte korunmaları ve doğal dokunun korunması

14-Kültür koruma sınırları içinde kalan parsellerde imar uygulamaları mevcut kadastral parseller ve mevcut  mülki doku korunarak yapılmalıdır.(18.madde uygulaması veya arazi toplulaştırması yapılamaz.) ve yapılmaması

15-Turizm master planının yapılması ve planın buna göre uyumlu hale getirilmesi

UZUNGÖL TEK YÜREK

2022 Yılında Uzungöl’de bir ilk yaşandı.Uzungöl Muhtarı ve Uzungöl ile ilgili STK’ların tamamı 2022 yılında hep bir araya gelerek Ortak Uzungöl sevdası yolunda hizmet verme sevdası peşinde koştular. Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Muhtarlarından Mustafa Tahan,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl Birlik A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz,Uzungöl Platformu yöneticisi Abdullah Özen,Uzungöl Kültür ve Dayanışma Derneği İstanbul Mecidiyeköy Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sait Albayrak,Pendik Kaynarca Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Aygün,Bursa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Yazıcı ve Almanya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu ile birlikte Uzungöl ile ilgili tüm kanaat önderlerinin içerisinde aktif olarak yer aldığı bir çalışma grubu oluşturuldu.

Oluşturulan bu Grup 2022 Yılı boyunca Sosyal Medya üzerinden sürekli olarak bir araya gelerek Uzungöl ile ilgili çeşitli konularda fikir alış verişinde bulundular ve ortak bir çalışma planı oluşturdular.Alınan tüm kararlar ve gerçekleştirilen tüm etkinlikler Platformda yer alan tüm katılımcıların ortak kararları ile gerçekleştirildi.

Bu arada Uzungöl Platformu tarafından hem İmar Planı hem de diğer konular ile ilgili olarak 2022 yılı içerisinde belirli zamanlarda geniş katılımlı Halk Toplantıları gerçekleştirilerek vatandaşlar İmar Planı konusunda bilgilendirildiler.

2022 YILI UZUNGÖL TURİZM SEZONU DEĞERLENDİRMESİ

2022 Yılı Uzungöl Turizm sezonu son derece hareketli geçti.Pandemi  döneminin sona ermesi ile birlikte Suufdi Arabistan kapılarının da açılması ile son derece hareketli ve yoğun geçti.Turizm sezonu boyunca otel ve pansiyonlarda doluluk oranı %100’e ulaşırken bu yoğunluk sonbahar döneminde de devam etti ve yıl sonuna kadar Uzungöl çok yoğun bir Turizm sezonu geçirdi.

2022 Yılı Turizm zsezonunda Trabzon Valiliği Resmi kayıtlarına göre yaklaşık 5 milyon turist Uzungöl’ü ziyaret etti.

Uzungöl’de Turizm sezonunda ve Turizm sezonu dışında fiyatlar son derece makul seviyelerde seyrederken Uzungöl’ü ziyarete gelen misafirler ise kendi bütçelerine uygun bir şekilde tatil yapmanın mutluluğunu yaşamış oldular.

UZUNGÖL KAN OLDU KIZILAY’A AKTI

2022 Yılında daha önceki senelerde olduğu gibi Kızılay Kan Bağışı aracı 3 defa Uzungöl’e gelerek Kan Bağışı Organizasyonu gerçekleştirdi.Uzungöl Halkı her zaman olduğu gibi farkını ve duyarlılığını bir defa daha ortaya koyarak kan  bağışı etkinliğine yoğun  bir katılım ile destek verdi.

ÜRETEN ELLER UZUNGÖL’Ü BESLEMEYE DEVAM EDİYOR

Uzungöl’ün Altyapı kaynağı konumunda olan Elmalı Mahallesi Üreten Eller Ataölyesi 2022 yılında da yoğun bir tempo ile çalışmaya devam etti.

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesinin katkı ve destekleri ile üretime başlayan “Üreten Eller” kursu ürettiği ürünlere her gün bir yenisini ekliyor

Başlangıçta tepsi,çay sehpası gibi sınırlı ürünler ile üretime başlayan “Üreten Eller” kursu  gelen talepler doğrultusunda günümüzde onlarca ürünü yapabilme özelliğine sahip

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de  Hediyelik Eşya dükkanlarının tamamının raflarını Üreten Eller Kursunda üretilen ürünler süslüyor.Ayrıca Bölgede bulunan diğer Turizm Merkezlerine de gönderiliyor üretilen ürünler.

Bölge kadınına da çok önemli bir istihdamı sağlamış durumda Üreten Eller Kursu.Her sene Elmalı Mahallesi ve komşu mahallelerden yaklaşık 50 kadın bu kurslarda görev alarak hem üretime katkı sağlıyor hem de aile ekonomisine ek destek sağlıyor.

KARADENİZ VE TÜRK HALK MÜZİĞİNİN ÖNEMLİ İSİMLERİ UZUNGÖL’DE

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl 2022 yılında Türk Halk Müziği ve Karadeniz Müziğinin önemli isimlerini müzik hayranları ile buluşturmanın farkını yaşadı.

Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Seyfettin Çakıral yaz boyunca Uzungöl’de Çadır Cafe’de her akşam müzik dostları ile buluştu.

Türk Halk Müziği ve Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Nuray Aksoy yaz boyunca Uzungöl’de müziğin yeni adresi Çadır Cafe’de hayranları ile buluştu.

Ulusal Müzik Dünyasında Karadeniz Müziğini çok büyük bir başarı ile temsil eden mükemmel Sanatçı kimliğinin yanı sıra beyefendiliği ile,eğitimi ile tüm müzik severlerin yüreğinde taht kuran Sanatçı Onay Şahin 2022 yılında yaz boyunca Dursun Ali İnan müzesinin bahçesinde hayranları ile buluşarak hasret giderdi.

GİZLİ KAHRAMANLAR HER ZAMANKİ GİBİ DEVREDE

Her sene Üniversitelerde öğrenim gören onlarca Üniversite öğrencisine Burs vererek öğrencilerin okumalarını ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen Uzungöl’lü Hayırsever İş Adamları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında da onlarca Üniversite öğrencisine burs desteği sağlıyor.

Uzungöl’e dışarıdan bakan insanların Uzungöl’ün her şeyi para diye iftira ettikleri bir ortamda Hayırsever İş Adamları isimlerinin dahi açıklanmasını istemeden gizli bir şekilde Üniversite öğrencilerimizin umudu olmaya devam ediyorlar.

Sadece benim kendi adıma hazırlamış olduğumu ve bir çoğu Van İlinde yaşamını sürdüren Uzungöl’lü hemşerilerimizin çocuklarından oluşan 40 kişilik öğrenci grubu Uzungöl Esnafı tarafından Burs Desteği görüyor.

HAROS KOMLARI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Uzungöl Turizminin en önemli Altyapılarından bir tanesini oluşturan Haros Komları 2022 yılında da Bölge Turizminin ilgi odağı olmaya devam etti.Yerli ve yabancı milyonlarca turist yıl boyunca Haros Komlarının sessiz,sakin ve doğa ile iç içe huzur dolu ortamında tatil yapmanın keyfini yaşadılar.

GLAZOMAT UZUNGÖL TURİZMİNİN CAN DAMARI

Glazomat mevkii daha önceki senelerde olduğu gibi 2022 yılında da Uzungöl Turizminin cazibe merkezi ve ilgi odağı olmaya devam etti.

MEHMET İNAN ŞİİRLERİ İLE TOPLUMA YÖN VERMEYE DEVAM EDİYOR

Uzungöl’lü genç Turizmci,profesyonel fotoğraf sanatçısı ve Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu önemli şairlerden Mehmet İnan,daha önceki senelerde olduğu gibi 2022 yılında da yazmış olduğu birbirinden güzel şiirleri ile insanlarımızın duygularına tercüman olmaya devam etti.

SEVGİ ELİ DERNEĞİ GÖNÜLLERİ FETHETMEYE DEVAM EDİYOR

Uzungöl’lü genç Turizmci Ali Zeyrek’in başkanlığını yürüttüğü ve senelerdir Uzungöl’den başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere,Ülkemizin her tarafındaki çocuklara yönelik olarak gerçekleştirmiş olduğu destek ve yardımları ile öğrenciler ile Uzungöl arasında sağlam bir gönül köprüsü kurmayı başaran Uzungöl Sevgi Eli Derneği 2022 yılında da Ülkemizin değişik bölgelerinde bulunan çocuklara yönelik Sevgi Eli projelerine devam etti.

UZUNGÖL BAYBURT YOLU İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Uzungöl-Yaylaönü Mahallesi,Şekersu Mahallesi ve Bayburt Grup yolunda yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları 2022 yılında da devam etti.Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Yaylaönü Muhtarı Yakup Toprak ve Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün’ün işbirliği içerisinde birlikte çalışmaları neticesinde önce bu yolun genişletme çalışmaları tamamlandı.2022 Yılında ise Yaylaönü Muhtarı Yakup Toprak’ın çabaları ile Uzungö-Yaylaönü Mahallesi arasında bulunan yaklaşık 12 KM’lik yolun genişletme ve betonlama çalışmaları tamamlandı.Yolun geri kalan kısmı için ise Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün tarafından Bakanlıktan gerekli destek sözü alındı.2023 Yılının ilk aylarında başlayacak altyapı çalışmaları ile 2023 yılı içinde Uzungöl-Yaylaönü Mahallesi-Şekersu Mahallesi-Bayburt grup yolunun tamamının betonlama ve asfaltlama çalışması tamamlanmış olacak. 

UZUNGÖL-KARAÇAM BAYBURT BAĞLANTI TÜNELİ MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Çaykara İlçesinden Bayburt’a Karaçam Mahallesi tarafından yapılacak olan ve yapım çalışmaları devam eden Çaykara Bayburt tüneli için Karaçam Mahallesinden Uzungöl’e bir bağlantı tünelinin verilmesi için çalışmalar 2022 yılında da devam etti

Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından 2022 yılında üst düzey Bakanlık düzeyinde bir çok defa görüşmeler gerçekleştirilerek Uzungöl Bağlantı tünelinin bu projeye eklenmesi talebi gerçekleştirildi.Muhtar Öztürk’ün bu gayretlerinin 2023 yılında meyve vermesi ve bu projeye Uzungöl Bağlantı tünelinin eklenmesi Uzungöl Halkı olarak en büyük temennimiz.

UZUNGÖL’E DOĞALGAZ MI GELİYOR

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl’ün en önemli sorunlarından bir tanesi kuşkusuz doğalgaz talebi.Uzungöl Muhtgarı Mehmet Öztürk tarafından yaklaşık 3 senedir bu konuda gerek Bakanlık düzeyinde gerekse Yerel Yönetimler ve Trabzon düzeyinde çeşitli çalışmaları oldu.

2022 yılının son günlerinde ise Uzungöl’e Doğalgaz konusunda çok önemli bir gelişme yaşandı.Çaykara Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Aralık ayında Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirildi.

Bu ziyarette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile de bir görüşme gerçekleştirildi.Bu görüşmede Muhtar Mehmet Öztürk tarafından Uzungöl’e Doğalgaz talebi dile getirildi.Bu talep Çaykara Muhtarlar Derneği tarafından desteklendi.

Bu talep üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Çaykara ve uzungöl’e Doğalgaz sözünü verdi.Şimdi bizler 2023 yolunda heyecanla bu konuda atılacak adımları bekleyecek ve takip edeceğiz.

UZUNGÖL BÜYÜKŞEHİR OTOBÜSÜNE KAVUŞTU

Uzungöl 2022 Yılı içinde en büyük özlemlerinden bir tanesi olan Trabzon Büyükşehir Belediye Otobüsüne kavuştu.Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ve Bölge Muhtarlarının yoğun çalışmaları sonucunda 2022 Yılı Mayıs ayından itibaren Trabzon Büyükşehir Belediyesi Otobüsü Uzungöl Trabzon arasındaki servislerine başladı.

UZUNGÖL’ÜN ALTYAPISI YENİLENDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehirde ilk kez uygulanan CIPP sistemi ile Uzungöl’ün 1500 metrelik kanalizasyon hattını rehabilite etti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehirde ilk kez uygulanan CIPP sistemi ile Uzungöl’ün 1500 metrelik kanalizasyon hattını rehabilite etti. Menfezlerin gölle buluştuğu noktalara file yerleştirilerek göl yüzeyinde rüsubat oluşumunun önüne geçildi.

Bazı noktalarda sızıntı ve yeraltı sularının kanalizasyon hattına karıştığının tespit edilmesinin ardından harekete geçen TİSKİ Genel Müdürlüğü, gölün daha sağlıklı hale gelmesi adına Trabzon’da ilk kez uygulanan CIPP sistemini hayata geçirdi.

KAZI YAPILMADAN KAPLANDI

TİSKİ Genel Müdürlüğü, Uzungöl’de aşırı deforme olmuş, sızdırmazlığını kaybetmiş boru hatlarını kazı yapılmadan ana borunun içinde tek parça boru oluşturma tekniği olan CIPP sistemini 1500 metrelik hatta uygulayarak göle sızan katı atıkları engelledi. Bunun yanı sıra bölgedeki derelerden Uzungöl’e çok fazla evsel atık ve rüsubat karıştığını tespit eden ekipler, menfezlerin gölle buluştuğu noktalara özel fileler yerleştirerek bu atıkların göle karışmasını engelledi.

 ALTYAPI KOMPLE YENİLENDİ

Şehrin ve ülkenin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Uzungöl’ün altyapısını yenilediklerini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Kanalizasyon hattına dışarıdan girecek olan yer altı kaynak suları veya içeriden dışarıya sızan kanalizasyon sularını CIPP adı verilen sistem sayesinde kesmiş olduk. Öte yandan menfez ağızlarına yerleştirdiğimiz özel filelerle gölde rüsubat oluşumun da önüne geçtik. Uzungöl’ümüzü eskisinden daha sağlıklı bir altyapıyla buluşturduk” dedi.

UZUNGÖL’DE BARAJLAR VE GÖL DOLDU ÇÖZÜM BEKLİYOR

Uzungöl’de gölün dolmasını önlemek amacı ile yapılan barajlar tamamen dolmuş durumda ve acil olarak boşaltılmaları gerekiyor.

Dolan Barajlar Gölün de dolmasına sebep oluyor. 1989 yılında DSİ(Devlet Su İşleri) tarafından gölün dolmasını önlemek amacı ile  Uzungöl’ün 3 KM yukarısında yapılan barajlar gelen taş,toprak ya da alivyonu tutmak ve göle ulaşmasını önlemek amacı ile yapılmıştı.Ancak uzun zamandır bu baraj bölgesinde rusubat temizleme ve boşaltma çalışması gerçekleştirilmemesi sebebi ile barajlar tamamen doldu ve artık gelen taş,toprak ve alüvyonları tutmayacak hale geldi.Gelen malzeme direk olarak göle geliyor ve gölün dolmasına sebep oluyor.

Uzungöl’de gölün sürekli olarak bu şekilde dolmakta olduğu hem yöre halkı hem de ziyaretçiler tarafından ifade ediliyor.

Gölün dolmasının önlenmesi için Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından defalarca DSİ Trabzon Bölge müdürlüğü ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi.DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından barajların boşaltılması için büyük iş makinelerinin Uzungöl’e çıkarılması gerektiğini barajlarda biriken rusubat ve toprağı koyacak yer bulamadıklarını bu rusubatı koyacak yer bulunduğu an barajların boşaltılacağı Muhtar Mehmet Öztürk’e ifade edildi.

UZUNGÖL’DE GOŞON DERESİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri Goşon Deresinin Islah edilmesi konusunda yetkililerden çözüm bekliyor.

Yağan her şiddetli yağmur sonrası Karester Yaylasının üstünden akmaya başlayan yağmur suları beraberinde sürüklediği taş ve toprak parçaları ile birlikte Goşon Deresini takip ederek  Solaklı Deresine karışıyor.Ancak şiddetli yağış durumunda yağmur suları dere yataklarından dışarı çıkarak yerleşim alanlarını tehdit ediyor.Uzungöl’ün Büyükköy Mahallesi ve İnceli ile Meryemli Mahallesi başta olmak üzere Merkez Hocalı Mahallesi,Kaplanoz Mahallesi,Filak Mahallesi,Çamlık ve Alçakköprü Mahallesi…Yani kısaca tüm Uzungöl’ü tehdit ediyor Goşon Deresi.

YAZIN SEL KIŞIN ÇIĞ TEHLİKESİ

Goşon Deresi yaz mevsiminde sel ve taşkın tehlikesi bakımından Uzungöl için çok büyük bir risk oluşturuyor.Kış mevsiminde ise Goşon Deresi  ise bu defa çığ tehlikesi  ile Uzungöl’ü tehdit ediyor.

Yani Goşon Deresi için bir Islah Projesinin hazırlanması ve bu projenin hayata geçirilmesi Uzungöl Turizmi için can alıcı ve hayati bir önem arz ediyor.

GARESTER VE ŞEKERSU’DA KAR MOTORU HEYECANI

Garester ve Şekersu yaylasında gerçekleştirilen Kar Motoru etkinliğinde Muhteşem doğa görüntüsü göz kamaştırdı.

Karadeniz ve ülke turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´ün Şekersu Yaylasında Uzungöl´lü Gençler tarafından gerçekleştirilen Kar Motoru etkinliği hem muhteşem doğa görüntüsü hem de zengin etkinlik kaynakları ile tabiri caiz ise adeta göz kamaştırdı.

Yaz Mevsiminde muhteşem doğal güzelliği ile insanları büyüleyen ve de sezon boyunca on binlerce turistin ziyaret ettiği Uzungöl´ün Şekersu Yaylası kış mevsiminde de Muhteşem kar manzarası ve kayak parkuru ile görenleri kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.Uzungöl´lü Gençler Şekersu Mahallesi muhtarı Mehmet Aygün, Şekersu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan,Gürkan Aygün, Orhan İnce, Vokan Alibeyoğlu, Zeki Aygün ,Mustafa Kul,Salih Kul ve Yılmaz Hüseyinpaşaoğlu kış mevsimi boyunca her fırsat bulduklarında Şekersu Yaylasına çıkarak hem Kar Motoru keyfi yaşıyor hem de bölgede saklı olan turizm potansiyelini tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyorlar.

UZUNGÖL İMAR PLANI İÇİN TOPLANDI

Uzungöl Muhtarlığı ve Uzungöl STK’lardan oluşan Uzungöl Platformu tarafından vatandaşlara İmar Planı ile ilgili olarak gelinen nokta ve bundan sonra izlenmesi gereken yol haritası ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

16 Ocak 2022 Pazar Günü Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, Uzungöl Birlik A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Metin İnan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Uzungöl halkının toplantıya yoğun bir katılım gösterdiği gözlerden kaçmadı.

UZUNGÖL EMİTT TÜRKİYE FUARINDA

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerden Uzungöl Ulusal Turizm Fuarlarında boy göstermeye 2022 yılında da devam etti.Son olarak İstanbul’da açılan 25. Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT’e katılan Uzungöl’lü Turizmciler Turizmde bir Dünya Markası haline gelen Uzungöl’ü bir kere daha dünya genelinde temsil etmenin haklı onurunu yaşadılar.

25. Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 9-12 Şubat tarihinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlendi. Etkinlik her yıl 45.000’e yakın sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen binlerce turisti ağırladı.

UZUNGÖL GENÇLERİNDEN ŞEKERSU YAYLALARINDA KAR MOTORU HEYECANI

Uzungöl Gençleri tarafından Şekersu Mahallesi ve yaylalarında Kar Motoru etkinliği gerçekleştirildi.

Uzungöl Gençleri tarafından bölgemizdeki kış turizmi açısından farkındalık yaratmak amacı ile 2022 yılının değişik tarihlerinde Şekersu yaylalarında  gerçekleştirilen Kar Motoru etkinliğinde Muhteşem doğa görüntüsü göz kamaştırdı.

Karadeniz ve ülke turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´ün Şekersu Mahallesi,Yaylaları ve Karester Yaylasında Uzungöl´lü Gençler tarafından gerçekleştirilen Kar Motoru etkinliği hem muhteşem doğa görüntüsü hem de zengin etkinlik kaynakları ile tabiri caiz ise adeta göz kamaştırmaya devam etti.

Yaz Mevsiminde muhteşem doğal güzelliği ile insanları büyüleyen ve de sezon boyunca on binlerce turistin ziyaret ettiği Uzungöl´ün Şekersu Yaylası kış mevsiminde de Muhteşem kar manzarası ve kayak parkuru ile görenleri kendisine hayran bırakmaya devam etti.

UZUNGÖL BİRLİK A.Ş. İDRİS AKYÜZ İLE DEVAM DEDİ

Uzungöl Birlik A.Ş. 5. Olağan Genel Kurulu 13 Mart 2022 Pazar Günü Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirildi.

Genel Kurula tek aday olarak katılan Başkan Adaylarından İdris Akyüz ve Yönetim Kurulu delegelerin oyu ile Uzungöl Birlik A.Ş.’nin yeni yönetim kurulunu oluşturdu. 13 Mart 2022 Pazar Günü saat 12.00’da Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen Genel Kurula Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş ile Uzungöl Birlik A.Ş. delegeleri katıldılar.

YENİ YÖNETİM KURULU

İdris Akyüz’ün Başkanlığında seçilen Uzungöl Birlik A.Ş. Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu.

1-İdris Akyüz

2-Bayram Çiçek

3-Elif Özkan

4-Mustafa Zengin

5-Mustafa Tahan

6-Mustafa Kemal Zengin

7-Mustafa Keleş

8-Okan İnan

9-Salih Gosgoroğlu

UZUNGÖL GELENEKSEL ALABALIK AVLAMA YARIŞMASI YAPILDI

Trabzon Av Market tarafından organize edilen Geleneksel Uzungöl 6.Alabalık Avlama Yarışması 3 Temmuz 2022 Pazar Günü gerçekleştirildi.

SILA İLE GURBET,DÖNERDERE’DE BULUŞTU

“Dönerdere Kalkınma Kooperatifi Toplu Açılış Töreni” ve Geleneksel 5. Dönerdereliler Buluşma ve Dayanışma Etkinlikleri 16 Temmuz 2022 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Dönerdere Kalkınma Kooperatifi Başkanı Türkay Özbek yönetiminde  organizasyonu gerçekleştirilen “Dönerdere Kalkınma Kooperatifi Toplu Açılış Töreni” ve Geleneksel 5. Dönerdereliler Buluşma ve Dayanışma Etkinlikleri 16 Temmuz 2022 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş ve Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz Gubetteki hemşerilerimizin heyecanlarını paylaşmak üzere Dönerdere'ye Akın ettiler.

Başta Uzungöl, Bursa, İstanbul ve Sakarya olmak üzere Uzungöl’lü tüm vatandaşların çok büyük bir ilgi gösterdikleri Buluşma etkinlikleri yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Toplu Açılış Törenine Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M.Emin Nasır, Çaldıran Kaymakamı Çaykara’lı Hemşerimiz Hasan Hüsnü Türker, Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Naif Süer, Van YYÜ Veteriner Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep, İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, 2009-2014 Dönemi Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün, Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurlu Başkanı İdris Akyüz, Emek Mahalle Muhtarı Abdullah Korkmaz, Van-Trabzonspor Taraftarları Derneği Başkan Vekili Muhammet Duman ve çok sayıda protokol üyesi katıldılar.

Dönerdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Türkay Özbek ve Yönetim Kurulu Üyelerinin azimli gayretleri ile yapımı tamamlanan Tesislerin Toplu Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Açılışı gerçekleştirilen Tesisler şu şekilde:

1-Süt Ürünleri  Üretim Tesisi Açılış Töreni

2-Dönerdere Köyü Sosyal Tesisleri Açılış Töreni

3-Çiftçi Eğitim ve Dinlenme Lokali Açılış Töreni

4-Yapımı tamamlanan ve modernize edilen Tandır Evi ve Fırının Açılış Töreni

5-Mevcut olan Un Fabrikası Modernizasyon Açılış Töreni

6-Yapımı tamamlanan Modern Değirmenin Toplu Açılış Töreni

7-İhtiyaç,Üretim ve Gıda Maddeleri Market’in Açılış Töreni

Büyük bir coşku ile gerçekleştirilen Şenliğe Uzungöl’den yoğun bir katılım gerçekleştirilijrken Resmi Açılış Töreni ve Protomkol konuşmbalarının ardından Uzungöl’ün çocukları ev sahibi Ayhan Özbek’in yanı sıra,Erol Akyüz,Eçinos İbrahim İnce,Ahmet Karaca,Mehmet Kocaman ve Kavalcı Nurettin Kahveci muhteşem sahne performansları ile hayranlarını büyülediler.

UZUNGÖL’DE DOĞA TURİZMİ FOTOĞRAF GÜNLERİ

Trabzon Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Doğa Turizmi Etkinlikleri kapsamında Organize edilen “Tabiat Turizmi Etkinlikleri” Sanat Günleri Sergisi Uzungöl’de gerçekleştirildi..

Trabzon Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Doğa Turizmi Etkinlikleri kapsamında  Organize edilen “Tabiat Turizmi Etkinlikleri” Sanat Günleri Sergisi Uzungöl’de açıldı.

27 Ağustos 2022 Cumartesi Günü gerçekleştirilen Açılış Törenine Trabzon Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürü Akif Ümüzer,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş ve Başkan Yardımcısı Murat Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Profesyonel Fotoğraf Sanatçısı Metin İnan,Uzungöl’lü Genç Turizmci Mehmet İnan ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

UZUNGÖL KENDİ OKULUNU KENDİSİ ONARDI

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’de öğrenciler yenilenmiş ve tadilat çalışması tamamlanmış yepyeni okulları ile 2022-2023 Eğitim öğretim yılına başlamanın tatlı heyecanını yaşıyor bu günlerde.

Hem de sadece bir aylık bir zaman diliminde.

Hem de yaklaşık 3 Milyon TL tutarında bir yatırım gerçekleştirilerek.

Dile kolay…Sosyal ve Toplumsal olaylardaki duyarlılığı ve elbirliği ile birlikte hareket etmesi ile tanınan Uzungöl bu örnek özelliğini bir kere daha gözler önüne serdi.

2022 Yılı Ağustos ayının ilk haftalarıydı.Uzungöl’lü genç İş Adamları Mehmet İnan ve Sinan İnan ile Okul Müdürü Zennur Öztekin Sezer ile birlikte yola koyuldular.

İŞ bölümü de yapıldı aralarında.Mehmet İnan okulun tadilat çalışması ile ilgilendi.Sinan İnan ise ekonomik anlamda destek çalışmalarına başladı.Ve Uzungöl Esnafı kendisine yakışanı fazlası ile yaptı.Başta Uzungöl Turizmciler Derneği ve Uzungöl BİRLİK A.Ş. olmak üzere herkes elini taşın altına koydu.Herkes imkanlar ölçüsünde okul için elinden gelenin fazlasını yaptı.İmkanlar ölçüsünde ulaşılabilecek olan İş Adamlarına da ulaşılarak kampanyaya destek vermeleri sağlandı.

Ve sonuçta.Okulun iç kısımlarının tamamı yeni ve modern bir hale getirildi.Okulun zemininden tutun da boya badanasına kadar.Lavabolarından tutun da merdivenlerine kadar.Sınıflarından tutun da İdare odalarına kadar.Kapı pencerelerine kadar.Yani sözün özü okulun iç kısımlarının tamamı baştan sona kadar yenilendi.Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumları tabiri caiz ise yepyeni bir okul hüviyetine büründü.

Teknolojinin tüm imkanları da kullanıldı okulda.En modern internet bağlantısından Led TV’lerine kadar,Modern Atatürk köşesinden en modern Okul Kütüphanesine kadar.Yenilenmiş yüzü ile ışık saçan Ana okulundan spor salonuna kadar.Hatta Akvaryumuna kadar.

Uzungöl Eğitim Kurumları 2022-2023 Eğitim Öğretim yılın en yeni ve en modern hali ile merhaba demenin haklı mutluluğunu yaşıyor bu günlerde.

Ulusal Medyada,Yerel Medyada ya da sosyal medyada her zaman eleştiriliyor ya Uzungöl.Diyorlar ya birileri.Uzungöl Esnafı paraya çok değer veriyor diye.İşte o Uzungöl Esnafı paraya ne kadar değer verdiğini bir kere daha taraflı tarafsız herkese göstermiş oldu ve kendi okulunun tadilatı için 3 milyon TL tutarında para harcayarak duyarlı bir  toplumun eğitime ne kadar önem vermesi gerektiğini bir kere daha göler önüne serdi.

Evet Uzungöl her zaman olduğu gibi bu defa da yine kendisine yakışanı yaptı.Önce 2022 Yılı Turizm Sezonu boyunca Karadeniz ve Ülke Turizmini Dünya Turizm arenasında en mükemmel bir şekilde temsil ederek yaklaşıjk 5 milyon turiste çok büyük bir başarı ile ev sahipliği yaptı.Onların Ülkemizden çok büyük bir memnuniyet ile ayrılmalarını sağladı:ülke ekonomisine milyonlarca dolarlık ekonomik gelir ve vergi girmesini sağladı.

Sonra da Sosyal ve Toplumsal anlamdaki duyarlılık ve farkını ortaya koyarak kendi okulunu kendisi onararak sosyal olaylarda nasıl davranılması gerektiği konusunda herkese çok büyük bir ders vermiş oldu.

Uzungöl Esnafının bu örnek paylaşma ve dayanışma davranışını bizler de ayakta alkışlıyoruz.

ÜRETEN ELLER’DEN BÖLGE TURİZMİNE BÜYÜK KATKI

Elmalı Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından açılan “Üreten Eller” kursunda üretilen birbirinden güzel ürünler 2022 yılı Turizm sezonunda da bölge turizmine farklı bir renk ve güzellik katmaya devam etti.

Üreten Eller kursunda kursiyerler tarafından çok büyük bir itina ile üretilen çeşitli ürünler bundan önceki senelerde olduğu gibi 2022 yılı Turizm sezonunda da bölge turizminin ilgi odağı olmayı başardı.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’de Hediyelik Eşya dükkanlarının reyonlarını süsleyen Üreten Eller tarafından üretilen ürünler yerli ve yabancı milyonlarca misafir tarafından çok büyük bir ilgi gördü ve Turizm sezonu boyunca tüm ürünler tüketildi.

UZUNGÖL’ÜN BÜYÜKŞEHİR OTOBÜS HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzungöl Trabzon karşılıklı otobüs seferleri 20 Haziran 2022 Pazartesi günü itibarı ile başladı.

Her gün iki geliş iki de dönüş olacak şekilde gerçekleştirilecek olan otobüs seferlerinden Trabzon Sahil Peron’dan saat 06.00 ve 15.00’da hak et eden Büyükşehir Belediyesi otobüsleri saat 08.30 ve 17.30’da ise Uzungöl’den Trabzon istikametine doğru hareket ediyor.

Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ve Bölge Muhtarlarının çok büyük emekleri sonucunda Çaykara ve Uzungöl İnsanının hizmetine sunulan Büyükşehir Belediyesi Otobüs seferleri bölgede çok önemli bir eksikliği gidermiş oldu.

UZUNGÖL TURİZMİNİN MİMARINA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDEN VEFA GÜNÜ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2022 Yılının belki de en önemli gelişmelerinden bir tanesi Uzungöl Turizminin Baş Mimarı olan Dursun Ali İnan’a İstanbul Üniversitesi tarafından Vefa Günü programı gerçekleştirilmesi oldu.

Etkinliğin hikayesi biraz ilginç.Ve de ders alıcı bir özelliğe sahip…

İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak 2022 Yılı Yaz mevsiminde Uzungöl’ü ziyarete gelir.Uzungöl ziyaretinde Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan ile de sohbet etme imkanını yakalar Rektör Mahmut Ak.

Dursun Ali İnan gelen her misafirine karşı göstermiş olduğu yakın ilgi ve samimiyeti İstanbul Üniversitesi Rektörüne de gösterir.Sohbet koyulaşır.Dursun Ali İnan Uzungöl’ün 50 senelik Turizm öyküsünü Rektör Mahmut Ak ile paylaşır.

Daha sonra Dursun Ali İnan müzesine geçerler ve Müzeyi birlikte gezerler.Dursun Ali İnan Bölge insanının 200 senelik yaşam kesitlerinin içinde sergilendiği ve 50 senelik bir altyapı ve birikim sonucunda Ülke ve Dünya Turizmine kazandırmış olduğu Dursun Ali İnan Müzesi ile ilgili Rektör Mahmut Ak’a detaylı bilgiler sunar.

Müzede sergilenen her eser birer tarihi eser niteliği taşımaktadır.Ve İstanbul Üniversitesi Rektörü büyük bir ilgi ve hayranlık ile Dursun Ali inan’ı hem dinler hem de Müzeyi büyük bir dikkat ile gezer.

Sohbetin sonunda fikrini Dursun Ali İnan’a açar İstanbul Üniversitesi Rektörü.İstanbul Üniversitesi tarafından topluma örnek olmuş,başarılı ve model çalışmaları ile toplumu değişime taşıyan kişiler için Vefa Günleri gerçekleştirdiklerini ayrıca Kültürel Çevre ile ilgili olarak toplumda  farkındalık oluşturmak amacı ile bu Vefa Günleri etkinliklerine Uzungöl ve Bölge Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan’ı da eklemek istediklerini ifade ederek ayrılır Uzungöl’den.

Rektör Mahmut Ak İstanbul’a döner.Yaklaşık iki ay sonra İstanbul Üniversitesinden bir teknik ekibi kamera ve fotoğraf makineleri ile birlikte Uzungöl'e gönderir.Teknik ekip günlerce Uzungöl’de kalarak muhteşem bir belgesel film hazırlar Dursun Ali İnan için.

Daha sonra Vefa Günü Programı için Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan İstanbul Üniversitesine davet edilir.

UZUNGÖL PENDİK KAYNARCA DERNEĞİ TOLGA KARACA DEDİ

25 Aralık 2022 Pazar Günü Gerçekleştirilen Uzungöl Kültür ve Dayanışma Derneği İstanbul Pendik Kaynarca Derneği Olağan Genel Kurulunda tek liste halinde Genel Kurula katılan Tolga Karaca ve ekibi Derneğin Yeni Genel Kurulunu oluşturdu.

YÖNETİM KURULU ASİL LİSTE

Tolga Karaca-Başkan

Alper Eroğlu-Başkan Yardımcısı

Ahmet İnan-Başkan Yardımcısı

İrfan Öztürk-Sekreter

Hüseyin Uçan-Sayman

Mustafa Şahin-Üye

Yahya Çelebi-Üye

YÖNETİM KURULU YEDEK LİSTE

Ümit Karaca

Erol İnan

Ahmet Şahin

Salih Karatay

Emre Çiçek

Murat Genel

Ömer Sekmen

DENETLEME KURULU ASİL LİSTE

Murat Kadıoğlu-Başkan

Serhat Ekinci-Üye

Mustafa Kocaman-Üye

DENETLEME KURULU YEDEK LİSTE

Murat Çiçek

Cevdet Şahin

Mustafa Genel

VALİ USTAOĞLU VE BAŞKAN ZORLUOĞLU UZUNGÖL’DE

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,25 Temmuz 2022 tarihinde  Trabzon İlinin  en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Uzungöl’ü ziyaret etti.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehrin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Uzungöl’ü ziyaret etti. Son günlerde özellikle Arap turistlere yönelik bazı çevrelerce oluşturulmak istenen olumsuz algıya tepki gösteren Vali Ustaoğlu ve  Başkan Zorluoğlu, “Şehrimizin böyle bir gündemi bulunmamaktadır. Trabzon ve Trabzonlular, vatan sevgileri ve misafirperverlikleriyle tanınırlar” dediler.

Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu ayrıca Ziyaret esnasında Uzungöl Platformu ile de bir toplantı gerçekleştirdiler.

ŞİMDİ GELİN 2022 YILINA KRONOLOJİK AÇIDAN BİRLİKTE BAKALIM

2022 Yılı Uzungöl için hem acı hem de tatlı anıların yaşandığı bir yıl oldu.

ŞEREF ÖNAL GENÇ YAŞTA UZUNGÖL’Ü GÖZ YAŞLARINA BOĞDU

Uzungöl’ün sevilen esnaflarından Şeref Önal geçirmiş olduğu kalp krizi sonrasında hayatını kaybederek Uzungöl’ü göz yaşlarına boğdu.

9 Ocak 2022 Pazar sabahı evinde kahvaltı yaparken rahatsızlanan ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan Şeref Önal için 112 Acil Servis ekibi Uzungöl’e geldi. Çaykara Mehmet İlhan Durgun Devlet Hastanesine kaldırılan Şeref Önal doktorların yaklaşık 1 saatlik müdahalelerine rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Almış olduğu örnek aile eğitimi, Hayırsever bir esnaf olma özelliği Örnek insan yapısı,insanlar ile olan mükemmel iletişimi,alçakgönüllülüğü,esnaf olarak insanların üzerinde bırakmış olduğu mükemmel güven ve mükemmel bir insan olarak tanınan Şeref Önal’ın genç yaşta ani vefatı tüm Uzungöl’ü göz yaşlarına boğdu. 1983 Doğumlu olan ve iki çocuk babası olan Şeref Önal 39 yaşında hayatının baharında Uzungöl’ü ve sevdiklerini göz yaşlarına boğdu.

MUSTAFA ZEREN UZUNGÖL’Ü GÖZ YAŞLARINA BOĞDU

Uzungöl’ün sevilen genç isimlerinden ve sempatik sıcakkanlı yapısı ile herkesin yüreğinde taht kuran isimlerinden olan Mustafa Zeren,61 FJ 377 Plakalı kendisine ait özel otomobili ile Çaykara İlçesinden 3 yaşındaki oğlu Musab Zeren’i yanına alarak Uzungöl’e doğru yola çıkan 51 yaşında, Çaykara Sanayi sitesi Mevkii'nde Karlı yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek dereye uçtu. Kazada sürücü 51 yaşındaki Mustafa Zeren kaza yerinde hayatını kaybederek Uzungöl’ü bir kere daha göz yaşlarına boğdu ve Uzungöl sadece bir hafta içerisinde iki Büyük acıyı bir arada yaşadı.

MELEK İLE AHMET’TEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl’ün ilk esnaflarından merhum Mehmet Akyüz’ün yeğeni,Çamlık Mahallesinden merhum Mustafa Aydın’ın torunu,Uzungöl’ün genç Turizmcilerinden Murat ve Ahmet Akyüz’ün kardeşlerinin kızları,Ferakat & Yusuf Aydın çiftinin dünyalar güzeli öğretmen kızları Melek ile, Uzungöl’ün en eski esnaflarından Mustafa Önal’ın torunu,Turizmci İhsan Önal’ın yeğeni,Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün’ün eşinin kardeşinin oğlu,Fatma & Kemal Önal çiftinin yakışıklı oğulları öğretmen Kemal Önan’ın düğün  törenlerine hem eğitim camiasından hem de diğer vatandaşlardan yoğun bir katılım ile 28 Ocak 2022 tarihinde Trabzon Çakırbey Düğün Salonunda gerçekleşti.

AHMET KARACA İSTANBUL’DA AĞLATTI

İstanbul'da ikamet eden Uzungöl Çamlık (Kastel) Mahallesinden, Ahmet Karaca 30 Ocak 2022 tarihinde İstanbul’da vefat etti.

Merhum Ahmet Karaca 31 Ocak 2022 Pazartesi günü Öğle namazını müteakip, İstanbul Kağıthane Nurtepe Camiinden kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

AHMET İLE SÜMEYYE’DEN ÖMÜRLÜK İMZA

İlçemiz Köknar Mahallesinden Sümeyye Yıldız ile Uzungöl Alçakköprü Mahallesinden Ahmet Karatay,29 Ocak 2022 tarihinde Uzungöl’de gerçekleştirilen dillere destan muhteşem bir düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

BİR GENÇ ACISI DA KIRKLARELİ BABAESKİ’DEN

Kırklareli Babeski’de ikamet eden Uzungöl’lü Hemşerimiz Yaşar Karatay kanser hastalığına yenik 7 şubat 2022 tarihinde hayatını kaybetti.

1967 Doğumlu olan Yaşar Karatay bir süre kanser hastalığı ile mücadele ediyordu.6 Şubat 2022 Pazar günü evinde rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan Yaşar Karatay hastanede solunum güçlüğü çekmeye başladı.Doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Yaşar Karatay 7 Şubat 2022 Pazartesi günü akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

AYŞE EROĞLU İSTANBUL’DA VEFAT ETTİ

Uzungöl’ün yetiştirmiş olduğu önemli İş Adamlarından Merhum Şaban Eroğlu’nun eşi Ayşe Eroğlu 16 Şubat 2022 tarihinde İstanbul’da vefat etti.

İSMAİL KARACA UZUNGÖL’Ü AĞLATTI

Uzungöl’den Kastel Mahallesinden İsmail Karaca İstanbul’da geçirmiş olduğu kalp krizi sonucunda 18 Şubat 2022 tarihinde hayatını kaybetti.

AYNUR YARAR UZUNGÖL’Ü GÖZ YAŞLARINA BOĞDU

Van Özalp Dönerdere’de yaşayan hemşerilerimizden Merhum Hacı Mustafa Özbek(Hoçego)’nun kızı ,Ayhan ve Turgay Özbek’in kardeşleri Aynur Yarar(Özbek) yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek 19 Şubat 2022 tarihinde genç yaşta hayatını kaybetti.

Merhume Aynur Yarar (Özbek),Dönerdere Mahallesinin en sevilen isimlerinden Merhum Hacı Mustafa Özbek (Hoçego)’nun kızı, Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk’ün ablasının kızı, Dönerdere Mahallesinin sosyal ve kültürel aktivitelerinin baş mimarı Ayhan Özbek ile İlhan ve Erhan Özbek’in ablaları, Balyoz Yarar’ın eşi, Yusuf Yarar’ın ise annesiydi.

HAVVA ÖZTÜRK AĞLATTI

Uzungöl Merkez Büyükköy Mahallesinden merhum İsmail Öztürk(Yero)’nun eşi Havva Öztürk hayatını kaybetti. Bir süredir yatalak hasta olan ve evinde tedavi gören Havva Ötürk,22 Şubat 2022 tarihinde Uzungöl Büyükköy Mahallesindeki evinde vefat etti.

Merhume Havva Öztürk,Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Ahmet Öztürk ile Almanya’da ikamet eden Salih Öztürk’ün anneleri,Trabzon’da ticaret ile uğraşan Barış ve İsmail Öztürk’ün babaanneleriydi.

FATMA AKYÜZ AĞLATTI

Uzungöl Büyükköy Mahallesinden merhum Hacı Mehmet Akyüz’ün eşi Fatma Akyüz 7 Nisan 2022 tarihinde vefat etti.

Merhume Fatma Akyüz Emekli İmam Hatip Yakup Akyüz ile Muhammet Akyüz’ün anneleri,1994-1999 Dönemi Uzungöl Belediye Başkanı Mustafa Kanık’ın kardeşi, Bursa İnegöl’de ikamet eden İşadamı Şenol Kayaoğlu ile İsmail ve Mustafa Kayaoğlu’nun anneanneleriydi.

UZUNGÖL’Ü ŞOKA SOKAN ÖLÜM

Uzungöl’ün sevilen isimlerinden ve genç Turizmcilerinden Ali Keleş,15 Nisan 2022 tarihinde Gümüşhane Bayburt arasında geçirmiş olduğu trafik kazası neticesinde genç yaşta hayatını kaybetti.

Genç yaşta aramızdan ayrılan Ali Keleş henüz 30 yaşındaydı. Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan(Katip) Keleş’in oğlu olan Ali Keleş,Turizmci Musa Keleş’in kardeşi, Almanya’da ikamet eden Yılmaz, İsmail, Muhammet ve Mehmet Ali Keleş’in yeğenleri, Rize Trafik Bölge Amiri Başkomiser Zeki Özkan ile Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk’ün bacanağının oğlu, Uzungöl Turizmcilerinden Yaşar Keleş’in yeğeni, yine Uzungöl’ün genç turizmcilerinden Mustafa ve Ahmet Keleş’in kuzenleriydi.

Almış olduğu mükemmel aile terbiyesi,beyefendiliği,ahlakı, yumuşak huylu yapısı, insanlar ile kurmuş olduğu sıcak ve mükemmel iletişimi, her insanı seven ve kucaklayan yapısı ve de en önemlisi her zaman gülen her ortama pozitif enerji yayan yapısı ile Uzungöl’de herkesin yüreğinde taht kuran Ali Keleş’in ani vefatı Uzungöl’ü göz yaşlarına boğdu.

Uzungöl’ün genç Turizmcilerinden olan Ali Keleş aynı zamanda sosyal ve toplumsal olaylardaki duyarlılığı, örnek bir toplum insanı ve eğitime vermiş olduğu önemi ve Hayırsever İşadamı olma özelliği ile de herkesin yüreğinde taht kurmuştu.

FATMA KELEŞ AĞLATTI

Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Merhum Ahmet Keleş’in(Sarımahmut) hanımı Fatma Keleş Uzungöl’de vefat etti.

Merhume Fatma Keleş,Uzungöl’ün sevilen Turizmcilerinden Gölbaşı Cafe sahibi Yaşar(Şeref) Keleş’in annesi,Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan(Katip) Keleş’in amcasının eşiydi.

Merhume Fatma Keleş,6 Mayıs 2022 Cuma Günü Cuma namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Monoyır asri mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

TORUNUNUN ACISINI ÖĞRENEMEDEN VEFAT ETTİ

Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Mustafa Keleş Trabzon’da tedavi gördüğü hastanede 7 Mayıs 2022 tarihinde Torunu Ali Keleş’in vefatını öğrenemeden hayatını kaybetti ve torununun yan tarafında defnedildi.

ŞEYMA İLE MUSTAFA’DAN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl’ün sevilen Turizmcilerinden Burhan İnan’ın oğlu Genç Turizmci Mustafa İnan ile Bursa’dan Şeyma Tosun 21 Mayıs 2022 Cumartesi akşamı Uzungöl’de gerçekleştirilen düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

UZUNGÖL TRABZON BASININI AĞIRLADI

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’de Trabzon Basını ile buluşma organizasyonu gerçekleştirildi.

Uzungöl Platformunun Organizasyonunda 4 Haziran 2022 Cumartesi akşamı Uzungöl Royal Otel’de gerçekleştirilen Organizasyona ev sahibi olarak Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Metin İnan,Uzungöl Platformu Yöneticisi Muhsin Yazıcı ve Uzungöl Haber İmtiyaz sahibi Abdullah Özen katılırken Trabzon basınının toplantıya olan yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı.

HACI SALİH KIR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Uzungöl Çamlık Mahallesinden Hacı Salih Kır 15 Haziran 2022 tarihinde geçirmiş olduğu ani bir rahatsızlık sonucunda vefat ederek bir kere daha Uzungöl’ü göz yaşlarına boğdu.

AYŞE KARAGÖZ UZUNGÖL’Ü AĞLATTI

Tarih 5 Temmuz  2022…Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Süleyman Karagöz’ün eşi Ayşe Karagöz,geçirmiş olduğu ani bir rahatsızlık sonucunda Uzungöl’ü göz yaşlarına boğarak ayrılıveriyordu aramızdan.

HACI RECEP DİLEK AĞLATTI

Uzungöl’ün sevilen İlim ve Gönül insanlarından Hacı Recep Dilek evinde geçirmiş olduğu ani bir kalp krizi neticesinde vefat ederek Uzungöl’ü göz yaşlarına boğdu.

Uzungöl’ün önemli İlim adamlarından bir tanesi olan recep Dilek, Çok uzun seneler Uzungöl’de İmam Hatip olarak görev yaptıktan sonra İstanbul’a gitmiş ve burada emekliye ayrılmıştı.

Merhum Recep Dilek, Uzungöl’ün en eski esnaflarından Durmuş Dilek, İstanbul'da ikamet eden İhsan Dilek ile Hilmi ve Cemal Dilek’in amcaları, Uzungöl Esnaflarından Ahmet ve Yavuz Dilek’in baba amcaları Almanya’da Din görevlisi olarak çalışan Ahmet Dilek ile Muhammet Ali ve Mustafa Dilek’in babalarıydı.

Merhum Recep Dilek 08 Temmuz 2022 Cuma Günü Cuma namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Monoyır Asri Mezarlığında  son yolculuğuna uğurlandı.

ALEYNA İLE NURULLAH’TAN ÖMÜRLÜK İMZA

Aleyna Aygün ile Nurullah Kanık 25 Temmuz 2022 Pazartesi akşamı gerçekleştirdikleri düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

2009-2014 Dönemi Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah & Azize Aygün çiftinin dünyalar güzeli kızı ,Uzungöl’ün genç Turizmcilerinden Kadir Aygün’ün Kardeşi Aleyna ile aslen Uzungöl Meryemli Mahallesinden olup Almanya’da ikamet eden Rukiye & Nizam Kanık Çiftinin yakışıklı oğulları,Çaykara’lı Esnaf Çaykara Park Restaurant’ın sahibi Abdullah Kanık’ın yeğeni Nurullah Kanık ‘ın Düğün Törenleri 22 Temmuz 2022 Pazartesi akşamı Uzungöl Zeen Cafe Restaurant’ta gerçekleştirildi.

ZEYNEP İLE İSMAİL’DEN ÖMÜRLÜK İMZA

İsmail Ömer Albayrak ile Erzurum’dan Zeynep Yılmaz 29 Temmuz 2022 tarihinde Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen düğün töreni ile evlendiler.

Aslen Uzungöl’lü olup Bursa’da ikamet eden Emine & Yılmaz Albayrak çiftinin Din Görevlisi yakışıklı oğlu İsmail Ömer ile Erzurum’dan Fadime & Kudbettin Yılmaz çiftinin dünyalar güzeli kızları Zeynep’in düğün törenleri yoğun bir katılım ile gerçekleşti.28 Temmuz 2022 Perşembe Günü Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen düğün törenine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Çaykara Müftülüğü Şube Müdürü İhsan Barut,Çaykara Müftülüğü Vaazı Mecit Anaçoğlu,Din Görevlileri ve çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

ZEYNEP İREM AYGÜN UZUNGÖL’Ü GÖZ YAŞLARINA BOĞDU

Uzungöl’ün sevilen öğretmenlerinden Murat Aygün ile Emine Aygün’ün Dünyalar güzeli kızları Zeynep İrem Aygün 15 yaşında geçirmiş olduğu kalp krizi neticesinde hayatını kaybetti.

Beşikdüzü İlçesinde Öğretmen olarak çalışan Murat ile Emine Aygün’ün kızları Zeynep İrem  8 Ağustos Pazartesi sabahı Beşikdüzü İlçesinde bulunan evinde rahatsızlandı.

 Ailesi tarafından anında hastaneye kaldırılan Zeynep İrem Aygün hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti ve Uzungöl’ü göz yaşlarına boğdu.

Uzungöl’ün ilk şoförlerinden ve en sevilen isimlerinden Mustafa Aygün(Çavuş)un torunu olan Zeynep İrem Aygün,yine Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Merhum Şükrü Kurt’un torunu,Cengiz ve Orhan Aygün’ün abilerinin  kızları,Uzungöl İlköğretim Okulu Müdürlerinden Abdülkadir Kaya’nın ablasının torunuydu.

Zeynep İrem Aygün 9 Ağustos 2022 Salı günü öğle namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Monoyır Asri mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

BÖLGE MÜDÜRÜ AKYÜZ’ÜN EŞ ACISI

Çaykara’lı Hemşerimiz İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz’ün eşi Sabahat Akyüz tedavi gördüğü hastanede 16 Ağustos 2022 tarihinde hayatını kaybetti.

Kalp rahatsızlığı bulunan ve yaklaşık 1 hafta önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Sabahat Akyüz, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Merhume Sabahat Akyüz, İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz’ün eşi, Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Ahmet Akyüz’ün kızı, yine Uzungöl’ün genç Turizmcilerinden Ahmet Akyüz’ün ablası, Uzungöl Esnaflarından Recep Soylu’nun baldızıydı.

Van ilinde Çaykara ve Karadeniz insanını büyük bir başarı ile temsil eden, Van İlinde herkes tarafından çok sevilen ve takdir edilen, çalışkanlığı,cana yakınlığı, insanlar ile mükemmel ve örnek iletişimi, işine göstermiş olduğu saygı ve toplum olaylarındaki duyarlılığı ile herkes tarafından çok takdir edilen İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz’ün eşini genç yaşta kaybetmesi tüm Çaykara İlçesi ile Van ilini ve Özalp İlçesini göz yaşlarına boğdu.

Merhume Sabahat Akyüz,17 Ağustos 2022 Çarşamba Günü ikindi namazına müteakip Van-Özalp Emek Mahallesinde kılınacak cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

FATMA GENEL VEFAT ETTİ

Uzungöl İnceli Mahallesinden Merhum Hacı Dursun Genel’in eşi Fatma Genel(Hanzoziga) 28 Ağustos 2022 tarihinde vefat etti.

Uzungöl´ün En Sevilen İlim Adamlarından,Gönül Adamlarından ve de Örnek Bir Toplum insanı olarak herkesin beğenisini kazanan Merhum Hacı Dursun Genel(Durali)´nin Hanımı olan Fatma Genel,Uzungöl’ün Yetiştirdiği İlim Adamlarından Yaşar Genel ile  Abdullah Genel ve Almanya´da İkamet eden Yusuf Genel´in Anneleri olan Hacı Fatma Genel aynı zamanda Salih Zeki İnce ile İsmail Kartal´ın da Kayınvalidesiydi.

ŞEHRİYE DÜZGÜN VEFAT ETTİ

Uzungöl Büyükköy Mahallesinden Şehriye (Şükrüye) Düzgün 29 Ağustos 2022 tarihinde vefat etti.

Merhume Şehriye Düzgün Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Orman İşletme Müdürlüğünden emekli olan Battal Düzgün’ün eşi,Mustafa,Muhammet ve Ahmet Düzgün’ün anneleri,Rize Trafik Bölge Amiri Başkomiser Zeki Özkan,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl’lü Turizmci Erdoğan Keleş ve Mustafa Öztürk’ün kayınvalideleriydi.

GURBETTE 48 SAAT SÜREN DÜĞÜN TÖRENİ

Dönerdere Mahallesinin sevilen isimlerinden Yaşar Öztürk’ün Van 100. Yıl Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan oğlu Kemal Öztürk ile Özalp İlçesi Dağdeviren Mahallesinden Salih Kaymaz’ın dünyalar Güzeli kızları Fatoş Kaymaz yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen Kına ve Düğün Törenleri ile evlendiler.

48 SAAT SÜREN KINA VE DÜĞÜN

Genç çiftlerin Kına ve Düğün Törenleri iki gün boyunca devam etti.3 Eylül 2022 Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan Düğün Töreni 4 Eylül 2022 Pazar Gecesi saat. 00.00’a kadar devam etti.

YÜZÜNCI YIL ÜNİVERSİTESİ DÖNERDERE’YE AKTI

Genç çiftlerin düğün törenlerinde Van 100. Yıl Üniversitesi Devlet Hastanesi personeli tarafından yoğun bir katılım sağlandı.Damat Kemal Öztürk’ün bu hastanede çalışması sebebi ile mesai arkadaşları düğün törenine yoğun bir katılım göstererek arkadaşlarının mutluluklarını paylaştılar.

GELİN’DEN BORDO MAVİ SÜRPRİZ

Kına Töreninde gelin Fatoş Kaymaz tarafından damada ve misafirlere tatlı bir sürpriz gerçekleştirildi.Gelin Fatoş Kaymaz salona Trabzonspor Formasını giyerek çıkarken Şampiyon Trabzonspor türküsü ile damada güzel bir sürpriz yaptı.Gösterinin son bölümünde gelin tarafından söylenmen “Şampiyon Trabzonspor” sözü salonu alkış tufanına boğdu.

ŞÜHEDA İLE TAHİR’DEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl’ün sevilen genç İş Adamlarından Tahir Kul ile Taşkıran Mahallesinden Şüheda Kurt Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen düğün töreni ile evlendiler.

Uzungöl’ün en sevilen Turizmcilerinden Salih &Fatma Kul çiftinin yakışıklı oğulları Turizmci öğretmen Tahir Kul ile Taşkıran Mahallesinden Meryem & İsmail Kurt çiftinin Dünyalar güzeli kızları hemşire Şüheda Kurt3 Eylül 2022 Cumartesi Günü Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile evlendiler.

UZUNGÖL’ÜN DAMLA’SI AKÇAABAT’A GELİN GİTTİ

Uzungöl’den  Damla Çelebi ile Akçaabat’tan Cihat Akın Uzungöl ve Akçaabat Kalıntaş Gold otelde gerçekleştirilen düğün töreni ile evlendiler.

Öğretmenler Damla Çelebi ile Cihat Akın iki gün ara ile gerçekleştirdikleri Kına ve Düğün törenleri ile hayatlarını birleştirdiler.

İlçemiz Taşkıran ve Uzungöl Mahallesinin sevilen Genç öğretmenlerinden Damla Çelebi ile Öğretmen Cihat Akın Uzungöl ve Akçaabat’ta gerçekleştirilen düğün törenleri ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

Damla & Cihat Akın çifti 7 Eylül 2022 Çarşamba akşamı Uzungöl Yeşilköşk Restaurant’ta gerçekleştirilen Kına töreninin ardından 9 Eylül 2022 Cuma Akşamı Akçaabat Kalıntaş Gold Düğün Salonunda gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile hayatlarını birleştirdiler.

AYGÜN AİLESİNİN EN MUTLU GÜNÜ

Uzungöl’den İstanbul’da ikamet eden ve Uzungöl’ün önemli İş Adamlarından olan Günsoy Kereste sahibi Kadir ve Hatice Aygün’ün yakışıklı oğulları Mustafa ile Artvin’den Nahide & Birol Özbek çiftinin dünyalar güzeli kızları Elif İstanbul Ümraniye’de gerçekleştirilen Kına ve Düğün Törenleri ile bir ömür boyu birlikteliğe imza attılar.

Genç çiftlerin Kına Törenleri 28 Eylül 2022 tarihinde Ümraniye Kuğu Kına Evinde,Düğün Törenleri ise 1 Ekim 2022  Cumartesi akşamı Ümraniye Elisa Davet v e Balo Salonunda gerçekleştirildi.

BÜŞRA İLE ALİ’DEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl İnceli Mahallesinden Büşra Manap ile Meryemli Mahallesinden Ali Kul 15 Ekim 2022 tarihinde Uzungöl’de gerçekleştirilen dillere destan muhteşem bir düğün töreni ile evlendiler.

Uzungöl’ün iki farklı mahallelerinin iki sevilen ailesi çocuklarının mutluluğu ile birlikteliklerini pekiştirdiler.İnceli Mahallesinin sevilen Turizm İşletmecilerinden Fatma & İsmail Manap çiftinin dünyalar güzeli kızları Büşra ile Meryemli Mahallesinden Azize Yaşar Kul çiftinin Mühendis oğulları,Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Mustafa Aygün’ün yeğeni Ali Kul yüzlerce misafirin salonu tıklım tıklım doldurduğu düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe imza attılar.

ADİLE SOYLU VEFAT ETTİ

Gölbaşı Mahallesinden Merhum İsmail (Hoca) Soylunun eşi olan Adile Soylu,Uzungöl Makamoğlu Otel sahipleri Abdullah ,Faruk ve Saliha Soylu’nun anneleri Ahmet(Battal) İlhan’ın kardeşi,Uzungöl Esnaflarından Ahmet Hulusi İlhan'ın halasıydı.

Merhume Adile Soylu 26 Ekim 2022 Çarşamba günü ikindi namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Monoyır asri mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı

EMİNE KORKMAZ HAK’KA YÜRÜDÜ

Çamlık ( Kastel ) mahallesinden Rahmetli (Hacı)Salih Korkmaz'ın eşi Emine Korkmaz vefat etti.

Merhume Emine Korkmaz,Trabzon’un başarılı ve sevilen öğretmenlerinden,Trabzon’da öğretmen olarak görev yapan Salih Zeki Korkmaz’ın annesi,Hacı İsmail Kanık ve Aydın Alemdaroğlu’nun kayın validesi,Aşık Mehmet Kanık’ın anneannesi,Uzun seneler Bayburt’ta öğretmen olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Emekli Öğretmen Mustafa Aygün’ün halası,Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Emekli Öğretmen Abdullah Danış ile Turizmci Recep Danış’ın teyzeleriydi.

Merhume Emine Korkmaz, 26 Ekim 2022 Çarşamba günü İkindi namazına müteakip, Uzungöl merkez Camii'nde kılınan cenaze  namazın ardından,Çamlık (Kastel) mahalle'sinde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

HATİCE(HADİ) KARAGÖZ HAK’KA YÜRÜDÜ

Emekli Belediye Muhasiplerinden Merhum Mustafa Karagöz’ün eşi Hatice(Hadi) Karagöz Uzungöl’de vefat etti.

Yaşlılığa bağlı çeşitli hastalıkları bulunan Hatice Karagöz Uzungöl’deki evinde 1 Kasım 2022 Salı gecesi vefat etti.

Merhume Hatice Karagöz,Uzungöl’ün bir Dönemine imzasını atmış,1960’lı yıllarda Uzungöl Belediye Teşkilatının kurulduğu senelerde aktif olarak görev almış ve daha sonra Uzungöl Belediyesinde uzun zaman muhasebeci olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılmış ve 1980’li yılların başında aramızdan ayrılan Merhum Mustafa Karagöz’ün eşi,Merhum İhsan Karagöz ile Emekli Orman Muhafaza Memuru Necati,Salih ve Uzungöl Blinum İşletme tesisinin sahibi Zeki Karagöz ile Gönül Karagöz Yıldız’ın anneleri,Barış Karagöz’ün babaannesiydi.

FATMA İLE MUHAMMET’TEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl’ün sevilen Turizm İşletmecilerinden Erdoğan(Dursun) Manap’ın dünyalar güzeli kızı Fatma ile İzmir’den Uzungöl’de görev yapan Uzman Çavuş Muhammet Doğan 12 Kasım 2022 Cumartesi akşamı Uzungöl İnan Kardeşler Hilmi İnan Tesislerinde gerçekleştirilen düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

Genç çiftlerin ikinci düğün törenleri ise 20 Kasım 2022 Pazar Günü İzmir Buca’da gerçekleştirildi.

ELİF İLE KADİR’DEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl’ün genç ve sevilen Turizmcilerinden Mukaddes& Eyüp Özkan’ın Dünyalar güzeli kızları Elif ile 2009-2014 Dönemi Uzungöl Belediye Başkanı Azize & Abdullah Aygünçiftinin yakışıklı oğulları Kadir’in Kına ve düğün törenleri yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Genç çiftlerin Kına Törenleri 14 Kasım 2022 Pazartesi akşamı Uzungöl Aygün Otel’de gerçekleştirilirken Düğün Törenleri ise 15 Kasım 2022 Salıo gecesi Trabzon Çakırbey Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

DURSUN ALİ(YAŞAR) AYGÜN İSTANBUL’DA VEFAT ETTİ 

Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Dursun Ali(Yaşar) Aygün yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak İstanbul’da vefat etti.

Merhum Dursun Ali Aygün,Serap Aygün’ün eşi, Metin,Bayram Ali ve Nimet Aygün’ün babaları, Uzun seneler Bayburt’ta öğretmen olarak görev yapan öğretmen Mustafa Aygün’ün yakın akrabası, İnegöl’de ikamet eden İsmail(Enver), Nurettin, Fevzi, Yıldıray ve Sinan Ergin’in dayılarıydı.

Merhum Dursun Ali Aygün, 19 Kasım Cumartesi Kartal Zeytinlik Ulu Camii de Öğle Namazına Müteakiben kılınacak olan cenaze namazının ardından Tuzla Şifa Mezarlığı Aile Kabristanına Defnedildi.

AYŞE ÖZEN VAN’DA HAK’KA YÜRÜDÜ

1963-1973 ve 1989-1994 Dönemleri Uzungöl Belediye Başkanı Merhum Mustafa Özen'in eşi Ayşe Özen Van'da tedavi gördüğü Hastanede hayatını kaybetti. Yaklaşık 1 seneden bu yana yatalak hasta olan Ayşe Özen tedavi gördüğü Van 100. Yıl Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.

YUSUF AYDIN  GENÇ YAŞTA KALBİNE YENİK DÜŞTÜ

Uzungöl Çamlık Mahallesinden Yusuf Aydın İstanbul’da geçirmiş olduğu ani bir kalp Krizi neticesinde hayatını kaybetti.

Her hangi bir rahatsızlığı bulunmayan Yusuf Aydın geçirmiş olduğu ani kalp Krizi neticesinde kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Merhum Yusuf Aydın, Çamlık (malbet) Mahallesinden Niyazi Aydın'ın oğlu Mustafa ve Fatih Aydın’ın kardeşleri,Uzungöl’ün çok sevilen Turizmcilerinden ve Çaykara Gündem Gazetesi yazarlarından Murat Akyüz ile Trabzon’da Uzungöl’ün basın yükünü omzunda taşıyan Ahmet Akyüz’ün enişteleriydi.

Merhum Yusuf Aydın, bugün 30.11.2022 Çarşamba Günü  ikindi namazına müteakip İstanbul Kaynarca Merkez Camii’nde kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Yazının sonunda şunu söyleyeceğinizi çok iyi biliyorum.Uzun hem de çok ama çok uzun bir yazı oldu.Bunu ben de biliyorum:Ancak Sevgili Dostlar.Bizler Uzungöl´e öylesine bağlıyız ki  söz konusu olan Uzungöl olunca  insan hiçbir ayrıntıyı atlamak istemiyor.Her şeyi büyük bir özen ile yapmak istiyor insan.

2022 Yılı için Uzungöl adına söyleyebileceklerimiz bunlar Sevgili Dostlar.

Ne Güzel Söylemiş Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman:

“Halk içinde muteber bir nesne yok Devlet gibi,

Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat Gibi”

Hayatta hiçbir şey  alacağınız sağlıklı bir nefesten daha kıymetli değildir

2023 Yılının size ve de Sevdiklerinize sağlık,mutluluk ve de başarı getiren ve de tüm dileklerinizin gerçekleştiği bir yıl olması dileği ile şimdiden hepinizin 2023 yılını kutluyor Hepinize iyi seneler diliyorum Efendim.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl
İdris HACIMAHMUTOĞLU
2.01.2023 15:34:54
Son derece güzel bir haber olmuş.

İlginizi Çekebilir