200 Öğrenci Tufa Yaylasında Buluştu

200 Öğrenci Tufa Yaylasında Buluştu

"Haydı Gençler Yaylaya" Proje kapsamında İlçe milli Eğitim müdürlüğü öncülüğünde 200 Çaykaralı öğrenci Tufa Yaylasında etkinlikte buluştu.

Çaykara Kaymakamlığı proje ofisi tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen "HAYDI GENÇLER YAYLAYA" Projesi ile İlçe Milli Eğitim müdürlüğü öncülüğünde etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. 

Şimdiye kadar proje kapsamında Çaykara´da çeşitli okullarda ve Kur´an kurslarında eğitim gören birçok öğrenciyi farklı yerlerde buluşturan ilçe milli eğitim müdürlüğü bu kez öğrencileri Tufa yaylasında etkinlikte buluşturdu.

Etkinlik kapsamında, Ulucami, Akdoğan ve Yeşilalan Kız Kur´an kurslarında okuyan 200 öğrenci Tufa yaylasına araçlarla çıkarak mükemmel bir doğa ile baş başa kaldılar. Yaylada yürüyüş yaparak stres atan öğrenciler, daha sonra Zeno tufası Yaylasında ormanlık alanda mükemmel bir ortamda çam ağaçlarıyla çevrili piknik alanında çeşitli etkinlikler yaparak etkinliklerini tamamladılar. 

Proje kapsamında birçok öğrenci; doğa yürüyüşü, piknik, hatıra fotoğrafı ve birçok etkinlikleri içeren gezilere katılma fırsatı buluyor ve doğa bilinci kazanıyor. Doğayı öğrencilere farklı bir perspektiften yansıtmayı amaçlayan Haydi Gençler Yaylaya Projesi bu bağlamda gayesine ulaşıyor.

Habr kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir