17 Gün Önce Firar Eden Angus İnek Geri Döndü

17 Gün Önce Firar Eden Angus İnek Geri Döndü

Dernekpazarı Tüfekçiler Mahallesinde 17 gün önce kamyondan atlayarak ormanlık alana kaçan Angus ırkı inek geri döndü.

Dernekpazarı İlçesi´nde ´Genç çiftçi hibe´ programı kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hibe olarak aldığı Angus ırkı ineği evinin önünden indirirken elinden kaçıran Mehmet Sarı 17 gün sonra ineğine kavuştu. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2016 yılında yapmış olduğu "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi" kapsamında 6 adet büyükbaş hayvan alan Dernekpazarı ilçesinden Mehmet Sarı´nın Angus ırkı ineğini kamyonla alarak Tüfekçiler Mahallesindeki evine kadar getirdi. Diğer inekleri indirdikten sonra ahırda onları bağlarken kamyonda bulunan diğer Angus inek atlayarak Sarı´nın şaşkın bakışların arasında ormanlık alana kaçtı. Günlerce yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan Angus inek 17 gün sonra kaçtığı yere geri döndü.  Bir anda ineği karşısına gören Mehmet Sarı komşularına haber vererek ineği yakalayarak korumaya aldı. 

Dernekpazarı´nda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2016 yılında yapmış olduğu "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi" kapsamında 6 adet Angus cinsi inek aldığını söyleyen Sarı, ?17 gün önce bir ineğim, ormana kaçtı. Yaptığımız tüm aramalara rağmen ineği bulamadık. Şu anda çok büyük sevinç yaşıyorum. Ormanlık alanda kaybolan ineğin yaşamından ümidi kesmiştim. Bir mucize olarak kaçtığı yere 17 gün sonra geri döndü. Allah´ıma şükürler olsun. Bana, ?hayvanı bulacaksın´  demişlerde. Günlerce aradık. İlçe tarım benden hayvanın yenisini istiyorlardı. Gece gündüz onu düşünüyordum. Şu anda çok mutluyum, ?dedi.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir