14 Yaşındaki Rümeysa Hem Ağladı, Hem Ağlattı

14 Yaşındaki Rümeysa Hem Ağladı, Hem Ağlattı

Köknar Ortaokulu Öğrencisi Rümeysa Şeker Mehmetçiklere yazdığı mektubu okurken hem ağladı, hem ağlattı.

Çaykara Köknar Ortaokulu 8/A Öğrencisi 14 yaşındaki Rümeysa Şeker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, ?Canım Mehmetçiklerim? adlı yazdığı mektubu okurken gözyaşlarına tutamazken, izleyenlere de duygulu anlar yaşattı. 

Güneydoğuda Terörle mücadele eden ve şehit düşen askerler için seslendirdiği ?Canım Mehmetçiklerim? adlı mektubu okumak için sahne alan Rümeysa Şeker, gözyaşlarına hâkim olamadı. Duygulu anlar yaşayan izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı./resimler/2016-4/23/2253025786278.jpgİşte Rümeysa Şeker´in yazdığı mektup;

Canım Mehmetçiklerim;

İşiniz kolay değil biliyoruz. Aksine her gün daha çok zorlaşıyor. Zor koşullarda ailenden uzaksın. Ama bu seni yıldırmıyor, aksine sana daha çok azim veriyor. Çünkü vatan sevgisi günden güne büyüyor ve ailene kavuşma isteği içini yakıp kavuruyor. 

Ama biliyoruz sizin vatan sevginiz her şeyden üstün. Azim ve kuvvet veriyor. İnan ki herkes gece sıcacık yatağına yatmadan sizi düşünüyor. Acaba Mehmetçiğim rahat mı diye. Çünkü biz sıcacık yatağımızda giriyorsak size borçluyuz demektir. Her akşam yemek yemeden önce sizi düşünüyoruz. Acaba Mehmetçiğim çorbası sıcak mı diye ve her akşam yatmadan önce sıcak yatağı olan herkes size dua ediyor. Mehmetçiğin çilesi bitsin anasına babasına kavuşsun diye. 

Soğuk kış gecelerinde belki de siz iliklerinize kadar titrerken biz sobanın arkasında keyif çatıyoruz. Ne kadar da nankörüz bazen düşünüyorum keşke ben de onlarla beraber çatışmakta katılsam da bu vicdan azabından kurtulsam diye. Ama daha önemlisi vatan kurtulsun diye. Size çok şey borçluyuz evimizi ailemizi yuvamız, siz olmasanız belki de şu an bir ülkeye sığınmış vaziyette olurduk ama biliyorum ki siz vatanımıza sevdalanmışsınız. Kara bir sevdayla hem de. Dünya yıkılsa bile vatanımızı son saniyeye kadar korursunuz. Biliyoruz. Size güveniyoruz. Mehmetçiklerin vatanımızı korur diye.

Biliyorum, uzun bir yolda kaç şehit verdik, inan bunu sayamıyorum. Ama biliyorum siz Mehmetçiklerin bu yolda kaç can verilirse verilsin bu yolda devam edersiniz. Kaç şehit verdik ama bu vatanı asla vermeyeceğiz./resimler/2016-4/23/2254366725574.jpgHaber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi                                               

 

 



İlginizi Çekebilir