105 Yıllık Çınar Devrildi..

105 Yıllık Çınar Devrildi..

Dernekpazar`nda vefat eden 105 yaşındaki Çinar son yolculuğuna uğurlandı

Onu çocukluğumuzda İlçemizde bulunan kiremit fırınları (Kiremit ocağı) değişmez çamur  yoğurma ustası olarak tanıdık. O'nun geçinemediği insan yoktu. Çocuklarla çocuk, gençlerle genç, yaşlılarla yaşlı olmayı başaran ender insanlardan biriydi. Herkesin sıkıntısını, acısını, kendi acısı kabul eder, gücünün çok daha üstünde  yardım  yapmaya çalışırdı. Yanına ziyarete gidildiğinde çok mutlu olur, geçmişteki  anıları, tarihi olayları dün yaşamış gibi  anlatır, sohbetine  doyamazdık. En çok üzüldüğü konulardan biri de günümüz gençlerinin evlenmek istememesi veya evliliği geciktirmeleri idi. İsterdi ki herkes mutlu bir  aile olsun.

Çocuk olarak hiçbir zaman unutamadığımız konulardan biri de  okul bahçesine bitişik tarlasına verdiğimiz  zararlar nedeniyle bir kez olsun kimseyi şikâyet etmediği, azarlamadığıdır. Lakabı Ahır zamandı. Bu lakapta bu iyimser özelliklerin ancak ahır zaman insanında olabileceği düşüncesi ile verildiği denilmekteydi.

Dernekpazarı'nın  dağı  eridi, 105 yıllık simgesi olan çınarı yıkıldı.  Bu büyük  acıyı ifade  edecek  cümleleri kurmakta güçlük çekiyorum. 1983 yılındaki bir sohbette  bulunanın ifadesine göre75 yaşında olduğuna göre gerçek yaşı 107 olan Çınarımız Ahmet Genç 15 Nisan 015 tarihinde son nefesini vererek hepimize  elveda dedi.

Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda vatandaşlarla ilçemiz ve çevre ilçelerden oluşan sevenleri bugün (16.04.2015) ikindi namazına müteakip İlçe erkezinde  İlçe müftümüz Abdullah Aksoy'un yaptığı tezkiye ve duasından sonra vaizimiz  Ahmet Bayraktar cenaze namazını kıldırdı.Aile mezarlığına defnedilen çınarımıza Allah' dan rahmet dileriz.

/resimler/2015-4/17/1917318654880.jpg 



Anahtar Kelimeler: 105 Yıllık Çınar Devrildi

İlginizi Çekebilir