Çaykaralı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez BEDK üyeliğine atandı

Çaykaralı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez BEDK üyeliğine atandı

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu?nun (BEDK) yeni üyeleri atandı. Yeni üyeler arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez de var.

Resmi Gazete?de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu?nda görev alacak olan yeni üyeler belirlendi. Buna göre, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu üyeliklerine atanan isimler ve bağlı bulundukları kurumlar şu şekilde oluştu: " Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez (Anayasa Hukuku), Aydın Eser (Yargıtay), Munise Kabakulak (Danıştay), Doç. Dr. İlhan Üzülmez (Ceza Hukuku), Doç. Dr. Ramazan Çağlayan (İdare Hukuku), Serhad Zenginpedük (Türkiye Barolar Birliği), Murteza Balcı (Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı), Mustafa Özyar (Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürü), Refatullah Karakaya (Adalet Bakanlığı)." Kurul üyeleri daha sonra kendi aralarında toplanarak, kurul başkanını seçecekler.

                  KTÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr.Yusuf Şevki Hakyemez 

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu; 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca yapılan bilgi edinme başvurularıyla ilgili yapılacak itirazlar üzerine verilen kararları incelemek, bilgi edinme hakkının kullanılmasına ilişkin görüş ve değerlendirme istemini içeren başvuruları karara bağlamak ve kurum ve kuruluşlar için bilgi edinme hakkının kullanılmasına ilişkin hususları düzenliyor.


Kaynak: Günebakış


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir