Çaykara`nın ?50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak?

Çaykara`nın ?50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak?


Bir süre önce ihale edilen Çaykara içme suyu projesi, Çaykara Belediyesi tarafından yapılan yer tesliminden sonra yüklenici firma tarafından inşaat çalışmalarına başlandı.



Çaykara?ya 8 kilometre uzaklıkta Aşağıkumlu Köyü Çasba mevkiinde bulunan kaynak suyun Çaykara?ya getirilmesi planlanıyor.
 

Çaykara Belediye Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu yaptığı açıklamada,? Bir süre önce projelendirilen Aşağıkumru köyü Çasba mevkii isale hattı çalışmalarının yapılması için yüklenici firmaya yer teslimini yaptık. Firma çalışmalara hızlı bir şekilde başlayarak en geç 1 yıl içinde proje tamamlanarak Çaykara?nın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacağız.

Aşağıkumlu köyü Çasba su kaynağının normalde boşa aktığına işaret eden Gedikoğlu, ?Bu kaynağı, ilçemizin içme suyu ihtiyacını gidermek için değerlendireceğiz? dedi.
 

İlçenin yaz aylarında az da olsa su sorunu yaşadığını dile getiren Gedikoğlu, şöyle konuştu: Çaykara?nın gelecekteki nüfus artışını da göz önünde bulundurarak, projenin, içme suyu ihtiyacını uzun süre karşılayacağını söylemek mümkün olacaktır, dedi


Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi


 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir