Uzungöl Filak Festivali Göz Kamaştırdı

Uzungöl Filak Festivali Göz Kamaştırdı

Uzungöl Filak Mahallesi Halkının düzenlediği ve her yıl farklı bir etkinlik ile Kapsamını geliştirdiği Geleneksek Filaklılar Buluşma Festivali bu yıl da birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu.

Her yıl Ramazan Ayının son gününde düzenlenen Festivale Ülkemizin değişik yerlerinde ikamet eden Filaklı Hemşerilerimiz katılıyor.Ramazan Ayının son İftarı hep birlikte açılıyor.

Bu yıl da Ramazan ayının son Günü Filak Mahallesindeki hiç bir evde yemek pişirilmedi. Mahallenin ortasında kurulan dev çadırlar etrafında hep birlikte İftar açıldı. Ardından tadına doyum olmayan sohbetler yapıldı.

Akranlar birbirleri derin bir sohbetin içerisine daldılar.Yaşlılarımız bir yandan akranları ile sohbet ederken bir yandan da gurbetten gelen çocuklarına kavuşmanın sevincini yaşadı.

Gurbetten gelen gençler bir yandan anne ve babasına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken bir yandan da akranları ile özlem gidermenin mutluluğunu yaşadı.

Daha sonra Mısır Pişirme partisi yapıldı. Herkes tarlalara dağıldı. Mısırlar toplandı. Yakılan dev ateşin etrafında bir yandan közde ateş pişirilirken bir yandan da tadına doyum olmayan sohbet gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

MİNİ YORUM: Filaklı Dostlarımızı bu güzel oluşum ve birliiktelik için tebrik ediyoruz. Ancak bundan sonraki buluşma platformlarını Bölgesel bir oluşuma kazandırmaları ve Uzungöl`ün tamamını bu oluşumun içine katmaları en büyük arzumuz.


Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir