Sultan Murat Şehitler Camii derneği Yönetiminden Canlı yayın

Sultan Murat Şehitler Camii derneği Yönetiminden Canlı yayın

Çaykara Sultanmurat Şehitler Camii Derneği tarafından yaptırılan Sultanmurat Camii ve Külliyesinin inşaatı çalışmalarını kamuoyuna tanıtmak ve üyelere bilgi vermek amacı ile 16 Ağustos 2012 Perşembe günü Sultanmurat Taşkın otelde iftar programı yapılacaktır.


KAÇKAR TV tarafında canlı olarak yayınlanacak programla inşaatla ilgili son durumlar TV ekranlarından anlatılarak vatandaşlar bilgilendirilecektir.

 

Sekiz köyün muhtarları tarafında başlatılan çalışmalar neticesinde, Çaykara Sultanmurat Yayla Camii ve Külliyesini Yaptırma ve Yaşatma Derneği 18 Ocak 2011 tarihinde kurularak faaliyete geçmişti.

 

Sultanmurat Camii ve Külliyesinin temel atma töreni 23 Hazıran 2011 tarihinde yapılarak inşaatı bu güne tek büyük aşama kaydetmiş.

 

Yapılacak Camii ve Külliyesi ile ilgili bilgiler 

Toplam inşaat alanı 1900 metrekare olacak olan camimin alt ibadet kısmı 680 kişi, mahfil ise 255 kişi almaktadır. Külliye kısmı ise 1134 metrekaredir. Tuvalet ve abdesthaneler 232 metrekare olacak. Ayrıca 4 adet dershane (236), revir ve çocuk bakım odası (24 metrekare), dernek odası (40 metrekare), imam evi ve misafirhane (100 metrekare), konferans salonu (680 metrekare, 374 kişi), su deposu, tek şerefeli iki adet minare, minare boyu (40 metre) olacaktır.



 
www.caykaragundem.com





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir