Mollamahmutoğlu Tekrar Aday

 Mollamahmutoğlu  Tekrar Aday

2008 yılında kurulan Bayburt Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu Üniversitesi nin kurucu rektörü olan Trabzon-Çaykaralı Mollamahmutoğlu ikinci dönem için de aday olacak.2008 yılında kurulan Bayburt Üniversitesi?nin kurucu rektörü olan Trabzon-Çaykaralı Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu ikinci dönem için de aday olacak. 

Alınan bilgilere göre üniversitede Mollamahmutoğlu ile birlikte dört ya da beş adayın daha ismi geçiyor. Ancak Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu?nun ikinci dönem rektörlüğüne de kesin gözüyle bakılıyor.

Zira üniversite kurulmasıyla beraber Bayburt şehrine çok şeyler kattığı bütün herkesin birleştiği ortak fikir. Bayburt Üniversitesi?nde rektörlük seçimi 9 Ağustos tarihinde yapılacak.

Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu Kimdir?
1959 Çaykara/Trabzon doğumlu olup, İlk ,Orta, Lise Eğitimini Elmadağ (Ankara), Kozaklı (Nevşehir) ve Bulancak (Giresun) İlçelerinde tamamladı. 1981-1984 yılları arasında, lisans eğitimi devam ederken Tuna A.Ş. de statik ve betonarme proje teknik ressamlığı ve mühendisliği yaptı.

1984 yılında Gazi Üniversitesi, Müh.Mim.Fak.İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

1985-87 yıllarında Ortadoğu Teknik üniversitesi, İnş. Müh. Böl. Geoteknik bilim dalında Yüksek lisans çalışması yaptı.1986 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında Adana DSİ VI. Bölge müdürlüğü, Çatalan barajı tabanının iyileştirme (alüvyonda yapılan geçirimsizlik çalışmaları) çalışmalarına katılmış ve yapılan çalışmaları (uygulanan teknikleri ve sonuçlarını) kitapçık halinde yayınlamıştır. 1989 yılında Yurtdışı doktora bursu kazanarak,

1993 yılında Bradford Üniversitesi (İngiltere), İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik bilim dalında Doktora çalışmasını tamamladı.

1991 yılında BSC partnership ve British Council, Leeds, işbirliği çerçevesinde, The Professional Access Project çalışmalarında Türkiye temsilciliği yapmıştır. 1992-93 yıllarında Doktora çalışması devam ederken, Bradford Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik bilim dalında part-time öğretim görevliliği yapmıştır.

1993 yılında Prof. Dr. G. S. Littlejhon ile birlikte Londra Metrosu Jubilee hattı genişletme projesi kapsamında, zemin ıslah çalışmalarına danışmanlık yaptı. Yurda dönüşünde, 1994 yılında Gazi Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Bilim Dalına Yrd. Doç. Dr., olarak atandı.

1996 yılında Doçentlik ve 2001 yılında da Profesörlük unvanını aldı. Halen aynı bilim dalında öğretim üyeliği görevini yürütmektedir. Eşide akademik unvana sahip olup, iki çocuk babasıdır. Birçok mühendislik firmasına Geoteknik (Özellikle Geoteknik etütler, zemin iyileştirme ve iksalandırma konularında) danışman olarak hizmet vermektedir.

Kaynak:Taka Gazetesi




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir