Dernekpazarı`nda Futbol Turnuvası Nefes Kesti

Dernekpazarı`nda Futbol Turnuvası Nefes Kesti

Dernekpazarı ilçesinde Gençlerin isteği üzerine Güney Mahallesi Muhtarı Yaşar Falcı nın öncülüğünde oluşturulan Dostluk, kardeşlik ve Dayanışma Futbol Turnuvası 14 Ağustos günü Yeni Kaymakam Selim Erkovan?ın topa vuruşuyla başladı. 

A_B gurupları halinde Atletik Gençlik, Anadolu Gençlik, Büyük Gençlik, Holospor, Günebakan,Gülenspor, Paşa spor,Müftülük spor,Polis gücü ,Jandarma, Kondu FK.Mardadas, Solaklı ve Şöhretler  toplam 14 takımın iştirak  ettiği turnuvanın hakemliği  İlçemiz Ormancık Köyünden Beden Eğitimi Öğretmeni  Seyfullah Tak tarafından  sürdürüldü. 

Adına layık bir şekilde devam eden müsabakalarda herhangi bir olay ve huzursuzluk yaşanmadı. Çok kısıtlı imkânlarla sürdürülen bu etkinlik süresince İlçemizde farklı bir hareketlilik yaşandı. 

Başlangıçta turnuva favorileri arasında yer alan takımlar, elenince, kalan takımlar arasındaki mücadele farklı sonuçları beraberinde getirdi. Yarı Finale 4 takım mücadele verdi. 

Yarı Final maçlarında sonuçlar

Maç

Skor

31 Ağustos 2013 14:00

GÜNEBAKAN ? SOLAKLI

4 ? 3

31 Ağustos 2013 15:00

GÜLEN KÖYÜ ? YEŞİLVADİ KONDU

6 ? 4

31 Ağustos 2013 16:00

ANADOLU G. ? ATLETİK G.

2 ? 10

31 Ağustos 2013 17:00

BGS ? HOLO SPOR

3 ? 7

Finale kalan dört takım arasında Günebakan Köyü Takımı ile Atletik Gençlik takımlarının şampiyonluğa en güçlü takımlar olduğu gerçeği ortaya çıktı. Ve de aynen öyle oldu. 04.09.2013 Çarşamba günü oynanan final çok zevkli ve heyecanlı geçti. Günebakan Spor 2-0 galip durumdayken beraberliği yakalayan Atletik Gençlik Beraberlikten sonra kıyasıya bir mücadele verdi. Tekrar öne geçen Günebakan Spor farkı koruyamadı. Pes etmeyen Atletik Gençlik maçı 4-3 alarak turnuvanın şampiyonu oldu. 

Şampiyonluk Kupası Kaymakam Selim Erkovan tarafından verildi. Kupa öncesi kısa konuşmasında:

?  İlçeyle ve sizlerle yeni tanıştım. Her maçınıza gelemedim amma günü gününe gelişmeleri takip ettim. Çok centilmence mücadele verip güzel bir dostluk ve kardeşlik örneği verdiniz. Benim için her takım şampıyon takım oldu. Siz ipi göğüslediniz.  Hepinizi tebrik ederim. Gelecek yılı sabırsızlıkla bekleyeceğiz. İnşallah daha güzel etkinlikleri hep beraber gerçekleştireceğiz? deyip kupayı vererek tüm sporcuları tebrik etti. 

Turnuva başkanı Yaşar Falcı da Umduklarından çok daha güzel dostlukların ve kaynaşmanın oluştuğu bu turnuvanın sıkıntılarına değindi. Destek olan herkes le tüm sporculara, yöneticilerine ve hakeme teşekkür etti. 

Kupalar Belediye Başkan Vekili Muhammet Saygılı ve Karakol Komutanı Bayram Yasin, Madalyaları verirken diğer hediyeler de Müftü Abdullah Aksoy, Çaykara Emniyet Amiri vek. Komiser Alparslan Güven, Emekli öğretmen Fahri Düzenli ve hazır bulunan, emeği geçmiş kişiler tarafından verildi. 

Turnuvanın en yaşlı oyuncusu, Mardadas Spordan Yakup Bayka, en genç oyuncusu, Alperen Sürmeneli, En centilmen oyucusu Günebakan Spor?dan Hüseyin Avni Yılmaz,  ve maçta sakatlanıp ameliyat geçiren Müftülük Spor oyuncusu Ömer Denize madalya ve hediyeleri verildi. 

Holo takımları sorumlusu İsmail Usta birçok turnuvaya katılmanın verdiği tecrubeyle bu tür organizasyonlardaki zorlukların bilicinde olduğunu,  bu nedenle başarılı bir organizasyonu sonuçlandıran Yaşar Falcı ya bu çalışmaların anısına bir plaket hazırladı. Plaket te Kaymakam tarafından Yaşar Falcı ya verildi. 

Turnuvaya iştirak eden tüm sporculara farklı farklı hediyeler dağıtılarak turnuva töreni çekilen toplu fotoğrafla sona erdi. 




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir