Uzungöl?ün ilk tesisi Çürümeye terk edildi

Uzungöl?ün ilk tesisi Çürümeye terk edildi

Trabzon`un ve Türkiye`nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Çaykara Uzungöl Beldesinde kamu yatırımları yılan hikâyesine döndü.


Yıllardır alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile ilgili yapılan planlar, projeler ve toplantılardan şimdiye kadar hiçbir aşama kaydedilmediği gibi mevcut tesisine de sahip çıkılamadı.

Kamunun üzerine düşen görevi yapmadığı gibi, uzungöl?ün ilk tesislerinden olan eski orman Bölge Müdürlüğüne bağlı şimdi ise belediyeye devredilen ilk misafirhane çürümeye terk edildi.

Uzungöl?de zamanında en modern tesisleri olarak bilinen ve İlk Misafirhane olarak hizmet veren uzun yıllar Orman işletme Müdürlüğünce kullanılan yaklaşık 10 dönümlük yer ve üzerindeki tesisler kaderine terk edilmiş durumda bekliyor.


Son 20 yılda özel sektör onlarca otel, motel, pansiyonlar inşa ederek yatak kapasitesini 3000?e ulaştırdığı halde, Kamunun elinde bulunan bu gayrimenkullün değerlendirilmemesi kamuoyunun büyük tepkisini çekiyor.


Yöre halkı; 10 dönümlük bir alanın sahipsiz bir şekilde durması ve üzerindeki tesislerin çürümeye terk edilmesini tepki ile karşılayarak, yetkililerin ve siyasilerin bu konuda gerekli çalışmayı yaparak boş olan arazinin değerlendirilmesini beklemektedir.


Daha önce otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi uygulama oteli yapılmak üzere Uzungöl Belediyesine sembolik bir rakamla devredilen yerin yapımı ile ilgili henüz bir gelişme olmadı.

Milli eğitim Bakanlığı, binanın yapılması halinde donatım, eğitim ve öğretim hizmetini üstlenecekti.



FotoHaber: Çaykara Gündem


 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir