Uzungöl yeni turizm sezonuna hazır

Uzungöl yeni turizm sezonuna hazır

Türkiye ve Doğu Karadeniz`in en önemli turizm merkezlerinden olan Çaykara ilçemize bağlı Uzungöl beldesinin yeni sezona hazırlanması için, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü yetkililerinin daha önce üzerlerine düşen işlerin yapımı son aşamaya geldi. 

Karayolları asfalt çalışması başlattı
Karayolları 10.Bölge müdürlüğüne bağlı Çaykara Uzungöl arasındaki 20 kilometrelik yolun yağan yağmurlar nedeni ile bozulan yerler yeniden asfaltlanıyor.  Alçak Köprü mevkiinde başlayan asfalt yenileme çalışmaları uzungöl merkezine kadar kısa sürede yapılacak. 

Güzergah değişikliği yapılıyor
Yine Kara yolları tarafından Çaykara-Uzungöl yolu üzerinde Çamlık Mahallesi Malpet köprüsü güzergâhında sık sık kazalar meydana geldiği için daha güvenli bir güzergahın yapımı son aşamaya geldi. Yakında tamamlanacak olan yolun sürücülere daha güvenli yolculuk sağlayacaktır. 


Göletler temizleniyor.
Uzungöl?ü sel baskınlarından ve taşkınlardan korunması için DSI tarafından Haldızen vadisindeki dere yataklarında bentlerin yapılması sonucu oluşturulan göletler,uzungöl?ü korudukları gibi bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. Taşkınlardan dolan göllerin temizlenmesine DSI tarafından başlandı. Kısa sürede bitirileceği belirtildi.
Demirkapı Balıklı Göl yolu açıldı
Demirkapı göller bölgesi arasında kalan Balıklı yolu 02.06.2012 Cumartesi ulaşıma açıldı. Aşırı kar yağışı nedeni ile kar altında kalan yol, Özel idare tarafından her yıl açılıyor. Binlerce yerli ve yabancı turistlerin, Demirkapı (Haldizen) Deresi vadisi üzerinde uzungöl?e yaklaşık 10 ile 20 km uzaklıkta olan dağların yüksekliklerinde yer alan 10 kadar irili ufaklı doğa harikası göllere, botanik amaçlı turlar düzenleniyor.





FotoHaber: Çaykara Gündem





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir