Karadeniz?in en çılgın yatırımı

Karadeniz?in en çılgın yatırımı

Çaykara Uzungöl çıkışı,Demirkapı gurup yolundan 7 km uzaklıkta 1880 rakımlı yükseklikte, Çayırbağı Köyü Yente mevkii Pladi Mezrasında yapılan, 20 vadiye bakan dağın doruklarında bir otel. harika manzarası, tam karşıki dağın tepesinden, bulutların üstünden akarmışçasına yere doğru akan müthiş uzunluktaki derenin 5-6 kilometreden duyulan sesi ile, uçak kokpitinde pilotların görebileceği bu eşsiz manzaralı, içi tamamen ağaç kaplama 160 yataklı, 300 kişilik konferans salonu 100 kişilik bay ve bayanlara hizmet veren, Cuma namazı içinde kılınan mescit, içinde savuna,Türk hamamı, Fitness (Jimnastik) salonu, Çocuk oyun salonu,160 kişilik yemek salonu, Suit odaları, apart otel daireleri bulunan, stabilize standartlarının çok dışında bozuk yolu olan, Çılgın Karadenizli Şükrü Fettahoğlu?nun dokuz milyon dolar (yaklaşık 16 trilyon lira) harcayarak yaptırdığı otel.

Baba ocağı, sevdiği memleketine nasıl faydalı olurum diyerek, 42.yıllık iş hayatında tüm kazanımlarını buraya yatırmış. Buna rağmen kolay para kazanmak için inançlarından hiç taviz vermeyen, alkol alanlar, Aile olmayanlar ve İsrail pasaportu taşıyanları asla otele almıyor.

Fettahoğlu Grand otelin lobisinde karşımızda Soğanlı dağları, yemyeşil örtüsüyle uçsuz bucaksız bir doğayı seyrederken, görüşlerini aldığımız çılgın Karadenizli Şükrü Fettahoğlu başlıyor söze; Ben 70 yaşındayım, benim en büyük mutluluğum doğduğum yere yatırım yaparak, Baba ocağında şu manzarayı seyredebilmek, dağlarda turizm yatırımları yaparak insanları bizim yöremize çekebilmek için dişarıda kazandığım tüm paraları buraya yatırdım. İnanın bu yatırımı yapmak için bürokraside öyle sıkıntılar çektim ki bir ara inşaatı yarıda bırakıp gidiyordum buralardan.

Burası benim babamdan kalan tapulu yerim. Bu kadar paralar harcayarak yaptığımız bu tesisi bürokrasi ile savaşarak 2010 yılında buraya kazandırdık. Sadece 10 sene imar almak için mücadele ettim, dedi.

2 yıla aşkın bir süredir oteli açtıklarını söyleyen Fettahoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Otelin doluluk oranlarının her geçen gün arttığını, gelen turistlerin ağırlıklı olarak Araplar ve Hollandalılar olduğunu belirterek ? Buraya gelen turistler otele girdiklerinde yolun bozuk olmasından ağlayarak geldiklerini söylüyorlar? yolun yapılması için her yere başvurduklarını buna rağmen hiçbir gelişme sağlamadıklarını vurgulayarak; Bırakın asfalt olmayı, yolumuz stabilize standartlarına bile değil, Bakan ve Vali bey iki senedir söz veriyorlar yol yapılacak diye, ben buraya dokuz milyon dolar harcadım ama devlet bir yol yapmaktan aciz maalesef. Bu yol bu otele hiç yakışmıyor, dedi.
Fettahoğlu Turizm Seyahat Acentesi 1977 yılında kuruldu. 1985 yılında anonim şirketi oldu. 1978 yılı ile 1990 yılları arasında Uluslararası Hava Taşımacılığı (IATA) üyesi olarak uluslararası bilet satış acenteliği yaptı. A Grubu Seyahat Acentesi olarak Incoming ve Outgoing turlar düzenledi. Halen Hac, Umre organizasyonları ile IATA Uluslar arası Hava Taşımacılığı üyeliği devam etmektedir. Acente Merkezi Kocaeli`nde bulunan firmanın Trabzon, Sakarya ve İstanbul`da şubeleri bulunuyor. Turizm sektöründeki tecrübesine otelcilik alanında da değerlendirmeyi amaçlayan firma, 2010 yılında Çaykara İlçesi`ne bağlı Uzungöl beldesi Yente mevkinde 4 yıldızlı oteli hizmete açtı.


Şükrü Fettahoğlu Kimdir?

Fettahoğlu Turizm`in kurucusu olan Şükrü Fettahoğlu Hacc ve Umre organizasyonlarının gelişmesinde önemli katkılar sağlamış ve sektördeki yeniliklerin öncüsü ve uygulayıcısı olmuştur. Uzun yıllar TÜRSAB Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Hacc ve Umre komisyonu üyesi olarak görev yapan Şükrü Fettahoğlu bütün bilgi ve tecrübelerini sektördeki arkadaşlarıyla paylaşmış, Hacc ve Umre sektörünün büyüyüp gelişmesinde ve modern bir organizasyon haline gelmesinde önemli katkılar sağlamıştır. Fettahoğlu Turizm Seyahat Acentesinin yönetim kurulu başkanı olan Şükrü Fettahoğlu Hacc ve Umre organizasyonunun duayenlerinden biridir ve meslektaşları kendisinden akil kişi olarak istifade etmeye devam etmektedirler.























Hayırseverliği ile bilinen Şührü Fettahoğlu Babası adına Taşkıran Beldesinde  yaptırdığı ek Okul binası

FotoHaber: Çaykara Gündem

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir