Haldızen vadisi, Ölüm vadisi olmasın!

Haldızen vadisi, Ölüm vadisi olmasın!

Turizm Beldesi Uzungöl?de , Haldizen vadisi üzerinde , Uzungöl?ü taşkınlardan korumak için DSİ tarafından yaptırılan bentlerin oluşturduğu göletler bölgeye ayrı bir güzellik katsa da her yıl binlerce Turistin geldiği yörede, araç ve bisiklet sürücüleri için kaza riski oluşturuyor.

Son dönemlerde Uzungölde bisiklet kiralama yöntemi ile Demirkapı (Haldızen) vadisine doğru doğal güzellikleri görmek için düzenlenen bisiklet turlarında göletlerin etrafında korkulukların olmaması, göletlere düşmeye davetiye çıkartıyor.

Yöre halkı ve yöreye gelen turistlerin, yetkililerden, tehlike arz eden göletlerin etrafına, karayolları kenarındaki alüminyum korkulukları gibi yapılmasını istiyor.

Yüksek gerilim hatları ölüm saçıyor
Haldizen deresine çok yakın olarak geçen yüksek gerilim hatları tehlike saçıyor. 12 metre yükseklikten geçmesi gerekirken, yaklaşık 3 metre mesafeden geçen gerilim hatları yörede yaşayan ve derede balık tutan vatandaşları tedirgin ediyor.


Bilindiği üzere geçen yıl, Özen Simit firmasının sahiplerinden Mehmet Zahit ÖZTÜRK (26) haldızen deresinde balık avlarken metal çubuğun yüksek gerilim tarafındaki tellere değmesi sonucu olay yerinde vefat etmişti. Daha öncede yaralanmalar olduğu biliniyor. Vadi üzerinden geçen yüksek gerilim direklerinin üzerinde, herhangi bir uyarıcı levha da bulunmuyor.

Vatandaş Tepkili
Tedaş?ın yüksek gerilim hatlarının dere boyunca standart yükseklik ölçülerinden geçmediğini ifade eden yöre halkı, bu nedenle geçen yıl bir kişinin hayatını kaybettiğini dile getirerek buna rağmen Tedaş?ın hiçbir önlem almadığını, Yetkililerin sesimizi duyup bizlere yardımcı olmasını istiyoruz, dedi.

Arpaözü Muhtarı Mehmet Ali ÖZTÜRK: Gerekli müracaatları yaptım.
Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz, Arpaözü Köyü muhtarı Mehmet Ali ÖZTÜRK, yaptığı açıklamada; Göletlerin etrafında korkulukların olmaması araç ve bisiklet sürücüleri için tehlike oluşturduğu, bunun için DSİ?ne yazılı müracaat ederek DSİ tarafından yapılmış olan göletlerin etrafında korkuluk yapılmasını talep ettik.
Ayrıca Haldızen deresi üzerinde bulunan Yüksek gerilim hatlarının tehlike arz etmeyecek şekilde çalışma yapılması için AKSA Elektrik firmasına da dilekçe verdiğini, söyledi. 


Haber: Çaykara Gündem 





 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir