Ayı`dan Ölü Taklidi Yaparak Kurtuldu

Ayı`dan Ölü Taklidi Yaparak Kurtuldu

Edinilen bilgilere göre ilçeye bağlı Çambaşı köyünde çobanlık yapan 17 yaşındaki Osman Arslan saat 14.00 sıralarında köyün Ardıçlık mevkiinde mantar toplayan vatandaşların yanına giderken birden bire ayının saldırısına uğradı.

Bir süre ayıyla boğuşan Arslan, çenesine, kollarına ve kalçasına aldığı şiddetli darbelerin de etkisi ile ölü numarası yaptı. Arslan, ayıdan aynı bölgede çobanlık yapan diğer arkadaşının bağırıp çağırması üzerine kurtuldu.

Olayın ardından ilk olarak Kelkit Devlet Hastanesine kaldırılan ve burada ilk müdahalesi yapılan Arslan, daha sonra Gümüşhane Devlet Hastanesine sevk edildi. Çene altında ve yüzünde pençe izleri bulunan Arslan, yara bakımı ve kuduz aşısı yapıldıktan sonra enfeksiyon hastalığı riskine karşın müşahade altına alındı.

Olayı anlatan Osman?ın abisi Servet Arslan, köyün geçmişinde ayıyla ilgili çok acı hatıraları olduğunu belirterek, yetkili makamlardan bu soruna bir çözüm bulmasını istedi.

Yaklaşık 20 yıl önce köy bekçisinin aynı bölgede ayı tarafından parçalanarak öldürüldüğünü, geçtiğimiz haftalarda da ayının arılara saldırdığını hatırlatan Arslan, son olarak kardeşine yapılan ayı saldırısını şöyle anlattı: ?Osman hayvan otlatıyordu dağda. Hayvanlardan 100 metre kadar açılmış. O sırada ayı gizlice gelip çocuğa vurmuş ve yatırmış. Osman biraz mücadele ettikten sonra ölü taklidi yaparak kurtuldu. Tam olarak olayı da bize anlatamıyor, ağzı yara, dişleri döküldü. Çenesinde, ağzında, kalçasında, omuzunda yara var, dişleri döküldü hep.?

Yetkili makamların bu soruna bir çözüm bulması gerektiğini dile getiren Arslan, ?Doğaya bunun ne gibi faydası var. Canımızı alıyor. Durum ortada. Mağduruz biz bu konuda. Çocuk ekmek parası için dağa gidiyor. Gitmesin mi? O zaman devlet paralarını versin bu çocuklarda evlerinde yatsın, çalışmasınlar. Bu işe bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Hayvancılığı bırakacağız bu yüzden. Ayının korkusundan dağa da çıkamayacağız. 8 kardeşiz, biz nasıl ekmek yiyeceğiz. Mağduruz.? diye konuştu.

Genel durumunun iyi olduğu öğrenilen Arslan?ın plastik cerrahi uzmanı tarafından da muayene edileceği ve gerekli işlemlerin yapılacağı öğrenildi.

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir