Trafik canavarı olmayın!

Trafik canavarı olmayın!

Yaz dönemiyle birlikte insanların sık sık seyahat etmeleri trafiği daha da yoğunlaştırıyor. Bu çerçevede sürücülerin her zamankinden daha dikkatli olmaları ve trafik kurallarına harfiyen uymaları gerekiyor. 

Özellikle, sürücülerin sıcak havalarda pedal hâkimiyeti için terlikle araç kullanmak yerine, ayağı kavrayan spor ayakkabılar tercih etmelerini istedi. 

Sıcak hava sürücülerin ruhsal yapısını da olumsuz etkiliyor. Sıcak havayla birlikte dikkat kaybı ve konsantrasyon bozukluğu da ortaya çıkıyor. Bu tür tehlikeli durumlar kazalara sebep olan etkenlerin başında gelebiliyor. Sıcak hava, sürücülerde yorgunluğa, bitkinliğe ve uykuya yol açıyor. 

Keten giysiler ve hafif giyeceklerle direksiyon başına geçilmeli. Ayağın pedallara hâkimiyetinde sıkıntı meydana getirmesi sebebiyle terlik yerine, ayağı kavrayan ve oldukça rahat tutan spor ayakkabılar tercih edilmeli. En fazla 2 saat aralıksız araç kullanılmalı, yolculuk sırasında mutlaka yarım saat dinlenilmeli. Yola çıkarken aracınızın tam bakımını yaptırılmalı. 

HER YIL BİNLERCE KİŞİ ÖLÜYOR
Yetkililerin verdiği bilgiye göre geçen yıl Türkiye?de 131 bin ölüm ve yaralanmalı trafik kazaları meydana geldiği bu kazalarda 3.821 kişinin öldüğü,238 bin 74 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Ekonomik kaybın ise 16,5 milyar lira olduğu değerlendiriliyor. Ülkemizde 23 milyon sürücü, 16 milyonun üzerinde kayıtlı araç bulunuyor.

Kazaların % 87 insanlardan kaynaklı olduğu, (aşırı hız, hatalı sollama, alkollü araç kullanma, yorgun araç kullanma?vb.) İHMAL ve kuralları İHLAL sonucu kazaların meydana geldiği gözleniyor.

Haber: Çaykara Gündem




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir