Uzungöl Süren Su Tekrar üretime başladı.

Uzungöl Süren Su Tekrar üretime başladı.

Trabzon Çaykara İlçesi Taşkıran Beldesinde 2009 yılında büyük umutlarla faaliyete geçen ve iyi yönetilememesi sonucu zaman zaman üretime aralıklarla devam ederek, bir süre sonra kapanan, bölgemizin en büyük su fabrikası tekrar üretime başladı.

Fabrika?nın kurulduğu günden beri  farklı yönetim kurulu tarafından yönetilen,aynı zamanda bu süreçte farklı işletmeciler tarafından çalıştırılan fabrikanın iyi yönetilememesi sonucu, Bankalara ve birçok kişilere ödemelerin zamanında yapılamaması, borç yükünün katlanarak devam etmesi ile alacaklılar tarafından çalıştırılamaz pozisyona düşürülmüştü. 

Taşkıran Beldesinde Su Fabrikası kurulduğunda, yöre insanı tarafından büyük sevinçle karşılanmış, istihdam konusunda umut olmuştu. Ne yazık ki kısa süren umutlar, umutsuzluğa dönüşerek birçok çalışanla birlikte, Bayilerde mağdur edilmişti.Şirketin son yönetim kurulunun da uğraş ve çapaları sonuç vermeyince farklı bir firmayla danışmanlık ve protokol yapma gereği duyuldu. Uzungöl Süren Su Yönetim kurulu ile Trabzon?da bulunan Forum Gıda firması sahibi Aydın ABANOZ  ile yapılan protokolle tekrar üretime başladı. 

Fabrikanın işletmesini üstlenen Forum Gıda yönetim kurulu Başkanı Aydın ABANOZ?un gazetemize yaptığı açıklamada; Uzungöl Süren Su yönetim kurulu ile 6 ay öncesinde yapılan çalışmalar sonucunda son aşamaya gelindiğini bunun sonucu olarak ilgili ve gerekli tamir bakım ve onarımlar tamamlanarak  fabrikanın  birinci aşaması olan 19 litrelik Damacana kısmının faaliyete alındığını, diğer üniteler için arıza tespit, onarım, bakım ve üretimde maliyet düşürücü kısımlar ve makine parkının genişletilme çalışmaları sürdürülmektedir. 

Diğer ünitelerin de en kısa zamanda faaliyete geçmesi için yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Firmanın büyük borç yükünden kurtarılması için uzun zamana ihtiyaç olduğunu bu nedenle tüm borçların kademeli olarak yapılacağını bu firmadan kimsenin mağdur edilmeyeceğini, edilmemeye çalışılacağını bunun için sabırlı olunması gerektiğini geçmişte firma yönetiminin ciddi hataları sonucunda ortaya çıkan mağduriyetlerinin kısa zamanda çözülmesinin mümkün olmadığını, ağır ve hasta, komada olan bir kişinin tedaviye başlanmasıyla ne kadar bir sürede iyileşeceği bilinmiyorsa, fabrikanın?da o süreçten geçtiğini onun için çok zamana ihtiyaç olduğunu, söyledi.
                         Forum Gıda yönetim kurulu Başkanı Aydın ABANOZ 

Abanoz; Uzungöl Suren Su 2100 metre irtifada Çaykara ilçesi, Taşkıran Beldesi tepe de latin ormanlarının altında yer alan granit ana kayadan beslenen besin içeriği yüksek besleyici nitelikte olan  suren kayalıklarındaki granit ana kayadan çıkan sudur.  Hiçbir yerleşim yeri olmayan dağın tepesinden 6 km`lik, polietilen özel bir boru ile fabrika alanına getirilmektedir.
Suren su insan sağlığı için en değerli ve gerekli miktarlardaki minerallere ve kimyasal analiz sonuçlarına sahiptir. Bu yapısıyla Ülke insanımızın aradığı doğallıkta damak tadınta  ender bulunabilen bir sudur.Bu suyu içmeyen,farkı fark edemez. Sodyumdan düşük diyetiyle kalp ve damar hastalıklarına yol açmaz. Yüksek tansiyonu önleyici bir rol oynar. 3.7 sertlik değeri ve 7.65 ph`sı ile hem damaklarda unutulmaz bir tat bırakan lezzete sahiptir hem de insan sağlığı için besleyici özelliği tamamen sağlamaktadır.

Bu kadar önemli bir suyun insanımıza ulaştırılması için Bölgeye ve Bayilerimize çok önem vereceğiz, Fabrikada kapasite artırımına gideceğiz ayrıca hedeflerimiz arasında ek makine alımı var. Serbest bayi ağı niteliğinde çalışmayı arzuluyoruz. Hem bayının, hem de firmanın karşılıklı güven ve anlayışıyla yeni bir sayfa açarak çok önemli adımlar atacağız, bu yolda bizimle yürüyeceklerin ilerde çok şanslı olabileceklerini göreceklerdir. Ayrıca yöre insanımızın ve geçmişte çalışan işçilerin yavaş yavaş mağduriyetini gidermek, istihdam konusunda faydalı olabilmek için elimizden geleni yapacağız. Fabrikamız tam kapasite ile çalıştığında ortalama 40 kişilik bir istihdam sağlayacağız , ayrıca bölgeye bayi ve nakliyecilikte  katma değer sağlanacaktır.

Büyük bir yatırıma girdiğimizi, sorumluluğumuzun çok ağır olduğunu biliyoruz, bu konuda çok önemli adımlar atılması gerekliliğini biliyoruz. Mutlak suretle başarmak zorundayız ve başaracağız, . Faaliyet olmadan mağduriyetlerin giderilemeyeceğini, faaliyetimizi planlı ve proğramlı  bir şekilde  yaparak   geçmişte yaşanan mağduriyetleri gidermeye çalışacağız. Bu konuda her kesimin yapıcı ve yardımcı olmasını arzuluyoruz. Kimsenin geçmişe takılmasını istemiyoruz. Bu durumlar fabrikaya yöreye zarar vermektedir. Bilindiği gibi ilimizin bu yöresi ülkemizde çok önemli bir turistlik bir bölgedir. Marka şehirler için çok önemli bir katma değerdir. Kimse İstanbul daki Ankarada ki Antalya daki Samsunda ki ve diğer şehirlerdeki esnafların raflarında vitrinlerinde tüketicilerin evlerine giremez, fakat biz bu güzel su ile hem doğallığımızı hem tadımızı hem de ilimizin bu yöresini en iyi şekilde tanıtabiliriz. Burada herkese görev düştüğünü düşünüyorum. 

Uzungöl Süren Su tesisleri bölgemizin en önemli sağlıklı doğal kaynak suyu dolum ve paketleme özelliğine sahiptir. Bunun için tüm insanımız tarafından beğeniliyor ve arz ediliyor, dedi

 

Bilgi için                           :

forumgida@hotmail.com.tr

uzungolsu@hotmail.com.tr

Gsm : 0542 612 52 31 


Haber: Çaykara Gündem



 

 

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir