Liseler arası Tiyatro Festivali start aldı.

Liseler arası Tiyatro Festivali start aldı.

Trabzon Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri Liseler arası Tiyatro Festivali start aldı. Trabzon genelinden 11 lisesinin katıldığı festival 08-29 Mayıs tarihleri arası Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi`nde yapılacak. Festival bugün saat 14.00`de Affan Anadolu Lisesi`nin sahneleyeceği `Oto Gargara` adlı oyunla başlıyor.
 
Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan düzenlediği basın toplantısıyla 08- 29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Liseler arası Tiyatro Festivali hakkında bilgi verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Belediye Başkan yardımcıları Ergin Aydın, Osman Gökhan Bali, yarışmaya katılacak okulların müdürleri ile birlikte basın mensuplarını karşısına geçen Turan, kültür, tarih, sanat şehri olan Trabzon`un bir kültür ve sanat etkinliğini daha gerçekleştirmeye hazırlandığını belirterek, "Tiyatroyu toplumun her düzeyine sevdirip yaygınlaştırmak, öğrencilerin sanat bilinçlerinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, gençlerin sanatsal bir ortamda üretim yapmalarını sağlamak, özgüvenlerini arttırmak, sosyal bir birey olma yeteneklerini geliştirmek amacıyla 08-29 Mayıs tarihleri arasında ilimizdeki liselerin katılımıyla tiyatro festivali düzenledik.11 lisenin katılacağı tiyatro festivali kapsamında sergilenecek oyunlar Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi`nde sahneye konulacak ve halkımız tarafından ücretsiz olarak takip edilebilecek. Tiyatro gibi zor bir sanatı yerine getirerek yarışmaya katılan tüm okullarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ise yaptığı konuşmada ortaöğretimde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin çok yönlü bir şekilde sürdürüldüğünü ve sosyal ve kültürel faaliyetlere de de önem verdiklerini kaydederek, " Öğrencilerimiz cevher, öğretmenlerimiz usta. Usta tarafından işlenen cevherler mücevhere dönüşüyor. Bu anlamda öğrencilerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için sosyal ve kültürel faaliyetler de son derece önemli. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin özgüvenlerini geliştiriyor. Eğitim ve öğretime verdikleri her türlü katkıdan dolayı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu`na ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi`nde sahnelenecek oyunların programı şöyle;

08 Mayıs Salı, Affan Anadolu lisesi, Oto Gargara, saat 14.00

09 Mayıs Çarşamba Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Damat adayları, saat 14.30
10 Mayıs Perşembe Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi, Sevginin yolu, saat 18.00
15 Mayıs Salı Trabzon Fen Lisesi, İşte Ahvalimiz, saat 14.00
16 Mayıs Çarşamba Akçaabat İMKB Lisesi, İn The Waç, saat 15.00
21 Mayıs Pazartesi Çarşıbaşı Lisesi, Oyun İçinde Oyun, saat 18.00
22 Mayıs Salı, 88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Paydos, saat 14.00
24 Mayıs Perşembe, Beşikdüzü İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Mendilimde Gül Oya, saat 18.00
28 Mayıs Pazartesi Yomra Fen Lisesi, Ayyar Hamza, saat 19.00
29 Mayıs Salı, Tonya İskenderli İMKB Lisesi, Pamuk Prenses ve 6.5 Cüceler, saat 14.00
 


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir