Trabzon Belediyesi İtfaiye Eri alımı yapacak

Trabzon Belediyesi İtfaiye Eri alımı yapacak

T.C.TRABZON BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Sınavla İtfaiye Eri Alımı İlanı

İçişleri Bakanlığı tarafından 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlatılan, Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15, 16 ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde;
Belediyemizde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, adeti, cinsiyeti, KPSS puan türü, taban puanı ve öğrenim durumu belirtilen 50 Adet İtfaiye Eri kadrosuna, 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) B grubu kadroları için girmiş ve Belediyemiz sınav komisyonunca belirlenen aşağıdaki taban puanlarına göre Belediyemize müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere kadro ve öğrenim durumları itibariyle ilan edilen sayıların 3` er katı aday belirlenerek sözlü sınava çağırılacaktır.

derece--adet--cinsiyet--Puan--KPSS Puan türü --Öğrenim

          10      E/K           65        KPSSP3         Lisans Mezunu

          10      E/K           70        KPSSP93       Önlisans Mezunu

  11       30      E/K            70        KPSSP94        Lise dengi okul

İTFAİYE ERLİĞİNE BAŞVURU ŞARTLARI


İtfaiye Erliğine başvuruda bulunmak için 657 sayılı Kanunun 48.maddesindeki genel şartların yanı sıra;


1-Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,


 2-Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m`den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( +,-) 10 Kg`dan fazla fark olmamak,


 3-İtfaiye Eri sınavının yapılacağı 27.07.2011 günü itibariyle 30 yaşını (27.07.1981 ve sonrası doğumlu olanlar) doldurmamış olmak,


 BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ


Başvuru süresi 21.07.2011 tarihinde başlayacak ve 22.07.2011 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular; Trabzon Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü (Gülbaharhatun Mahallesi Maraş Caddesi No: 201 TRABZON adresinde) İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne bağlı görevli personele şahsen yapılacaktır. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.


Sınava müracaat eden adaylar, müracaatları sırasında başvuru formunda yer alan boy ve kilo tespit bölümünü aynı yerde bulunan Belediyemiz Tabibine onaylatacaklardır. Boy ve Kilo Tespit bölümü onaylı olmayan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.


BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:

1- Aday tarafından doldurulacak olan Başvuru Formu (Boş Başvuru Formu örneği Belediyemizden temin edilecek veya  www:trabzon.bel.tr adresinden indirilecektir. 

2- 2010 KPSS Sonuç Belgesinin aslı ve örneği 
3- T.C. Nolu Nüfus Cüzdanı fotokopisi (Aslı ibraz edilecektir.) 
4- Öğrenim durumlarını gösterir belge (Aslı getirilecektir.)
5- 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf (1 adedi Başvuru Formuna yapıştırılacaktır.) 
6- Sabıka kaydı olmadığına dair beyanı. 
7- Erkek adayların Askerlik çağına gelmiş ise. Muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olduğuna dair beyanı.


 SINAV YERİ VE ZAMANI:

Sınav Trabzon Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü Merkez/TRABZON adresinde 27.07.2011 günü saat 09.00`da başlayacak olup, dayanıklılık testi ve sözlü mülakat olarak yapılacaktır. Çağrılan adayların tamamı bitirilmediği takdirde takip eden tarihlerde sınava devam edilecektir.


SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME

1-İtfaiye Eri giriş sınavı, dayanıklılık testi ve sözlü mülakat olarak iki aşamada yapılacaktır.


2-Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır. Değerlendirme sonucunda, belirtilen puanın altına düşmemek kaydıyla en yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve kadro sayısının yarısı kadar (yarımlar tama iblağ olunur) yedek aday sınavı kazanmış sayılır.


3-Sözlü sınavda alınan not atamaya esas nottur. Dayanıklılık testi ve sözlü sınav sonucu esas alınarak belirlenir.


 4-Memuriyete girişe esas teşkil edecek sözlü sınav sonucunda başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.


 5-Sınav sonuçları (www.trabzon.bel.tr) adresinden duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.


 6-Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.


7-Sınav Komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadroya, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde alıp almama hakkına sahiptir.


 8-Sınav komisyonu sınavı iptal edebilir ve durum sınava girecek adaylara bildirilir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.


 SÖZLÜ SINAV KONULARI:

1- Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 16.maddesinin 5. bendi gereği sözlü sınava giren adayları dayanıklılık testi dâhil olmak üzere, bu yönetmelikte atanma için öngörülen genel ve özel şartları taşıyıp taşımadıkları açısından değerlendirmesi,


  2- Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
  3- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,
  4- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
  5- Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuatı
  6-Dayanıklılık testinden oluşacaktır.


 NOT: sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların dayanıklılık testi için eşofman ve spor ayakkabısı getirmeleri gerekmektedir.

  İlanen Duyurulur




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir