Çaykara`da Üreten Eller Mucizesi!

Çaykara`da Üreten Eller Mucizesi!

Uzungöl Üreten Eller Derneği çatısı altında hediyelik eşya üretimi yaparak Bölgemiz turizmine katkı sağlıyor

 

Çaykara Kaymakamlığı Proje ofisinin hazırladığı yaklaşık 2 yıldan beri Uzungöl Üreten Eller Derneği çatısı altında hediyelik eşya üretimi yaparak bölgemizin en önemli turizm merkezi Uzungöl`e gelen turistlerin ahşap hediyelik eşya ihtiyacını karşılamak çalışmalara aralıksız devam ediyor. Üreten Eller Projesi Uzungöl Elmalı atölyesini kurmuş ve İş Kurumu ile Çaykara Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi destekli Sektöre Eleman Kazandırmak ve Ustalar Yetiştirmek amacıyla kurslar verilmeye devam edilmektedir. Diğer yandan önceki kurslarda yetiştirilen elemanlar Uzungöl Üreten Eller İktisadi İşletmesi bünyesinde istihdam edilerek Uzungöl Turizm Esnafına Ahşap Hediyelik Eşya Üretmeye devam edilmektedir. Bir yandan kurslar verdirilerek elemanlar yetiştirir bilgi ve beceri kazandırılırken diğer yandan da istihdam için gerekli altyapı çalışmaları yapılarak amaçlanan Yöresel Ahşap Hediyelik Eşya Üretimini kendi yöremizde geliştirmek ve gelen ziyaretçilere kaliteli, organik ve sağlıklı ürünler hazırlamakta ve geliştirmektedir.

Yaklaşık 2 yıldır aralıksız olarak hizmet veren Üreten eller deneği üretim için eksik olan yarı otomatik çalışan ahşap torna, iç boşaltma torna ve dış boşaltma torna makinelerini alarak üretimin seri olarak yapılmasına başlandı. Bu makinelerle üretimi artırmak ve kaliteyi yükseltmek amaçlanmaktadır.

Dernek başkanı Halil Mutlu; Uzungöl Üreten Eller Projesi ile yöremizin en önemli bir eksiğini tamamlamak amaçlanmış olup hem istihdam imkânı oluşturmak ve hem de gelen ziyaretçilere yöreye has organik ahşap ürünler sunmak temel düşüncemiz olmaktadır. Dışa göçün en çok olduğu Çaykara Uzungöl gibi bir Turizm Beldesine sahip olma avantajını kullanmakta geç kalındığını fark ettik ve projeler geliştirme arayışına yönelmek zorunda kalınmıştır. Üreten Eller Projesi başlatıldığı günden bu güne çok yol aldığımızı ancak daha çok yapacak çok işimiz olduğunun da farkındayız. Gayret ve çabalarımız geliştirmeye dönük devam etmektedir. Bu amaçla en son almış olduğumuz Yarı Otomatik ahşap torna, iç boşaltma ve dış boşaltma torna makinelerini satın alarak üretim gücümüzü ve kalitemizi artırma noktasında olumlu bir adım olmuştur. Çaykaralı hemşerilerimiz, bürokrat, iş adamı ve siyasetçilerimizden desteklerini bekliyoruz. Fırsat verilmesi halinde Çaykara insanının üstesinden gelemeyeceği iş olmadığı konusunda kimsenin endişe duymaması gerekir. Ancak birlik ve beraberlik içerisinde göçü önleyebileceğimizi belirtmek isterim?? şeklinde görüşlerini gazetemize ifade etmiştir.



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir