Köknar Ortaokulundan Etkinlik Yağmuru!

Köknar Ortaokulundan Etkinlik Yağmuru!



Akademik Başarıları ile Çaykara İlçesinde ve Trabzon`da isminden fazlası ile söz ettiren Köknar Ortaokulu Sınırlı imkanlarına rağmen Örnek Sosyal Etkinlikleri ile de çevresine Işık saçmaya devam ediyor. 2014 TEOG Sınavlarında Devlet Okulları Arasında Trabzon Şampiyonu olmayı başaran Köknar Ortaokulu bu yıl da heyercanlı bir şekilde 29 -30 Nisan`da yapılacak olan TEOG sınavlarını beklemeye başladılar.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Enerji Verimliliği arasında imzalanan protokol gereği Türkiye`de her İlçeden Bir Pilot Okul seçildi. Projenin amacı kısaca şöyle. Öğrencilerin okullarında, evlerinde, mahallelerinde ve ilçedeki diğer okullarda Enerji Verimliliği ve tasarrufu hakkında farkındalık sağlamaları amaçlandı. Bu bağlamda Köknar Ortaokulu 2014-23015 Eğitim Öğretim Yılı başında Okul Müdürü Şükrü KARA yönetiminde Gönüllü öğrencilerden oluşan ENERJİ VERİMLİLİĞİ Kulübünü kurdu.
Öğrenciler ilk olarak evlerinde ailelerine ve çevredekşi komşu ve arkadaşlarına Enerji Verimliliğini anlatmaya çalıştı. Bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalılştı. Daha sonra belirli periyotlar ile okulda düzenlenenen çeşitli etkinlik ve yarışmalar ile Enerji Verimliliği işlenmeye çalışıldı. Çaykara`da bulunan diğer Ortaokullar ile irtibata geçildi. Yıl içinde belirli periyotlar ile Okul Müdürü Şükrü KARA`nın yönetiminde Çaykara`da bulunan diğer Ortaokullarda Enerji Verimliliği ile ilgili çeşitli gösteri ve etkinlikler gerçekleştirildi.
Projenin son bölümü ise geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Öğrenciljer ve Öğretmenleri Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen "Enerji Çocuk" konulu Tiyatro Etkinliğine katıldılar. Etkinlikte Enerji kaynaklharı ve bu kaynakların nasıl daha etkili ve de verimli kullanılabileceği konularında öğrencilerimiz bilgilendirildi. Köknar Ortaokulu Öğrencileri Enerji Çocuk "Naz"ın sergilediği Tiyatro gösterisini beğeni ile izledi. Tiyatro Etkinliğinin ardından Trabzon Enerji Verimliliği Derneği Tarafından öğrenci ve öğretmenlerimize öğle yemeği ikramı yapılırken ayrıca öğrencilerimize de çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Köknar Ortaokulu Öğretmen ve öğrenciljeri Tiyatro çıkışında ise bir basşka güzel etkinliğin altına imza attılar. Okul Müdürü Şükrü KARA tarafından Polis Teşkilatının Kuruluşunun 170. Yıl dönümü dolayısı ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan Stantları inceleyen öğretmen ve öğrencilerimiz burada yetkililer tarafından sıcak bir ilgi ile karşılandı.Yetkililerden Polis Teşkilatı ve polislerin çalışma şartları hakkında bilgi alan öğrenciler aynı zamanda Fırsat Eşitliği ilkesine dayalı olarak Polislik Mesleğini de tanımış oldular.
Dur durak bilmeyen Köknar Ortaokulunun Etkinlikleri aynı gün Çaykara İlçemizde de devam etti. Çaykara Halk Eğitim Merkezi Cep Sinema Salonuna gelen öğrencilerimiz burada Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebubekir ÇELİK Öğretmenlerinin kendilerine ikram ettiği Patlamış Mısır ile "Çanakkale" Filmini izleyen öğretmen ve öğrenciler filmden sonra keyifli ve dolu dolu bir günü yaşamanın mutluluğu ile yeniden Köknar`ın yolunu tuttular.




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir