Okul Müdürleri Karaçam`da Toplandı

Okul Müdürleri Karaçam`da Toplandı



Okul Müdürleri Karaçam`da toplandı.Çaykara İlçemizde görev yapan Ana Okulu,İlkokul,Ortaokul ve Lise Müdürleri 2015-2016+ Eğitim Öğretim Yılı Taşıma Planlaması amacı ile Karaçam Ortaokulunda 03 Nisan 2015 Cuma Günü saat 14.00`da toplantı yaptı. Toplantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ`nin de katılımı ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan KARAKAŞ yönetiminde gerçekleşti.

Toplantıdan önce Karaçam Ortaokulu Müdürü Fatih KUVVETLİ ve Okul Aile Birliği tarafından Müdürlere  öğlen yemeği ikramı gerçekleştirildi.Toplantıda ilk olarak kısa bir süre önce gerçekleşen ve sonuçları açıklanan YGS(Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı)  genel anlamda değerlendirildi. Bu bölümde söz alan Okul Müdürleri Okullarındaki başarı durumları hakkında toplantıda bilgi verdi. Genel anlamda YGS sınavının Çaykara İlçesindeki tüm liselerde başarılı geçtiği kanaatine varıldı. Daha sonra yine okul müdürleri tarafından Haziran Ayında gerçekleştirilecek olan LYS(Lisans Yerleştirme Sınavı) için ortak bir çalışma planı hazırlandı. Gerçekleştirilecek Deneme Sınavları Kararlaştırıldı.

Daha sonra 29-30 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) sınavı ile ilgili okullardaki son durumlar hakkında Okul Müdürleri tarafından bilgi verildi. Geride kalşan sürede yapılabilecek alıştırmalar ve de ortak deneme sınavları ile ilgili planlama çalışması yapıldı.

Daha sonra toplantının ana gündem maddesine geçildi. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında gerçekleştirilecek olan Taşımalı Eğitim ile ilgili planlama çalışması gerçekleştirildi.Taşıma gerçekleştirilecek olan tüm okulların tüm noktaları tek tek masaya yatırıldı. Okulların en uygun şekilde ve en ekonomik şekilde nasıl taşınabileceği üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Yaklaşık 5 saat süren taşıma planlama Toplantısı saat 19.00`da sona erdi.

Toplantı sonunda Okul Müdürleri İle İlçe Merkezinde ayrı bir toplantı yapılarak Taşıma Planlamasının tamamlanması kararlaştırıldı.

Toplantıdan sonra fikirlerini aldığımız İlçe Milli Eğiktim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ Taşıma Planlamasının çok önemli olduğunu en az servis ile ve de en ekonomik şekilde nasıl taşıyabileceğimizi hesap ederek taşıma planlaması yapmaya çalıştıklarını ifade etti.



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir