Dernekpazarı`nda Anlamlı Kutlama

Dernekpazarı`nda Anlamlı Kutlama

Halk Eğitimi Konferans  Salonunda saat 10.30 da saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle program başladı. Işıl Bereket,Türk Bayrağı olarak giydiği elbisesiyle, İstiklal Marşını okudu.

Mehmet Akif Ersoy?un hayatı ve İstiklal Marşı nın  yazılış  süreci salyt gösterisi halinde  sunuldu. İstiklal Marşına adlı şiir, Atatürk Ortaokulu öğrencisi Feyza Nur Uzun tarafından okundu. Atatürk İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerinin hazırladığı İstiklal Marşı temalı piyes  sahnelendi. Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan kahramanlık türküleri seslendirildi.  
Yine öğrencilerin hazırlayıp sunduğu, Konu ile ilgili oratoryonun bir bölümünde şehit düşen askerin elinden bırakmadığı Türk Bayrağı ve  o an , başına  gelen yavuklusunu canlandıran sahnede göz yaşları yanaklardan akmaya başladı.

Atatürk Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen : ?ALLAH  BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN.?Ana temalı kompozisyon yarışmasında  birinci olan, Nagehan Usta?nın ödülü Kaymakam Selim Erkovan,

 ikinci olan, Samet Üstün`ün ödülü, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yılmaz, üçüncü  olan  Işıl Bereket in ödülü de İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Hacimüftüoğlu tarafından verilerek program sona  erdi.

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir