Dernekpazarı`nda Eski Eşyaların Sergilendiği Müze Açıldı.

 Dernekpazarı`nda Eski Eşyaların Sergilendiği Müze Açıldı.

http://image.cdn.haber7.com/haber/haber7/photos/no_image.jpg

Dernekpazarı ilçesinde Atatürk İlköğretim Okulu tarafından Osmanlı?dan günümüze tarihe ışık tutan materyaller sergisi açıldı. 
İlçemizde göreve başladığından beri sosyal etkinliklerde her zaman başı çeken Sınıf öğretmeni Rukiye Göksu Sürmeneli İlçeyi ve okulu tanıtan bir dergi çıkarmak istediğinde ?Bu olmaz. Burası küçük ilçe çok zor.? Diyordu ama o yılmadı ?Olmaz? denileni olduya, çok zoru kolaya çevirmeyi başardı. 
Kuşe kâğıda basılı DORUK adlı dergiyi ilçeye kazandırdı. İki- üç yıl kadar önce yeni bir çalışmaya hedefledi. Köylerde eskiden kullanılan her türlü eşyaları ve kapatılan okullarda bulunan araç ve gereçleri toplayıp ilçede bir müze açarak yeni nesille buluşturmak, o günleri yaşayanların anılarını tanıma fırsatı sunmak. 
Yılmadan sürdürdüğü çalışmalarını ilçe Kaymakamımız Selim Erkovan ile paylaşarak destek istedi. Yazılı prosedür devreye konarak okulda böyle bir çalışmanın izni alındı. Tüm öğrencilerden, muhtarlardan, velilerden ve ilgi duyan herkesten destek istendi. 
İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluş tarihi olan 27 Şubat günü Kaymakam Selim Erkovan, Kamu kurumları personeli, Muhtarlar, öğretmenler ve halkla birlikte açılışı yapıldı. Müzeyi gezenler ilk kez gördükleri eski eşyalarımız için hayranlıklarını gizleyemediler. Hedef Müzenin Bakanlık tarafından onaylı müzeye dönüştürülmesi. 
İl
çemizin tek kurtuluş reçetesi turizm. Bu müze resmileştirilerek  müstakil bir bina ile ziyaretçilere açıklandığında ilçeye büyük katkı sağlayacağı konusunda herkes hemfikir.

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir