Çaykara`da Kurtuluş Coşkusu!

Çaykara`da Kurtuluş Coşkusu!

Çaykara`da Kurtuluş Coşkusu!

Çaykara?nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
Tören, İlçe Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk büstüne çelen konularak, Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasının ardından kutlamalar için tören alanına geçildi.

Kurtuluş törenine; Çaykara Kaymakam vekili Kamil Hoş, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Garnizon komutan vekili Polat Kenar, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Siyasi parti temsilcileri, askeri personel, memurlar, öğrenciler ve çok sayıda Çaykara halkı katıldı. 

Törende bir konuşma yapan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,?Bölgemizde  Rus birlikleriyle Osmanlı kuvvetleri arasında Baltacı deresi ve Kaleli tepelerinde yoğun çatışmaların yaşandığını, Çevre İl ve halklarıyla beraber Çaykara Halkının oluşturduğu gönüllü müfrezeler ve milis gücler, Osmanlı birliklerine destek  verdi.İnsanlarımızın çoğ mağdur olduğu yoğun mücadeleler neticesi,ayrıca Rusya?nın iç siyası çekişmelerden dolayı Ruslar bölgeden çekilmiştir,dedi. 

Tok,?Bu gün 97.Yıldönümünü idrak ettiğimiz Çaykara?nın kurtuluşu etkinliklerinin amacı, geçmişi yeniden yaşamak değil,sadece unutulmamasını sağlamaktır.Çaykara halkı hep bir ve beraber olarak dünyada barış ve kardeşliğin hakim olmasını istiyor, dedi. 
Öğrencilerinin günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okumasıyla devam edildi.  

Daha sonra Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye başkan Hanefi Tok, Garnizon komutanı Yüzbaşı Nurettin Kaya, halkın kurtuluş bayramını kutladılar.
Tören, okulların resmigeçidin ardından sona erdi. Törenlerde, çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. 

Heber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir