Eyüp Aşık AK Parti Aday adayı Oldu!

Eyüp Aşık AK Parti Aday adayı Oldu!

 


Anavatan partisi kurucularından, devlet eski bakanı Eyüp Aşık Ak Parti genel merkeze giderek Trabzon?dan aday adayı oldu.

Anavatan partisi kurucularından, devlet eski bakanı Eyüp Aşık AP Parti Genel Merkezine giderek önce üye oldu daha sonra 7 Haziran Milletvekili aday adaylığı için Trabzon?dan aday adaylığı müracaatında bulundu.
 

Anavatan partisinin kurucuları arasında bulunduktan sonra 1984 genel seçimleriyle Trabzon?da üst üste beş kez milletvekili seçildikten sonra 53 ve 55 hükümetlerde Çay ve Tekelden sorumlu devlet bakanlığı görevinde bulundu. Aşik Milletvekili aday, adayı olmak için AK Parti genel merkeze giderek müracaat dilekçesini genel başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin?e verdi.

EYÜP AŞIK KİMDİR?
Eyüp Aşık 1953`te Çaykara`da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi`nden mezun oldu.17, 18, 19, 20` nci dönem ANAP Trabzon Milletvekilliği yaptı. 

27.10.1998`de Devlet Bakanlığı ve milletvekilliğinden istifa etti, 21. dönemde tekrar seçildi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu eski Başkanı olan ve Devlet Bakanlığı yapan Aşık, evli, beş çocuk babası.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi         



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir