Çocuklar Değerlerimizi Öğreniyor

Çocuklar Değerlerimizi Öğreniyor



Göreve başladığı tarihten beri Çaykara İlçemizde bir çok örnek Proje çalışmalarına öncülük yapan Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül?ün İlçemizde başlattıkları projelerden biri olan ?Değerler Eğitimi? Projesi devam ediyor.

İlkokul Öğrencileri arasında sorumluluk temasını içeren etkinlikler tamamlandı.Bu etkinlikler kapsamında ilkokul 1,2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerine öğretmenleri tarafından birer yumurta verildi. Ve bu yumurtaya öğrencinin bir hafta sahip çıkması istendi.Pet bardak içerisine yerleştirilen yumurtalara öğrenciler bir hafta boyunca adeta gözleri gibi baktılar.

Bu sırada küçük kazalar da yaşanmadı değil. Sınıf içinde,okulda ya da evde yaşanan bu küçük kazalar esnasında bazı öğrenciler yumurtalarını kırdı. Öğrencilerden çoğu ise yumurtalarına bir hafta boyunca gözleri gibi bakarak yarışmayı tamamladı.

Ya
rışmada öğrencilerin yumurtaları karışmasın diye sınıf öğretmenleri tarafından her yumurta farklı bir şekil ya da figür ile boyanarak öğrencilere teslim edildi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler Okul İdareleri ve Çaykara Kaymakamlığı tarafından mahalli imkanlar ile ödüllendirildi.

Ö
ğrencilerin Değerlerimizi daha iyi kavramaları ve yaşamaları için okullarda Değerler Eğitimi ile ilgili ilgi çekici ve etkili projelerin bundan sonra da çeşitli etkinlikler ile devam edeceği vurgulandı.

Ç
aykara Kaymakamı Musa Üçgül`e öğrencilerimize Değerlerimizi Öğretmeyi amaçlayan Örnek projelere olan katkılarından dolayı Tüm Öğrencilerimiz,Öğretmenlerimiz ve Eğitim çalışanları adına Teşekkür Etmeyi  borç biliyoruz. Uzungöl İlkokulunda Yumurtasına sahip çıkma etkinliğinde dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şöyle:
   1-Sami Yusuf AYGÜN
   2-Elif ÖZEN
   3-Özgür İNCİ
   4-Esma Nur SOYLU
   5-Hazalnaz ALBAYRAK
   6-Hasan İNAN
   7-Remziye GENEL
   8-Rabia Nur KARIŞMA
   9-Yücel UZAN
   10-Sefa DİLMAÇ
   11-Zehra ONAT
   12-Salih AYGÜN
   13-Zehra MİNAZ
   14-Esma ZEYREK
   15-Fatma Nur SOYLU
   16-Nazlıcan KOÇAK

Haber Kaynağı: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir