Hem Öğreniyorlar Hem de Üretiyorlar

Hem Öğreniyorlar Hem de Üretiyorlar


Uzungöl Elmalı Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği bütün köylere örnek gösterilebilecek bir projeye imza atıyor.Elmalı Mahallesinde bulunan ilkokulun alt katında hediyelik eşya üreterek Uzungöl Turizmine katkıda bulunmaya çalışıyorlar.


Karadenizin Turizmdeki göz bebeği Uzungöl her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.Ve de Uzungölü ziyerete gelen turistler burada bulunan hedi,yelik eşya dükkanlarından alışveriş yaparak memleketine dönüyor.Ancak üzülerek ifade etmek isteriz ki satılan bu hediyelik eşyaların önemli bir bölümü Uzungöl dışında üretiliyor.

İşte Uzungöl Elmalı Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Başkanı Halil MUTLU bu soruna çözüm bulabilmek amacı ile yola çıktı.İlk olarak Çaykara Kaymakamımız Musa ÜÇGÜL?e projesini anlattı.Sayın Kaymakamımızın katkıları ile ?ÜRETEN ELLER PROJESİ? kapsamında kurs açmaya karar verdiler.

Ancak ortada büyük sorunlar vardı.Her şeyden önce bina yeterli değildi.Halil MUTLU Elmalı Mahallesi gençleri ile birlikte yaklaşık bir aylık bir çalışma ile okul bahçesini binanın alt katı ile birleştiren bir inşaatı tamamladı.Ortaya kocaman bir atelye çıkmış oldu.

Sıra makinelere gelmişti.Sevgili Halil MUTLU Sayın Kaymakamımızın da katkıları ile 2 adet şerit makinesi,1 adet planya,1 adet kalınlık,1 adet yatar daire makine,1 adet zımpara makinesi,3 adet kıl testere ve iki adet torna temin ederek işe başlama kararı aldılar.

Sıra Kurs hocasına gelmişti.Çaykara Halk Eğitim Merkezi desteği ile  Hamza DEMİRCİ Hocamız Kursta görevlendirildi.Sıra Kursiyerleri bulmaya geldi.Elmalı Mahallesi,Köseli Köyü,Taşkıran Beldesi ve Demirli Köyünden 16?sı bayan olmak üzere toplam 25 kursiyer kursa müracaat yaptı.

Onlar üretime başlayalı daha 3 gün oldu.Dün ziyaretlerine gittik.Birbirinden güzel hediyelik eşyalar daha şimdiden ortaya çıkmaya başladılar bile.Bu konuda en önemli değerlendirmeyi Kurs Hocamız Sevgili Hamza DEMİRCİ yaptı.Kursiyerlerimiz daha ilkj günden hünerlerini ortaya koymaya başladılar.Kursiyerler makinelerin özelliklerini daha iyi tanıyınca çok daha hızlı ve de çok daha güzel eserler ortaya koyacağız diyor hocamız.

Kurs 12 ay açık olacak ve de sürekli hediyelik eşya üretecek.Belki yeni açıldıkları için şu an itibarı ile Uzungöl?ün hediyelik eşya ihtiyacını karşılayamayabilir kursumuz.Ama biz iddia ediyoruz.Gelecek yıllarda ÜRETEN ELLER PROJESİ hem aile bütçesine katkı yapacak bir işe sahip olmanın mutluluğunu yaşayacak hem de Uzungöl Turizmine yep yeni bir çehre,yep yeni bir bakış açısı kazandırmış olacak.

Bu arada önümüzdeki Hafta Trabzoon Valimiz Sayın Abdil Celil ÖZ?ün de katılımları ile kursumuzun açılış töreninin yapılacağını duyuralım ve bütün Uzungöl Dostlarımızı da hem bu açılışa katılmaya hem de Elmalı Mahallemizde yaşanan bu muhteşem güzelliğe tanıklık etmeye davet ediyoruz.


Haber kaynağı: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir