Çaykaralı Öğrencilerin Başarısı

Çaykaralı Öğrencilerin Başarısı

Türkiye´de ilk defa çocuk ve yetişkin delegelerin eşit katılımcı olarak yer aldığı 1.Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi 14-15 Kasım tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı?nda gerçekleşti.

 Yapılan 1.Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi tüm ülkenin değişik yerlerinde 116 çocuk delegenin içindeki 3 delege Çaykara?daki okullardan seçildi.

Taşkıran Mustafa Özer Orta Okulundan Kübra Altınsoy ve Feyza Gül Ağırman ile Zeki Bilge Orta Okulundan Samet Eren Kuzu katıldı. Rehber Öğretmen olarak Zeki Bilge Orta Okulu Müdürü Ebubekir Çelik ile Taşkıran Mustafa Özer Orta Okulu Müdürü Ali Leblebici öğrencilere yanında refakat etmiştir. 

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, çocuk ve medya ilişkisinde, medyanın olumlu ve olumsuz etkileri iki gün süren kongrede masaya yatırıldı. Çocuk ve medya ilişkisinde medyanın rolünün konuşulduğu kongreye, 116 çocuk ve 395 yetişkin delege katıldı. Bütün çocukların doğal üye ve gözlemci delege olarak görüş açıklayabildiği kongrede çocuk delegeler medya konusunda sözlü ve yazılı sunum, poster, karikatür, fotoğraf ve filmlerle görüşlerini ifade etti.

Öğrencilerimizin Kongreye iştirakleri ve İstanbul Gezisi unutulmaz deneyimler kazanmalarına yol açtı. Çaykara?dan kongreye iştirak eden öğrenciler daha sonra Topkapı sarayı, Ayasofya, Sultan Ahmet ve Eminönü Camilerini ziyaret ettiler.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir