Dernekpazarı`nın Sorunları Vali Öz`e İletildi

Dernekpazarı`nın Sorunları Vali Öz`e İletildi

Dernekpazarı ilçesinde bir süre önce Çok Programlı  Lisesinin kapatılarak, yerine açılan Hasan Cansız Kom Otelcilik ve Turizm Lisesi tartışmaları devam ediyor.

Bu yıl eğitim ve öğretime başlamadan önce İl milli eğitim müdürlüğünün kararı ile kapatılan Hasan Cansız Kom Çok Programlı  Lisesinin yerine dönüştürülen Hasan Cansız Kom Otelcilik ve Turizm Lisesinin açılması ve öğrenci alınmaması Dernekpazarı halkının tepkisiyle karşılanmıştı.
Daha önce Milli Eğitimde yapılan değerlendirmeler sonunda İlçe için en uygun Sağlık Meslek Lisesi olacağı karar verilmesine ve bu konuda  gerekli  yazışmalar yapılmasına rağmen gelen cevabı yazıda  Lisenin  Hasan Cansız Kom Otelcilik ve Turizm Lisesine dönüştürüldü haberi ilçede şok etkisi yaratarak tüm kamuoyu tarafından büyük tepki ile karşılandı.

Milli eğitimin verdiği kararı yeniden gözden geçirmesi için ilçede imza kampanyası düzenlendi. Toplanan imzalar 20 Eylülde, Kaymakamlığa ve Bakanlığa gönderilirken, bu konuda Valinin bilgilendirilmesi için emekli öğretmen Taka Gazetesi Dernekpazarı  muhabiri aynı zamanda Sağlık Hizmetlerini Geliştirme Derneği Başkanlığını yürüten Fahri Düzenli beraberinde Çalışanlar Köyü Muhtarı Namık Kemal Dizdar ile birlikte Trabzon Valisi
Abdil Celil Öz`ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Düzenli?nin Vali Öz?e Dernekpazarı ilçesinde, Sağlık Ocağının  boş bulunan  Sağlık Memuru, Hemşire, Tıbbı Sekreter, Çevre Sağlık Memuru ile Ambulans   şöforu  kadrolarına  atama yapılması ile birlikte  yeni açılan Otelcilik ve Turizm Lisesi kararının iptal edilerek tekrar  ÇPL  lisesine dönüştürülmesi, Dönüşüm için de geniş kapsamlı bir araştırma sonunda  en uygun  seçimin yapıldıktan sonra  karar verilmesi talebi ile ilgili hazırlanan dosyayı sundu.


Görüşmede, Çalışanlar Köyü Muhtarı Namık Kemal Dizdar da  Yapılmakta olan Çaykara  Sultan Murat Yolu Asfaltlamasının, Limonsuyu  Yaylasına  kadar  devam etmesiyle ilgili  talebini Vali Öz?e iletti.

Vali Öz, Dernekpazarı?ndaki Lisenin  ÇPL  olarak devam edeceğini, yayla yollarının asfalt ve beton olmasına  yapılanmada  betonarmenin çoğalacağı gerekçesiyle  olumlu bakmadığını söyledi.

Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi






Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir