Dernekpazarı`nda Kutlamalar

Dernekpazarı`nda Kutlamalar

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Dernekpazarı?nda da kutlandı.

Sabah saat 0,900da Hasan Cansız  Kom Otelcilik ve Turizm Lisesi bahçesindeki  Atatürk Büstüne  konan çelenkle  başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı  eşliğinde  bayrağın göndere  çekilmesiyle  devam  etti. İlçe Jandarma Komutanı  Kd.Bşcvs. Bayram Yasin in yaptığı günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında: 13Eylül 1921 de başlayıp 22 gün 22 gece süren dünyanın uzun ve en kanlı muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Savaşı ve bu savaşla ilgili hassa konular üzerindeki açıklamaları yanında 19 Eylül 1921 de Başkomutan Mustafa Kemal?e verilen ?Gazilik ve Maraşallık? unvanı gereği her yıl kutlanan ?Gaziler Günün? önemini belirtti. ? Bilinmelidir ki Türk Halkının azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Vatanın bütünlüğü uğruna akan kanların hesabının mutlak surette sorulacağından emin olunuz.

Al rengini şehit kanından alan Şanlı Bayrağımızın rengi, son dönemde toprağa düşen şehitlerimizin kanlarıyla daha da katmerleşmiştir? diyerek gerekli yerlere mesajını verdi. Şehitleri rahmetle, gazileri de saygıyla anarak konuşmasını tamamladı. 
Okunan şiir ve Tarihsel bilgileri içeren bir öykünün okunmasıyla program sona erdi.

Saat 10,00 da Atatürk İlköğretim Okulu Bahçesinde 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı başlaması nedeniyle hazırlanan ?İlköğretim Haftası? programının uygulanmasına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi. Öğrenciler adına Dilara Akbulut ?un konuşmasından sonra Atatürk Ortaokulu Müdürü Hüseyin Topaloğlu kürsüye davet edildi. Okul Müdürü : ?2013-2014 Eğitim Öğretim Yılına başlamanın coşku ve heyecanı içinde hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum?.diyerek başladığı konuşmasında öğrencilere, öğretmenlere ve hazır bulunan velilere vermeyi tasarladığı mesajları verdi. 

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerden sonra 8.sınıf temsilen iki öğrenci okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine çiçek vererek ? aramıza hoş geldiniz.? Dediler. Kaymakam Salih Erkovan,  Jandarma Karakol Kom. Bayram Yasin, Belediye Başkanı Cevdet Cemal Cansız, Milli Eğitim Müdür V.İbrahim Ayaloğlu,  Halk Eğitim Müdür v.  Vahap Kurt, Emniyet Amiri v. Erdl Çelebi, Okul Müdürü, Öğretmenler, Kamu kurumu yöneticilerinden hazır bulunanlarla hatıra fotoğrafı çekildikten sonra program bitti.

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir