UEFA: Fener küme düşürülsün!

UEFA: Fener küme düşürülsün!




UEFA, TFF`ye CAS`ın verdiği kararların ardından beklenen yazıyı gönderdi. Yazıda çok ağır talepler var!
 

UEFA Disiplin Kurulu`nun Fenerbahçe ve Beşiktaş`a şike nedeniyle verdiği cezaların ardından iki kulüp CAS`a başvurmuştu. CAS`ın kararının da Fenerbahçe ve Beşiktaş`ın aleyhine çıkmasının ardından UEFA`nın tavrı merak ediliyordu. 

TurkFutbol.Com`un geçtiğimiz hafta duyurduğu gibi UEFA, Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında beklenen resmi yazıyı TFF`ye salı günü gönderdi. Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş`a şike davasında ceza vermeyen TFF`nin, UEFA`nın verdiği cezaların ardından yeni bir içtihat oluşması nedeniyle kararlarını revize etmesi konusunda talepte bulunması bekleniyordu ve beklenen gerçekleşti.

UEFA`nın TFF`ye gönderdiği resmi yazıda özellikle Fenerbahçe`nin durumu hakkında çok ağır taleplerin yer aldığı öğrenildi. 

UEFA TFF`den, Fenerbahçe`nin UEFA Disiplin Kurulu`nda ceza almasına neden olan 4 maç hakkında yeniden yargılama yapmasını talep etti. Fenerbahçe`nin cezasının içeriği hakkında da "İkinci lige düşürülmeli" cümlesinin gönderilen yazıda yer bulduğu öğrenildi.

Fenerbahçe hakkında "küme düşürme" talep eden UEFA, Beşiktaş hakkında da 25 Mayıs`ta Londra`da yapılan kongresinde aldığı kararlara atıfta bulunarak "Sıfır tolerans" ilkesine vurgu yaptı. 

UEFA`nın, TFF`den Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında yeniden yargılama için talepte bulunmasının yanı sıra bu talebinin karşılık görmemesi halinde ağır yaptırımlara gitme ihtimali bulunuyor. 

Öte yandan TFF`nin bu talebi karşılıksız bırakmasının halinde FIFA`nın da devreye girebileceği ve A Milli Takım dahil tüm kulüplere uluslararası müsabakalardan men cezaları verme riski bulunuyor.


Kaynak:rotahaber



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir