Yaylalarda son yılların en soğuk günleri

Yaylalarda son yılların en soğuk günleri



Türkiye`nin birçok yerinde insanlar gündüzleri sıcak hava nedeniyle dışarı çıkmaya tereddüt ederken, Çaykara?nın yaylalarında son yılların en soğuk yayla mevsimi yaşanıyor.
 Özellikle Ramazan ayının gelmesiyle birlikte serin havada oruçlarını tutmak isteyen Çaykaralı hemşerilerimiz sis ve yağmurla birlikte son yılların en soğuk günleriyle karşı karşıya kaldı. Yaylalara çıkalı iki ay olmasına rağmen geçmiş yıllara oranla bu yıl havaların sürekli sisli ve yağmurlu geçmesi beraberinde hava sıcaklığını 4-5 dereceye kadar düşürdü. Yaylalarda kalanlar kendilerini evlerde yanan sobanın karşısında geçirmeye mecbur kıldı. "Ağustos ayında Kar yağdı"
Ağustos ayının ilk günlerinde Kaçkarların zirvesi beyazlara büründü. Özellikle ağustos ayında kar yağışının yaşanmasını mevsimlerin şaşması olarak niteleyen yaylacılar ise, günlerdir havaların soğuk ve kapalı gittiğini, yıllardır bu aylarda havaların bu kadar soğuk görmediklerini, geceleri hava sıcaklığının 4 dereceye kadar düştüğünü, yatarken üstümüze yorgan ve battaniye örtüklerini söyleyerek şaşkınlıklarını ifade ettiler.

 

Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir