Uzungöl Belgeseli Bu akşam ?TRT?de

Uzungöl Belgeseli Bu akşam ?TRT?de

  


Çaykara Uzungöl ve yöresinin doğal güzellikleri TV?lerde tanıtılmaya devam ediliyor. TRT TÜRK klasiği olan ?ZOR YOLLAR? adlı belgesel sonbaharın güzelliklerinde Uzungöl?ü bu mevsimde görmek Haldizen vadisindeki doğal güzelliklerini yörede bulunan  Aygır ve Balıklı Gölleri seyretmek isterseniz bu zor yolculuğu 06.01.2013 Pazar günü saat 22:30?da sayredebilirsiniz.

Trabzon kent merkezine 99, Çaykara ilçesine 19 kilometre mesafede, deniz seviyesinden 1090 metre yükseklikteki Uzungöl, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Doğu Karadeniz`e gelen turistlerin büyük çoğunluğu dik yamaçları, muhteşem orman örtüsü, temiz havası, dere ve gölüyle doğa harikası beldeyi ziyaret etmeden dönmüyor.

Uzungöl`ü geçen yıl 406 bin 622 yerli ve 34 bin 920 yabancı turist ziyaret etti, yabancı turistlerin yaklaşık yüzde 90`ını Araplar oluşturdu.
Her geçen gün adından daha da fazla söz Uzungöl ve yöresi, ziyaretçilerine farklı turizm aktiviteleri sunuyor. Doğa tutkunları Uzungöl ve çevresindeki Yaylaönü, Şekersu ve Demirkapı yaylaları ile aralarında Balıklı göl,aygır gölü daha bir çok küçük göllerin bulunduğu göller bölgesinde tracking, kuş gözlemi, yapabiliyor, kamp kurabiliyor.










Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi







Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir