Solaklı Vadisinde yapılan İlk gölet`in açılışı yarın

Solaklı Vadisinde yapılan İlk gölet`in açılışı yarın


 

Yarın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara?dan toplu açılışı yapılacak olan 112 tesisin içerisinde Of-Çaykara vadisinde tamamlanan ilk gölet?te yer alıyor.
 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan, Trabzon Solaklı Vadisini mesire alanına çevirmek amacı ile yapılan rekreasyon çalışmalarının ilk kısmı tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı?na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü ve Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin birlikte yürüttüğü, Of-Çaykara arasındaki yaklaşık 20 kilometrelik güzergâhta uygulanan ?Solaklı Vadisi İyileştirme Projesi? kapsamında tamamlanan ilk gölet ile Trabzon Atasu Barajı?nın açılışı yarın Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

 

Açılışı yapılacak olan 112 tesis içerisinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığının ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Pilot Bölge olarak seçip özel ilgi gösterdiği Trabzon Of Solaklı Vadisi Taşkın Koruma Rehabilitasyon Ve Rekreasyon Projesi de ?Trabzon Of, Dernekpazarı, Çaykara Solaklı Vadisi Haldizen ve Koşan Deresi ? ismiyle yer almaktadır. Bu proje kapsamında; kılavuz kesit amaçlı 4000 m taş duvar, 2 000 m istifli taş tahkimat, 1 adet gölet yapısı ve gölet alanı kenarlarının taş kaplanması, 4 000 m işletme yolu, 40 adet brit yapısı, 1 adet ahşap kaplamalı 25 metre açıklığında yaya geçiş köprüsü ve 1 adet rusubat tutucu bent imalatları ile çevre düzenlemesi tamamlanarak hizmetine açıldı

 

Numune olacak bir havza çalışması olan Solaklı Vadisi Taşkın Koruma, Rehabilitasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi`nin tamamının hayata geçirilmesi ile hem havza rehabilite edilecek, hem yöre halkına dinlenme ve mesire alanı kazandırılacak hem de korunması gereken bitki türleri koruma altına alınacaktır.

 
Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi







Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir