Geleneksel Bayramlaşma Haçkalı Baba´da Yapıldı

 Geleneksel Bayramlaşma Haçkalı Baba´da Yapıldı

Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulu ailesi her yıl mayıs ayında Türkiye´nin çeşitli illerinde bir araya gelerek anılarını tazeleyip yeni dostluklar oluşturuyor.

Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulu  ailesi her yıl mayıs ayında Türkiye´nin çeşitli illerinde  bir araya gelerek anılarını tazeleyip yeni dostluklar oluşturuyor.

Bu buluşmalara ek olarak Karadeniz gurubu Kurban Bayramının üçüncü günü, bayramlaşma günü geleneğini başlatmıştı. Bu yılki bayramlaşma günü Haçkalı Baba Yaylasında gerçekleştirildi. Zonguldak, Samsun ve Trabzon´dan iştirak eden Yavuz Selimliler sabah saat 09.30 da Düzköy yolu üzerindeki Kardelen  Düğün Salonu önünde toplanıp konvoy halinde yaylaya hareket edildi. Tertip Komitesi, Yusuf Akkaya- Sefer Aksoy-Ertuğrul Özten- Hasan Basri Bal ve   Hüseyin Altıntaş ın önceden  belirledikleri Gölbaşı Tesislerine varıldı. Kaynaşma ve bayramlaşmadan sonra tertip komitesi kısa selamlama konuşmalarını yaptılar. yöresel sanatçı Ahmet Akyüz ün kemençesi eşliğinde horon oynandı. Trabzon un tarihi  turistik yerleri ve sanatı ile ilgili slayt gösterisinden sonra çevre gezisi yapıldı.


Yöresel yemeklerden oluşan menüde çocukluğumuzdaki bir geleneği yaşamak için herkese  birer tane pişmiş yumurta verilerek yumurta döğüştürmesi  yaşatıldı.

İsmail Mor un Mayıs 2017  Mersin Buluşması ile ilgili verdiği bilgilerden sonra gelecek yıl bayramlaşmanın bayramın dördüncü günü olması ve Beşikdüzü´nde gerçekleştirilmesi kararı alındı. Çekilen aile fotoğrafından sonra vedalaşılıp ayrılma gerçekleşti.

Haber:Fahrı Düzenli/Dernekpazarı



İlginizi Çekebilir